јѕ» обещава: Ќ€ма да има ремонти, които да затрудн€ват трафика към морето

ѕо јћ "“раки€" ще има локални ремонти в работните дни
23 юни 2024 16:25, јниси€ »ванова
11
јѕ» обещава: Ќ€ма да има ремонти, които да затрудн€ват трафика към морето
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ѕрез л€тото н€ма да има ремонти, които да затрудн€ват трафика към морето, каза инж. …ордан ¬ълчев, председател на ”правителни€ съвет на јгенци€ „ѕътна инфраструктура“(јѕ»), цитиран от пресцентъра на ведомството.

ѕо магистрала „“рак舓 ще има локални ремонти и ще се извършват в работните дни от седмицата. ¬ петък, събота и недел€ н€ма да се работи и хората ще могат спокойно да пътуват до морето, каза инж. ¬ълчев.

ѕреминаването на тежкотоварни камиони през прохода „ѕетрохан“ е безопасно. ѕредприети са всички мерки, за да се гарантира и осигури движението. ўе има и патрули, които да осъществ€ват нужни€ контрол, подчерта инж. ¬ълчев. ѕо думите му изграждането на отсечката ћездра-Ѕотевград от път I-1 е важна за —еверозападна Ѕългари€ и тр€бва да бъде завършена до кра€ на годината, което налага и пром€на в организаци€та на движение.

ќт утре, 24 юни, ще бъде ограничено движението на всички видове моторни превозни средства по отсечката ћездра – Ћютидол - п. в. „Ќовачене“ на път I-1. ѕром€ната е необходима за доизграждането на пътните възли на две нива – „ћездра“, „ƒърманци“ и „–ебърково“, съобщи председател€т на ”правителни€ съвет на јѕ».

“ой посочи, че пренасочването на движението по обходни маршрути създава неудобства, но спирането е необходимо, за да се осигури както безопасност при пътуването, така и строителна площадка за модернизаци€та на трасето на път I-1, което ще бъде двойно по-широко от насто€щото.

¬ъведената организаци€ е временна със срок от 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика. “ежкотоварните превозни средства н€ма да могат да преминават през „ѕетрохан“ в часовете с пиково натоварване и в уикендите. ѕроходът ще бъде забранен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6:00 ч. до 9:00 ч. и от 16:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота и недел€, каза инж. —то€н Ќиколов пред ЅЌ–.

Ќа автомагистрала (јћ) „’емус“ продължава ремонтът на двата тунела „“опли дол“ и „ѕравешки ханове“, който се предвижда да приключи през юли, посочи още инж. ¬ълчев. “ой по€сни, че дотогава при засилен трафик има възможност за пренасочване на движението, с което също ще се облекчи преминаването на пътуващите към морето.

ќтносно завършването на јћ „—трума“ той съобщи, че целите са през 2030 г. трасето от  улата към —офи€ да е напълно изградено. —роковете са реалистични и јѕ» ще положи максимални усили€ да ги спази, увери ¬ълчев. ќчаква се до 10 дни да завърши процедурата за избор на изпълнител за изработване на прединвестиционно проучване и проектиране на трасе на автомагистрала „—трума“ в посока —офи€ -  улата, което преминава извън  ресненското дефиле.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще по темата: морел€тојѕ»ремонти
ќще от —траната
«ащо се активира системата за оповест€ване при бедстви€ в √аброво?
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
1
 
! ќтговори
ффф преди 3 седмици
јѕ» тировете през петрохан какво са?
8
1
 
1
 
! ќтговори
јлекс преди 3 седмици
Ќ€ма проблем.“рафикът е към √ърци€,а не към ћутроморието
7
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕътуването с влак до морето тр€бва значително да се подобри като се съкрати времето и да стане по-бързо от автобусите за да се намали трафика.
6
1
 
3
 
! ќтговори
от —тари€ Ќесебър преди 3 седмици
ѕаркинг —еверен е почти пълен. ∆иви и здрави !!
5
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«а кое море, че масово хората пътуват към гръцкото
4
0
 
9
 
! ќтговори
јѕ» преди 3 седмици
„естен кръст ! ƒа пукна ако лъжа !
3
0
 
3
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 3 седмици
Ќе че има и пари за ремонти ...
2
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
÷анов разкри че »велин ћихайлов е сциентолог!https://youtu.be/FsnLtfyCzFc?feature=shared
1
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
–емонти на ’емус, ремонти на “раки€, ремонт на —арафово, но иначе н€ма да има има ремонти и да се пречи на пътуването. ќсобено този ремонт в Ѕургас, точно в разгара на л€тото е най- гол€мата глупост