ОмбудсМая сезира главния прокурор за шивачките от Дупница

Манолова е пратила писма до НОИ, НАП за неплатените им заплати
17 мар 2017 12:52, Анисия Иванова
11
ОмбудсМая сезира главния прокурор за шивачките от Дупница
Снимка:

Омбудсманът Мая Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех "Абонданца" в Дупница.

Националният обществен защитник изпрати писма и до НОИ, НАП, както и до Главната инспекция по труда с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин, съобщиха от пресцентъра на институцията.  

На 17 февруари тази година след съдействие от страна на Мая Манолова, бе подписано споразумение между Луиджино Каприоти – управляващ фирмата, и представители на работниците на "Абонданца" в Дупница да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша, като първият от тях трябваше да е на 10 март. Става въпрос за около 250 000 лева, които включват и дължимите осигуровки.

На 15 март екип на омбудсмана посети отново Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март (четвъртък) и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш.

До 17:30 часа вчера това не се случи, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор, както и останалите отговорни държавни органи и институции. 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За несложена каска Инспекцията по труда може да те съсипе. За неплатени с месеци заплати и осигуровки - НОИ, НАП, Прокуратура, ОмбудсМая, Инспекция по труда и ... нищо. Жалка работа. Разграден двор, куче влачи - диря няма.
7
0
 
6
 
! Отговори
Едно не разбирам преди 3 години
това защо би трябвало да е работа на Омбудсмана или ако е така за чив х..й са ни тези синдикати!
6
0
 
4
 
! Отговори
Стан преди 3 години
Дурак.бг пак се хвалят с великото словосъчетание ОмбудсМая. Какъв невероятен гений го е измислил какъв свеж ум. Браво!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми е ясно защо магистралката трябва да сезира този или онзи. То се вдигна голям шум и институциите трябва да се самосезират, разбира се при условие, че сме законова държава. А иначе се видя колко работа свърши тая.
4
1
 
3
 
! Отговори
Хенде Хох преди 3 години
Тази не беше ли нагаждачката и аморалната която защитаваше братя галеви и подобни извисени личности и после я направиха омбудсман за радост на овчата част от народа 98% ?!?.
3
0
 
16
 
! Отговори
тошо преди 3 години
За неизплатените заплати от Банев, защо не сезира?
2
0
 
19
 
! Отговори
От Видин преди 3 години
Те да бяха само в Дупница тези нарушения...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето такива евроработодатели са пример за подражание от нашите. Днес срещнах приятел. На две места кандидатствал за работа. Предложили му 300 лв. заплата, работа на 12 часов график, но с осигуровки за 4ч. и без право на отпуска. Работодателят е софиянец.