Погребват малкия Краси, родителите му съдят училището

Тръгват купища проверки по игрища и градинки в Търново
Обновена: 3 юни 2013 11:12 | 3 юни 2013 11:12,
39
Погребват малкия Краси, родителите му съдят училището
От деца разбрал какво се е случило на игрището в училищния двор и бащата тръгнал натам. Снимка: Булфото

Красимир Атанасов, баща на 8-годишния Краси, който умря нелепо, затиснат под паянтова футболна врата във Велико Търново, обяви, че ще търси отговорност от училището.

"Не може такава небрежност, всичко трябва да е обезопасено. Не ходи само моето дете там, много деца играят в двора ежедневно, утре ще загине някое друго", обяви той пред в. "24 часа".

В деня на трагедията второкласникът бил при баща си в кв. “Бузлуджа”. Родителите му са разделени и след като завършил учебната година, малчуганът бил взет от Красимир, защото майка му Цанка ходела на работа и нямало кой да го гледа.

Тя се обадила на бившия си мъж към 15 часа в събота, за да му каже, че е приготвила багажа на сина им да го праща в неделя при баба му в село Добромирка за ваканцията. Тогава научила, че нещо не е наред.

Още по темата

“Чакай, че го няма, става нещо”, казал  Красимир, но никой не допускал, че може да е най-лошото.

Във фаталния 1 юни малкият Краси обядвал и безгрижно казал на татко си, че отива да играе и като се върне ще отидат да се черпят за Деня на детето.

Когато след два часа момченцето не се върнало у дома, той се притеснил и започнал да го търси из квартала.

"Първо проверих на люлките до блока, там обичаше да си играе. Обикновено не ходеше чак в училището, ама ей го, сякаш вчера някой го е тикал", обяснява през сълзи съсипания баща.

От други деца в квартала разбрал какво се е случило на игрището в училищния двор и тръгнал натам.

"Вратата била опряна на оградата. Големите нещо я бутнали, тя тръгнала да пада, детето побягнало, но тя го застигнала и го похлупила. Като го описаха, че е едно русичко, си казах, само моето ще е", връща се в кошмара Красимир.

Почти в несвяст той спрял приятел с кола и тръгнал към "Спешна помощ". Там обаче не могли да му кажат нищо конкретно. Трупът бил заключен в моргата.

Погребението на Краси е днес в 12 чaса на търновските гробища.

Директорът на  СОУ "Вела Благоева" Владимир Николов обмисля да постави предупредителни табели родителите да не пускат децата си в училищните дворове в извънучебно време.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов свиква днес съвещание с всички училищни директори, за да се затегнат мерките за сигурност през ваканцията. С негова заповед е сформирана комисия, която започва проверка на състоянието на всички училищни дворове и прилежащите им площадки на територията на цялата община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Аз преди учех в това училище, но се преместих на Нова Година тази година. Момченцето умря, когато аз бях първи клас. Бог да го прости ! Найстина трябва да се обезопасят нещата, тези футболни врати ги махнаха, но сложиха едни по-големи и тежки врати НА ВХОДОВЕТЕ на двора на училището. Те са още по грамадни и тежки и могат да паднат върхо друго дете. През всичките шест години, в които бях в това училище само гадости ставаха, а на учителите не им пука изобщо и директорът не го бива в работата си
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bog da prosti deteto!
33
4
 
5
 
! Отговори
Георгиева преди 10 години
Жалко за детето .но грижата за децата е грижа на родителите .Как така 8 годишно дете играе само навън без придружител и майката не знае къде .Държавата виновна ,директора виновен ,фирмата строител на игрището виновна.но родителите НЕ!И дума да не става те да имат вина !Бог да прости детенцето!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас! Бог да го прости и да дава сили на родителите му!Такива проверки трябва да се направят навсякъде, защото повсеместно новостите по училищата са правени от некадърници, спечелили конкурси "по нашенски"... В двора на нашето училище също има подвижни врати за футбол, които много лесно се обръщат.
31
0
 
8
 
! Отговори
ANA преди 10 години
SABOLEZNOVANIA NA RODITELITE NA MALKIA KRASI! BOLKATA E NEOPISUEMA, BADETE SILNI!
30
0
 
23
 
! Отговори
Смирен преди 10 години
Не бързайте да съдите директора, цялото общество е виновно да загиват по такъв нелеп начин невръстни дечица. Оскотяли сме. Избрали сме да ни управляват нагли и безморални чудовища. Децата ни растат по улуците,без никой да го е грижа. Болен народ, болно общество. Безразлични сме за болката на другия. Превърнахме се в народ без вяра и морал. Жалко ! Нека Бог отведе това детенце на място без болка и мъка.
29
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 10 години
A za deteto ot Razlog nqma li da sydqt CHEZ,aaaaaaaaaaaaaa
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новото правителство и министерството на образованието започна с ликвидирането на децата. Такова безхаберие не е имало никога.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И къде, уважаеми господин директор, да играят децата извън учебно време? Има ли игрища или площадки, особено във Велико Търново, където дори дворът на едно у-ще беше продаден, за де се построи върху него жилищен блок.По-добре да се вземат мерки за обезопасяване на съоръженията.
26
10
 
4
 
! Отговори
Judge преди 10 години
Да осъдят училището, но после да дарят парите за благотворителност. Иначе ще се окаже, че действията им са с користна цел.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...Директорът на СОУ "Вела Благоева" Владимир Николов обмисля да постави предупредителни табели родителите да не пускат децата си в училищните дворове в извънучебно време..."Е, значи вече вратите ще могат да ги затискат и убиват само в учебно време, така ли?Първото, което трябва да се направи е да бъде уволнен директорът. Първо това - моментално. След това, разбира се, да бъде съден.
24
1
 
2
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 10 години
До ТракторТи си ***?!
23
0
 
11
 
! Отговори
Обгазен преди 10 години
В Търново няма контрол за здравето на децата това е факт. Кметската управа е дала разрешение за цех и склад за печене на фъстъци на един безкрупулен собственик на земя в центъра на Зоната на здрача зона В. На метри от детска площадка, ремонтирана с европейски пари се вие канцерогенен дим после родителите ще се чудят защо децата им страдат от алергии. За обгазения въздух в домовете на целия гъсто застроен комплекс да не говорим. Ама собственикът от години демонстрира, че е гъст с партията н
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе новите пуснаха Маргините на свобода вече вие за проверка на обществено безотговорен терен се питате.Освен това традицията при БСП повелява да няма детски градини, да няма училищни дворове.. всичко това се прави в интерес на сигурността на децата - виж като има какви инциденти стават. Забраняват ги и направо ги премахват.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко! Почернен баща, почернена майка, малко дете загинало. Какво нещо е смъртта, идва и не пита. В такива случаи е изключително трудно да се каже кой е виновен, по-скоро всичко е една гадна случайност.
20
0
 
19
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Тази държава кара на самотек , няма да има осъдени , ще пообикалят училищата и утре ще има още едно загинало дете ... пак ще обикалят и така ...няма промяна без действие. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВКАРАН В ЗАТВОРА аман вече от убити деца в училищата. Бог да го прости горкото дете.
19
2
 
8
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Директорът на СОУ "Вела Благоева" Владимир Николов обмисля да постави предупредителни табели родителите да не пускат децата си в училищните дворове в извънучебно време.Това ли решава факта , че вратите в училището падат , какво трябва да бъде едно училище , опасна зона или място където децата трябва да се чувстват сигурни , че няма да ги затисне , дърво , врата , стълб и т.н. , няма да бъдат жертва на насилие или грабеж. Глей колко е *** само тая ...сега хукнаха да оправят училищата.
18
2
 
16
 
! Отговори
Valeri преди 10 години
Жалко за това невинно дете, но не бързайте да съдите училището и директора. зададохте ли си въпроса, "Защо вратата е била подпряна на оградата. Кой ли я е изкъртил?"Преди 2 години и нашия училищен двор заприлича на европейски- с писти, тенискорт и игрища със специално покритие и ограда. за щастие е все още в добро състояние, но оградата на места е окъсана нарочно, а с част от нея е целена стената на физкултурния салон и виси на стената. Кой според вас го е направил?
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вратата не е паднала сама, големите деца са я бутнали. Кошмарно е, но това е непредумишлено убийство.Това е поредното потвърждение как тийнейджърите в днешно време нямат никакъв усет да предпазват околните около себе си. Утре ще бутнат някой в езерото "на майтап" и той ще се удави.
16
2
 
4
 
! Отговори
ЗАКОН преди 10 години
А ти си един обикновен ***!