Новоизбран кмет на село ще даравя част от заплатата си

400 лв. той ще дава за деца от Богданов дол
24 мар 2014 09:58,
3
Новоизбран кмет на село ще даравя част от заплатата си
Снимка: Булфото, архив

Новият кмет на пернишкото село Богданов дол Петър Теофилов, който победи на балотажа за частични местни избори вчера, ще дарява 500 лв. от месечната си заплата. Пред БТА новият управник на селото обяснява, че 400 лева ще дава на четири деца от местното училище.

Своеобразната стипендия ще бъде разпределена от учителите, като ще бъдат стимулирани амбициозни и ученолюбиви ученици.Теофилов ще дава всеки месец и по 100 лв. за социалния патронаж  за осигуряване на топла храна за социално слаби или самотно живеещи хора в Богданов дол.

Петър Теофилов получи подкрепата на "България без цензура". Победата му дойде след балотаж с кандидата на БСП. Той е получил 183 гласа срещу 166 за издигнатия от социалистите кандидат Николета Максимова.

Още по темата
Новият управник е роден и живее в Богданов дол и е сред най-големите дарители в населеното място. Помагал е за изграждането на местен параклис, на Одранишкия и на Гигинския манастир.

Новоизбраният кмет е минен инженер по професия. Започнал е работа като машинен шлосер и е стигнал до поста изпълнителен директор на пернишката мина. Бил е заместник-директор на "Минстрой", работил е и в Монголия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Pu преди 10 години
поне оправете заглавието....неграмотна работа
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде,хайде без такива. Всички знаем че като е избран може и цялата да си дарява защото може да прави каквото си иска я по стопанства я по земя за продан. Ще си докарва добри пари няма да умира от глад. Не впечатлява никои си това дето ще дарява.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на кмета!