Плащаш туба с вода, сдобиваш се с хубава, мека, пивка ракия

„Находката“ беше открита в супермаркет в Пловдив
Обновена: 12 фев 2022 19:36 | 12 фев 2022 07:32, Елка Василева
173
Плащаш туба с вода, сдобиваш се с хубава, мека, пивка ракия
Кадър: БНТ

Ракия, бутилирана като минерална вода, беше открита в магазин в Пловдив. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирма.

Че в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно, след като клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно, съобщи БНТ.

За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия. Според тях: "Хубава, мека и пивка".

Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина много скоро, след като са купили една туба, се връщат и взимат още две. Полицията и агенцията по храните започнаха проверка по случая.

В магазина се изненадали, когато клиент върнал тубата с вода и казал, че тя мирише на спирт.

„Разбира се, че я дегустирахме. Наистина се оказа хубава, мека, пивка ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия“, каза Дафина Дългърова, управител на магазина.

„Гроздова ракийка хубава, мекичка, уникална“, каза Влади Лефтеров, служител в магазина.

Още за любопитната ситуация вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
объркали тубите преди 2 години
Сигурно складът, от който са взели минералната вода, нелегално продава ракия на едро за разни заведения. Те от своя страна после пълнят оригиналните бутилки и ги пробутват на клиентите си.Объркали са тубите.
118
2
 
3
 
! Отговори
ескимос преди 2 години
Алкохол не трябва да се държи в ПВЦ. Който си е взел "водата", веднага трябва да я прехвърли в стъклени шишета.
117
2
 
2
 
! Отговори
Какво ли преди 2 години
щеше да бъде,ако в една такава туба имаше "Джак Даниелс"-черен етикет???Ах,че кеф и де тоз късмет???
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като бях студент, Хидрофакултета на Строителния Институт, професорът ни даваше пример как в един винпром, след като измили голям резервоар за вино забравили маркучите потопени в резервоара. След напълването на резервоара с вино от новата реколта, от чешмите на селото потекло вино! Тогава си мислех че това е само трик на професора как да запомним хидравличния ефект "Сифон". Сега си мисля, може и да е истина. Но тогава нямаше интернет. Само "Р.Дело" и "О. Фронт". Остарях, ей!
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подобен случай имах през соца с Кока Кола. Купих 2л бутилка с концентрат, вместо редова напитка! Стават грешки в суматохата на кражбите!
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Star - недей ходи да пазаруваш 10л ракия по 0.35лв/л!
113
0
 
19
 
! Отговори
Ех преди 2 години
Жалко, че не можем да видим изненадата на тия дето са чакали ракия, а са получили вода. Но поне е здравословно.
112
1
 
4
 
! Отговори
до 145 преди 2 години
Ти може да не вярваш на новината, но районната прокуратура и Агенцията по безопасност на храните започват проверка, ще се провери пътят на доставката. Знае се вече каква е ракията, не е домошарка, произведена е в завод. Името на ракията започва с буквата "с" и завършва на "а", общо 12 букви. Дългърова не е измислена личност, знае се кои са магазините й - общо два. А дали тя самата си измисля - защо да го прави, по-скоро не иска да прикрива, и тя реагира, вместо да чака клиенти да пуснат сигнал.
111
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти повярвах и се разплаках....След това разбрах, че няма как новината да е истинска и тоя път ревах наистина....
110
0
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Пък казват, че уж нямало истинско щастие - ето, има...
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малеее, колко българохейтъри се навъдилинтука!
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охаааааааааа.... Еминпестито!
107
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 2 години
До 132 - Не е фейкнюз. Собственичката е Дафинка Дългърова, не Дафина, както са я писали. Пишеш в гугъл Дафинка Дългърова и ще разбереш как се казват супермаркетите, които държи. Има два супермаркета в Пловдив, в един и същи квартал - Кючук Париж. Името на супермаркетите се състои от две думи, като първата започва със С, а втората - с Л. Не пиша името, че да не ме изтрият заради "реклама". Има интервю със собственичката в един регионален сайт /в името му присъства "24"/, и там описва случая.
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 лева е килото в хотелие и барове.
105
0
 
12
 
! Отговори
Митко Павлов преди 2 години
От статията: "с туби на българска фирма",.... Редно би било да бъде упоменато името на фирмата, ЗАЩОТО:1. Или са избрали изключително агресивна реклама от Маркетинг отдела им...2. Или са превключили в друга бизнес сфера и чак сега поради случайност са разбрали всички от НАП до Агенция Митници,....3. От друга страна е редно само да добавят ОГНЕНА на етикетите...."Огнена вода"
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 137 В склада откъдето им карат водата е станало объркването! 10 бутилки по 10 лева за литър - това е сметката! Остава въпроса : защо ракията е в бутилки за минерална вода в склада за търговия на едро?! И само 10 ли са били бутилките с ракия!
103
0
 
25
 
! Отговори
ХаХа преди 2 години
Гениален маркетингов подход, супер евтина мащабна реклама на минерална вода. сега всички в Пловдив ще се юрнат да купуват 10 литрови бутилки вода , с надеждата там да има ракия.
102
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко много коментари под статия за нелегална продажба на алкохол. Вярвам, че е случайност...
101
2
 
18
 
! Отговори
Професор ХВП преди 2 години
Винаги съм твърдял че Майните са много по-креативни и изобретателни от софиянци. Създателят на тази технология е завършил Пловдивският университет по храните (преди ВИХВП) използва само на него известен серум, чрез който минерал. вода се довежда до ферментация! И резултататът е налице, нулевата серия е вече на пазара. Нека всеки да помисли какви переспективи се откриват пред нашата икономика в световен план. Минерална вода в изобилие, дегустатори достатъчно. И първият българин сНобелова награда!
100
3
 
1
 
! Отговори
до 134 преди 2 години
То ако ще си правя труда да издирвам детайли по-добре да спра да ви чета неграмотните драcканици а, какво ще кажеш?