Загиналите младежи край Бачково се връщали от 8 декември

Съдебни медици разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар
Обновена: 10 дек 2013 19:50 | 10 дек 2013 19:44,
125

Снимка: Булфото

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от празнуване на 8 декември. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

"Колата буквално прелетя над мантинелата, такова нещо не съм виждал", разказа пред репортер на Dnes.bg един от очевидците на трагедията край Бачково.

Още по темата

Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път.

Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Младежите са загинали на място. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а второто момче не е пловдивчанин, твърдят от полицията. Двете загинали момичета са на 22 години.

Преобърнатата кола е с пловдивска регистрация. Инцидентът е станал около 13,30 часа около Бачково, а районът беше отцепен повече от 4 часа.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинала три момчета на 23-годишна възраст.  Инцидентът до разклона за село Цалапица беше заради лоша видимост и висока скорост.

Заради снеговалежа в Пловдив днес за периода от 8 до 16 часа в КАТ са регистрирани 28 катастрофи с материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Когато взех книжка бях пълен ***! Карах бързо и опасно (това беше до първата трагична катастрофа която видях) НО дори и тогава, имаше ли някой с мен в колата аз карах по друг начин.Сега съм внимателен шофьор, слагам си колана и карам с ограничение, но и сега когато возя накой съм още по-внимателен. А това момче (Бог да го прости) не ка Бог прости и на мен за думите ми, но е постъпил ***, не може в такова време на такъв път да се правиш на някой си и да рискуваш живота на други хора!
100
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До миро А бе братле не си прав! Като имат родителите пари ще му купят БМВ или каквото той иска. Замисли се ако даден човек не е възпитан да се съобразява с околните и ако не е с БМВ а е с Лада или Голф 3 нямаше ли да направи пак това?1-во Никога не трябва да парадираш, колкото и да си богат2-ро Родителите трябва да се погрижат за 1-вото3-то когато се качиш в кола то си отговорен за хората при теб, за хората около теб И НАКРАЯ ЗА СЕБЕ СИ!
99
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До 6OFER4EТи си *** бе братче! Никой не го интересува за теб и твоите простотии! Не те ли е срам? Просто нямам думи, такава трагедия и ти ми говориш тук някакви шеги и хвалби- е просто нямам думи с които да те обидя и да те накарам да осазнаеш какъв човек си!
98
0
 
2
 
! Отговори
миро преди 10 години
гордост за родителите чиито деца умират в БМВ.Като парите им са повече от мозъка е така.
97
1
 
11
 
! Отговори
До Tihomirco преди 10 години
И зимата се кара кола. Слагаш хубави гуми на които пише M+S, да са пресни а не 6-7 годишни от датата на производство, изправни чистачки, работещо парно и караш максимум със 80-90, и то на прав, изчистен и незаледен път.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Шофьорът на БМВ-то Стоян си е падал по бързите скорости. Той е фен на БМВ-тата и се хвали, че наскоро е направил тунинг на автомобила си. Любовта му към бързите коли си личи и от профила на момчето във Фейсбук, където е сложил снимки на любимата си марка с надпис питбул.Предполага се, че шофьорът не е успял да овладее колата и тя е излитяла на завоя. За зла участ това се случва в участък, в който липсва мантинела." Marica
95
1
 
6
 
! Отговори
Maren преди 10 години
Карайте внимателно !
94
0
 
43
 
! Отговори
васето преди 10 години
Искам да напиша нещо, което няма общо със случая, все повече ме лови страх да карам. Младежи на по 18-19 събиращи се по 5-6 в 1 кола, карат като луди, пияни,друсани, недоспали и дори без книжки. Не спазват абсолютно никакви закони на пътя а като им направиш забележка са готови да се бият, да викат влиятелни родители и тн. Е докога ще я караме така???
93
4
 
0
 
! Отговори
Грую преди 10 години
До 6OFER4EКаква е тая малолитражка бе? Вече и Дачииите са по над 140 коня :)
92
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гъзарите умират през зимата - народна мъдрост!
91
13
 
0
 
! Отговори
6OFER4E преди 10 години
НА 25Г - 45 КОНЯ -(МЪКА!!! АМА НЯМА КАК!!ЗАПОЧВАХ РАБОТА)НА 30Г С 140КОНЯ ( Е НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!!!ТО САМО МЕ КАРА ДА НАТИСКАМ!!!!)
90
4
 
40
 
! Отговори
Не ви е срам преди 10 години
Четири семейства са почернени, а се намериха един куп ид*оти да злобеят, че някой хипотетично е купил някаква кола на някого. Я се стегнете, жалки сте! И вие сте били млади, и децата ви ще преминат през младостта, а тя дава криле и страхът и трезвата мисъл често са й чужди. Не предизвиквайте съдбата и не ръсете глупости, които не можете да върнете назад.
89
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора ,тези бемевета са много опасни автомобили !!!!!!!!! Това са автомобилите които те убиват буквално ,просто конструктивни проблеми -лека задница , мощен двигател с две думи неравномерно разпределение на тежеста.А дали са карали бързо -то за кола бемеве по хлъзгав път и 20 км в часса много
88
3
 
50
 
! Отговори
Lestat преди 10 години
Да не сте посмяли да обиждате починалите младежи.Независимо какви са били, са били нечии деца.Мир на прахта им...
87
1
 
32
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Бог да ги прости! Обръщам се към всички млади и стари шофьори , залепете си по една червена точка на волана , и когато натиснете газта в лоши и добри условия, тя ще ви напомня да бъдете внимателни .
86
2
 
28
 
! Отговори
Жалко за младежите! преди 10 години
Да изкажем съболезнованията си на семействата на загиналите млади хора и още един път да се замислим кое има смисъл в живота и кое е само лошо подражателство. В белия свят скъпи коли карат само от директор на банка нагоре. При нас всичко е с главата надолу. Лоши пътни условия, липса на парапет на такова опасно място, вероятно липса на умения при шофиране на мощна кола и т.н. И така - всяка година след абитуриентски балове и 8-ми декември. Докога?
85
1
 
8
 
! Отговори
bibbo преди 10 години
До Алекс ако е взел на 18... би трябвало да има вече 5 години стаж?
84
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нацията ни сама се ликвидира, не е нужно някой да помага. И за всичко е виновна нашата огрооомна, балканска простотия ,примесена с яки комплекси. Бог да ги прости!
83
0
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До до neni4a Никой не е застрахован,но ако си мълчим докъде ще я докараме а? Тия да не нараниш,мълчи,ония,пак мълчи и накрая какво? Еми другите трима да са мислели бе.Ама на гъзареенето си е по-силно от всичко. Пък и ако знам,че еди кой си ,се мисли за Пол Уокър и е достатъчно ***,не бих се качил при такъв
82
2
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Алекс Не ги е качил в BMW-то насила, нали? Освен това са се връщали - едва ли е карал по-различно на отиване... Жалко че си отиват така млади хора, но самите те трябва да започнат да се осъзнават и сами да вземат решение да не се качват при такива некадърни шофьори