Helpbook сигнали за опасни дървета в столицата

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
13 окт 2020 19:15, Анисия Иванова
3
Helpbook сигнали за опасни дървета в столицата
Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите, получени в платформата на Helpbook.info, ще обърнем специално внимание на опасните дървета в страната. Добре е да се знае, че трябва да има превенция и когато има опасения, че едно дърво е в лошо състояние и има вероятност да се случи инцидент, трябва да се информират районните власти, органите по пожаробезопасност и гражданска защита, които е нужно да реагират на момента.

Надвиснали клони заплашват преминаващи пешеходци в район „Изток“ и създават предпоставки за ПТП, тъй като пречат на видимостта на шофьорите, а молбата е израстъците да бъдат своевременно отстранени, за да не се стигне до неприятни последици.

Сигнализираха ни и за друго опасно дърво, което видимо е сухо и при по-силен вятър от него падат клони по главите на минувачите и е само въпрос на време да се срине изцяло върху улицата и тротоара.

По същия проблем ни алармираха от район „Подуяне“. Голямо изсъхнало дърво се нуждае от отстраняване, тъй като клоните му са надвиснали над електрическа мрежа, а самото то се намира на детска площадка и в непосредствена близост до жилищен блок. Молбата е да се разпореди изрязването му, тъй като застрашава играещите деца, живущите наоколо и има вероятност за възникване на късо съединение.

Наш притеснен потребител ни написа как се е оттървал на косъм, след като от необезопасен строеж в ж.к. „Лозенец“ полетял огромен метален прът, който минал на сантиметри от него. Редовно от строителния обект падат всякакви предмети и отпадъци по улицата, тротоара и съседните дворове. Апелът е за извършване на незабавна проверка и мерки, за да се гарантира живота и здравето на преминаващите.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
в ЦЕНТЪРА исякоха всички дървета по малките улички че да има място за масите и столовете на така бедните заведения на тесните тротоари просто няма място но София диша