Синът на Филип Боков загина в катастрофа

Изпреварвал неправилно и се ударил челно в автобус
Обновена: 16 авг 2011 21:21 | 16 авг 2011 17:00,
856
Синът на Филип Боков загина в катастрофа
Размазаното Ауди на Георги Боков. Снимка: Булфото

Синът на Филип Боков – Георги, и съпругата му Мария загинаха в зверска катастрофа между кола и автобус на пътя Слънчев бряг – Варна, съобщиха от полицията в Бургас. Други 11 души са ранени.

Инцидентът е станал около 13,15 часа днес в района на разклона за Иракли.

Челно са се ударили лек автомобил „Ауди А5”, който е бил управляван от 39-годишния Георги, и автобус „Скания”. 

Автобусът е превозвал украински туристи в посока от Варна към Южното Черноморие. Той е с бургаска регистрация, собственост на фирма „Шанс Тур” – Царево.

От челния удар намясто са загинали синът на Филип Боков и 37-годишната му съпруга, която е пътувала на предната седалка до шофьора.

По първоначални данни аудито предприело неправилно изпреварване на колона от автомобили, заради което се стигнало до фаталния сблъсък.

В болница „Св. Анна” във Варна за преглед са постъпили 11 украински туристи, повечето от които са с леки контузии в областта на тялото и крайниците.

Синът на Филип Боков – Георги Боков, е криминално проявен и има няколко леки присъди за кражба на автомобили. Уличен е в побой над собствената си майка и в опит за подкупване на органи на реда.

Филип Боков беше началник на кабинета на Станишев, а от 19 септември 2008 е извънреден и пълномощен посланик на България в Словения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


856
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
14
 
80
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Не може човек да се радва на човешкото нещастие. Но тук става дума за голям престъпник и бандит. Единственото добро в случая е, че това животно не е се е ударило в лека кола и не е успяло да убие невинни хора. Аз не желая смърт на никой, дори и на него.
54
14
 
74
 
! Отговори
pP преди 12 години
кради сега под земята
53
13
 
57
 
! Отговори
веро преди 12 години
Лошото ,че и сестра му се самоуби 2003 година.Може би е ген.
52
15
 
36
 
! Отговори
su4o преди 12 години
toa be6e egati ligavnyata,ima edna mn. pravilna prikazka.....GOSPOD ZABAVYA AMA NE..................jalko za zena mu 4e stava6e
51
12
 
44
 
! Отговори
hm преди 12 години
Днес някакъв странен пик на катастрофите има, както изглежда
50
27
 
94
 
! Отговори
vasilev преди 12 години
Не четете ли статията - на хората в автобуса нищо им няма, само са се поуплашили. "Мацката" едва ли е била стока, щом е била с тоя. С две думи, хората са добре, *** са умрели - макар и рядко, става и нещо хубаво в България!
49
12
 
34
 
! Отговори
аз преди 12 години
абе свети пешо - кой тук спазва някакви божи заповеди...ха ха, направо приказваш смешки
48
9
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
олицейското досие на Георги Боков, свързано с кражби на коли, е доста дебело. На 18 декември 1993 г. синът на тогавашния президентски съветник Филип Боков е заловен от силистренски полицаи зад волана на "Форд Сиера" с подправени документи.През март 1996 г. той е задържан в Русе, след като карал крадена "Ланча Дедра" - остава 9 месеца в ареста и през декември е пуснат срещу гаранция.На 19 септември 2000 г. Георги отново е арестуван в Русе на паркинга на автокъща Липник". Проверката показва, че караният от него автомобил БМВ е откраднат през 1999 г. в София и е обявен за издирване.На 13 януари 2001 г. Боков - младши катастрофира тежко с краден автомобил Ауди 80" на главен път Е-79 край врачанското село Люти дол. Георги Боков навлязъл в насрещното платно и колата се ударила челно в товарен автомобил Ман". Тъмносивото Ауди" било без регистрационен талон, а номерата на колата - на откраднат Мерцедес", обявен за издирване.На 16 май 2001 г. към 23 часа Георги е задържан на ул. "Христо Белчев" в София, разбивайки, заедно с още двама мъже, "Фолксваген Голф". Съучастниците му успяват да избягат, докато на Георги му попречва травма на десния крак, получена в началото на годината при катастрофа. По случая е образувана преписка.На 4 юли 2003 г. Бургаската окръжна прокуратура разпорежда Георги Боков отново да бъде арестуван. Той е задържан с краден автомобил "Пежо 306" с русенска регистрация с пренабити номера на рамата. При обиска в колата са открити 18 къртача (т.нар. мечи лапи) за разбиване на автобрави, както и пистолет "Макаров" със заличени номера и неизяснен произход, заглушител и 8 патрона в пълнителя. След изтичането на 24-часовия полицейски арест Георги Боков неочаквано е освободен.Магистратите опитват да го осъдят по бързата процедура, но той се укрива и е обявен за национално издирване.На 23 декември 2003 г. Бургаският окръжен съд го осъжда на 1 година ефективно лишаване от свобода за незаконно притежание на оръжие. Боков обаче лежи само 2 месеца, тъй като магистратите му приспадат 2 месеца задържане по време на предварителното производство и още 8 месеца натрупан срок в различни следствени арести.На 17 март 2004 г. е задържан за 24 часа в Седмо РПУ. 32-годишният Боков е заловен от патрул на Седмо РПУ. Полицаите охраняват лек автомобил Фолксваген Пасат", паркиран пред блок 24 в ж.к."Младост-1", който е откраднат през март от територията на Пето РПУ.Около 8 часа сутринта Боков се приближава към крадения автомобил и го отваря. Когато го задържат полицаите той им предлага подкуп от 1500 евро. Той заявява пред полицаите, че е дошъл на мястото с личния си автомобил Ауди А-6", паркиран пред същия блок.Пристигналата дежурна следствено-оперативна група към СДВР извършва оглед и на двете коли. В аудито са намерени три заготовки за взломяване на автомобили и една електронна платка със сензорен датчик, а в контактния ключ на фолксвагена е открита счупена метална пластина.
47
57
 
64
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Не разбирам на какво се радват много от пишещите тук. Аз ли не съм наред или не виждам нищо добро в новина за катастрофа с жертви??? А колкото до това, че загиналият е бил криминално проявен - тук е била работата на полиция, следствие, съд и прокуратура да получи заслужаваща присъда. Но не и да сме доволни и да се радваме от смъртта на някой. Както се казва за мъртвите или добро или нищо. Така, че вместо да пишете глупости, по-добре замълчете!!!
46
10
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Беше много лош, отвратителен тип и голям престъпник. Жалко за загиналата жена.
45
9
 
70
 
! Отговори
Deathstalker преди 12 години
Когато Господ реши да накаже някого, му взема разсъдъка. В случая се е случило точно това, просто не мога да си представя човек, който е с всичкия си, да предприеме такава безумна маневра на такъв път!!!
44
19
 
83
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
Много добра новина. Един червен нагъл *** по малко. Жалко само за женицата до него. А още по жалко е че Филип Боков и онази червена *** Ирина Бокова не са били в колата. Такава трябва да бъде съдбата на всеки червен ***.
43
12
 
40
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
Прав си, нека тогава да го кажа по друг начин.Съдбата да им подари по един челен стълб или билборд
42
12
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се радвам когато такива джигити в насрещното се удрят в ТИР или автобус, а не в някоя малка кола и умират самите те, а не невинните хора в колата с по-малко защитни системи.
41
14
 
75
 
! Отговори
Stefan преди 12 години
Един комунист по - малко.Баща му навремето казваше, че Партията ще поеме вината за извършените от нея престъпления, само с мезето.Идва Видовден!
40
13
 
62
 
! Отговори
Root преди 12 години
Това, че е убил себе си не е толкова фатално. По-лошото е, че е убил и жена си, а тя най-вероятно не е имала никаква вина.
39
11
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за аудито.
38
9
 
60
 
! Отговори
Генича преди 12 години
Уруд , да посегнеш на майка си ! Язък за жена му , мир на прахта !
37
46
 
43
 
! Отговори
Temida преди 12 години
:( Като чета преждепищещите направо се плаша , абе хора в ред ли сте?!?Да се радвате , че два човешки живота са прекъснати преждевременно...маоже и да е бил преживе ***, но е нечий син, а вероятно и баща!А съпругата му?!?Мислете малко де...
36
49
 
41
 
! Отговори
жена преди 12 години
Утре може вашето дете да загине по такъв начин, тогава ако чуете такива думи...НО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТАКИВА! САМО ТУК ИМА ХОРА, ИЗПИТВАЩИ УДОВОЛСТВИЕ ОТ НЕЧИЯ ТРАГЕДИЯ. ЖАЛКИ СТЕ!