В МВР искат оставки заради спирането на детските надбавки

Премахването на подоходния критерий бил достижима мисия пред родители
16 ное 2020 22:08, Петя Славова
30

Полицаи поискаха оставката на депутати от ГЕРБ. Причина стана обратът в позицията на управляващата партия по отношение на парите за детски надбавки, който противопостави униформени срещу родители.

Ана Илиева е майка на две деца. За тях не получава помощ от държавата, тъй като доходът й е над определения праг от държавата.  

Още по темата

"Критерият, който трябва да бъде не може да гледа само приходната част, той трябва да гледа и разходната част. Защото от моята заплата, която да –висока е и аз не отговарям на социалните изисквания за помощ всъщност от моята заплата не се гледа, че аз съм разведен родител, че аз изплащам жилище, че аз изплащам образованието на тези деца", казва тя пред Bulgaria ON AIR.

Премахването на подоходния критерий беше достижима мисия пред родители като Ана, но не за дълго.

Месец след обявеното от премиера решение, депутатите от неговата партия промениха позицията си и решиха предвидените в бюджета средства за децата да бъдат използвани за ръст в заплатите на полицаи и лекари. Увеличение, за което служителите на МВР настояват, но не и при това условие.  

"В случая не можем да говорим за обида, не можем да говорим даже и за гняв. Това, което получавам аз като информация – колегите ми са бесни. Ако целта е да се противопоставят две съсловия в обществото, които трябва по дефиниция да разчита държавата за много неща – говоря за служителите на сектор "Сигурност“ и лекарите, мисля, че криво си прави сметката и може да се получи обратното", твърди Валентин Попов от СФСМВР.

Така наред с по-високите заплати, служителите в МВР вече искат и оставките на депутатите от ГЕРБ, заради идеята да се вземе от едни, за да се даде на други. Идея, която не среща подкрепата и на коалиционните партньори в управлението.  

А според родителите предложението за пореден път ги изправя на състезание за средства не само срещу полицаи и лекари, но и едни срещу други.

Очаква се текстовете да бъдат гласувани като част от бюджетната рамка до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Казвал съм го и пак ще го кажа: Тази държава ще бъде обезбългарена !Това е ! 2 500 000 вече прокудиха ,оставаме ни-глад ,мор и които останат ще ги принудят да напуснат..
21
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен-25 преди 3 години
Откога безработните ***,са нормални"хора"?
20
2
 
13
 
! Отговори
Не ви ли е срам преди 3 години
Ало..в Германия дават по 300 евро на всяко дете ,а тук се *** за някакви 50лв.Каква е тази работа?
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееййй гадове - за шведите може а за нормалните хора не! За държавната администрация вдигане на заплатите а за другите глад... Тачер си го е казала обаче - проблема на социализма е че в един момент парите на другите свършват - и тук ще е така!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До23Оооо,безработни-*** ти ли си бил бря?
17
0
 
1
 
! Отговори
Нане до Вуте преди 3 години
Ти мене уважаФашли ме? Щял да да ме цани аргатин при него на леб и вода?Сус бре голтак!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги, когато една форма на управление стане разрушителна за споменатите цели, право на човеците е да я променят или да я забранят, и да създадат ново управление.Томас Джеферсън, 1776-----Не се бойте от Tиквата, неговата е изпята!Задуха ли американският вятър - Bye, Bye, Don, Bye Bye Cucurbita
15
0
 
0
 
! Отговори
От Нане до Вуте преди 3 години
Вуте как кой бре,ами ти бре,ша буааш кат вол,дорде ти изсъхнат дисагите бре!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според нас следните истини се разбират от само себе си: всички човеци са създадени равни и техният Създател ги е дарил с определени неотменими права, сред които са животът, свободата и стремежът към щастие. За осигуряването на тези права сред човеците започва да действа управление, което черпи справедливите си правомощия от съгласието на управляваните. Томас Джеферсън, 1776
13
1
 
12
 
! Отговори
Всеки иска преди 3 години
Ами и аз тогава искам пари от държавата , защото съм плащал данъци и искам да ми ги върнат всичките , че да си поживуркам малко .
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотен номер от Тиквата, впечатлен съм.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки реве за пари от Държавата, а всъщност това е от нашите данъци!
10
4
 
22
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Държавата рухва под тежеста на прекомерно раздутата и облагодетелствана държавна администрация, шведите неплащащи нищо и яко застаряващото население!Третата и последна национална катастрофа просто *** на прага ни!!Питам аз, кой, ще издържа тая раздута администрация, МВР, армия, образование, болници,пенсионери...Кой?Няма, кой да бачка вече...
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като не вършеха истинска работа, а дебнеха да глобяват бедни хорица без маски що не реваха? ***!
8
1
 
1
 
! Отговори
NZ преди 3 години
До Хмм,Защо чакаш някой да ти свърши работата? С коментари тук няма да стане нищо. Ако искаш промяна, направи я! Правилно тези хора трябва да се разграничат от правителството, така се насажда омраза срещу тях, на които ние трябва да разчитаме.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На държавните селужители осигуровките са изцяло от държавата.Държавните служители имат преференции над заплатата. Някой разследващ журн.да даде точна справка какви са фишовете на държавните служители! Какви отдръжки имат и изобщо плащат ли както другите работещи! Защото за държавата работят и учителите, но учителите не са държавни служители по смисъла на закона да облагането. Нищо, че на учителите работата е свързана с държавни разпоредби и наредби и спазват указания от МОН.Дайте стравка, моля!
6
5
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
А бре еничари, видехте ли се, що представлявате...толупа, дет го браните толкоз Ви напри за смех и неприязън на цялото общество!!Взимахте парите на децата на България...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пари се плащат реално от нашите доходи, а не от космоса ;)Тази защо хленчи
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ги уволнете малко да ходят да си търсят работа по частните фирми да видят 20 заплати ши,неплащане на данъци ли,лесни заеми от банката без ипотека ли?Нещо много се помослиха за велики тия държавни служители я ги направете 30% безработни да видите как ще си обикнат работата и ще треперят за нея щото никой няма да ги вземе и за чистачи на тоалетни в реалният свят.Главният прокурор ходи да арестува роми откраднали 50 лв защото полицайте не им се занимава.И какви увеличения искат?
3
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази майка на 2 деца пита ли Държавата, преди да ги ражда ?Пита ли дали да купува жилище на изплащане?Децата са отговорност Първо на техните родители!А издръжката, която получава ?!Нека пари има за родители с ниски доходи!