Медици заплашват с колективна оставка в болницата в Сандански

Лекарите излязоха с декларация след проверката на МЗ
15 яну 2021 19:58, Ния Христова
18
Медици заплашват с колективна оставка в болницата в Сандански
Снимка: Pixabay
Скандалът с ваксинирането в Сандански продължава. Лекарите и друг медицински персонал на МБАЛ "Югозападна болница" излязоха с деларация, в която заявяват, че поемат споделена отговорност с управителя на болницата д-р Илия Тонев, пише Bulgaria ON AIR.
 
В Сандански се разрази скандал след ваксинирането на немедицински персонал (общински съветници и административен персонал). Вчера здравният министър заяви, че би освободил директора на болницата, ако имаше такива правомощия.
Още по темата
 
"Заявяваме най-отговорно, че като работещи на Първа линия и вече ваксинирани,  процентът на желаещи и убедени в имунизацията лица е  незначителен, и това категорично би било проблем за масовата ваксинация на нацията, каквато е основната цел.
 
При създалата се ситуация във връзка с проведената ваксинация срещу Ковид-19 на 8.01 и 09.01.2021 г.  и след официалното изявление на Министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, декларираме, че поемаме споделена отговорност с управителя на МБАЛ "Югозападна болница" ООД  д-р Илия Тонев,  като заявяваме, че при каквито и да е наложени санкции спрямо д-р Илия Тонев, напускаме лечебното заведение като негови служители, подавайки  предизвестие за напускане в тридневен срок", пишат медиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Кък пък да не преди 3 години
Никой не е съвършен, даже директорите на болници. Важното е, че колектива си го харесва, защото са като него. Не знаете, що е то македонски инат - наистина ще напуснат и тогава министъра ще трябва да се излага да им ходи на крака да се отмята и да ги моли. Я да не се занимава с тях - няма да ги промени, следващия директор няма да е по-различен, ще е от същия "матрял".
14
1
 
3
 
! Отговори
Любознателен преди 3 години
Нали всеки директор на Мбал се бута да е първа дружка с общинарите. Как няма да се на тегне и да ги имунизира без да чакат ред. А пък колегите му солидарни, като им дава супер заплати. И така рибата мирише откъм главата.
13
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Е тия не са лекари ! Тия са търговци, да не е ставал лекар като ще напуска. Плюя на такива подчовеции
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе аре спрете се бе! То като турски сериал стана това с ваксините!Да се имунизира който иска и да върви на ***-на-та-си!
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинои не иска да се ваксинира с - фризер
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало да се намерят 24 възрастни с диабет в Сандански да използват ваксините.Лекарите подкрепят беззаконието и това,че подкрепят директора със заплахите за напускане е най-малкото непрофесионално.Кого го е грижа за пациентите ?????
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мошеник е този доктор, местен мафиот, но с години му търпят изстъпленията! Да се маха!
8
7
 
6
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
В една друга ЕС дъ.жава за същия номер просто на секундата директора отива на съд. Айде най-накрая да видим, че в тази страна има държава, която знае как на наложи закона. Ако и на тия им мине номера с извиването на ръцете почвам неистово да търся начин да не плащам грам данъци.
7
9
 
6
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Да го уволнят. Искам да видя как всички останали ще напуснат.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия го туриха на яко на Ботокса... горкия тъкмо се опита да прожектира филма "развилнял се джeндьо, мaйно льо" и те го тушираха. Да видим дали сега ще има "Джeндьо отвръща на удара".
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. Защо Трябва един общински съветник да се ваксинира с предимство пред медицински персонал?Неморално е. Докато той си седи вкъщи медиците не могат да са дистанционно.
4
5
 
8
 
! Отговори
Уважаеми преди 3 години
Скоро няма да има лекари,ако продължавате да се държите с тях все едно са нищо.Ако се върне корона вируса ще видите колко са ви необходими без значение корумпирани или не.По отношение бялата мафия,трябва да прочетете от къде идва този термин и ще ви стане ясно колко необходими са те.Само за три дни да спрат работа,годишната смъртност става за ден.Така че,внимавайте как се държите с лекарите.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз няма да се ваксинирам! Браво!
2
7
 
23
 
! Отговори
гарантирано от ГЕРБ преди 3 години
Боко Тиквераста се хвалеше как Германия изнася коли ,а България лекари.Май ще успее да изнесе и лекарите от Сандански - без възможност за реимпорт.Ще остави само Мутафчийски да му преглежда npocmнаma жлеза.
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче ако не си подадете оставката, ще бъдете УВОЛНЕНИ....