Мариус Куркински: Време е да се обърнем към себе си!

Актьорът и режисьор показва "Черното пиле" в Деня на театъра
27 мар 2020 09:17, Петя Славова
41
Мариус Куркински: Време е да се обърнем към себе си!
Снимка: БГНЕС

Сега е време да се обърнем към себе си, време за преосмисляне на всичко. Това заяви режисьорът и актьор Мариус Куркински, който в Деня на театъра, пуска за онлайн гледане моноспектакъла "Черното пиле", съобщава БГНЕС.

Моноспектакълът по разказа на Николай Хайтов ще бъде достъпен чрез платформата Fanstream.bg днес от 20.30 часа за период от 72 часа. Режисьорът обясни, че записът е на стотното представление от Зала 1 на НДК, което е изиграно на 19 април 2019 година.

"Сигурен съм, че има хора, на които им липсва театъра – онези, които вече са го гледали може би ще им бъде интересно да го видят отново, а онези, които не са, ако имат време, ще ми бъде приятно да го видят", сподели Куркински какво го е подтикнало да предостави на зрителя записа на предпоследния си моноспектакъл преди юбилейния "Мариус 50".

"Аз много обичам този моноспектакъл, този автор. Мисля, че е уместно в момента да се обърна с неговите думи, защото Хайтов е един от големите наши автори, който демонстрира много обич към народа си и грижа към него. Неговите думи ще бъдат полезни в момента", каза още Мариус Куркински, който пресъздава текстовете на Хайтов максимално непокътнати.

Според режисьора "Черното пиле" по някакъв начин е свързано с днешната криза, там също става дума за общество в криза. Разбира се има и хумор.

В ситуацията на извънредно положение и социална изолация, Мариус Куркински смята, че е рано да се говори за театър и как ще продължава той.

Според актьора живото изпълнение и причината, поради която хората идват в театъра – да са там, в сградата, в залата, жив човек да играе пред тях – това не може да се сравни.

Въпреки това онлайн представленията в дните на извънредно положение са утеха и радост. „Защото зрителите ще видят друг тип изпълнения, друг тип присъствие – най-малкото ще сравнят за себе си, а и актьорите няма да остават пасивни“, заяви още Куркински.

"Сега има по-важни неща. Според мен всеки нормален човек трябва да осъзнава, че сега е време за преосмисляне на всичко. За мен ситуацията съвпада по някакъв начин и с Великия пост – стихването и смирението в момента са най-важни. Да се помага – кой с каквото може", сподели актьорът с уточнението, че не преиграва.

"Молитвите ми, съпричастието ми и благодарността ми са обърнати към лекарите и доброволците. Сега повече трябва да се говори за хората, които помагат с телата си, със силата си, с работата си, със себеотрицанието си", заяви Куркински и посочи, че кризата е обща, защото тя засяга всеки един.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направено плащане, а няма налично видео. Не отговарят на телефон и имейл.

Аматьорска работа.
32
0
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 2 месеца
Платформата не работи от 7 мин.
31
0
 
1
 
! Отговори
Засукан свят/Хайтов/ преди 2 месеца
В годините след всичките прочитания съм запомнила разказа дума по дума.
И пак го препрочитам за н-ти път. Потвърждава се житейската истина: "Човек не знае какво печели, когато губи, и какво губи, когато печели". А съм на 64 - достатъчно, за да се уверя в мъдростта на по-възрастните.
Бъдете живи и здрави. И не се оставяйте тягостните мисли да ви завладеят. Най-тъмно е преди разсъмване.
30
1
 
1
 
! Отговори
Апостол преди 2 месеца
А, към себе си... Там няма нищо! Към Бога требе ке се обърнеш, към Бога!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искаме или не - ще ни се наложи да го направим!!! И дано там намерим (в себе си ) Човеци, не пpoгнили кapантuu!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той остана от малкото нормални хора :((( Човек!!!!
27
8
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Сядам на един стол,и започвам да се обръщам към себе си.Не съм решил в каква посока да започна обръщането,може да е заразно като моноспектакъл.
26
5
 
5
 
! Отговори
пенчо преди 2 месеца
Като се взираш в себе си , нищо не се получава!Като се взираш в Бога , чрез неговия Образ , Който е Христос , Чиято биография е Писанието , Неговия Дух те променя в същия Образ !Това е Пътят !
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Талантлив е без никакво съмнение, но преекспонира, че е гей.
Стана известен в България с една лигава песничка ти ри ри рам.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мариус несе безпокой
изявите на най-големия ни артист по телевизията са временно явление
дано си го приберат началниците му от вашингтон илида си отиде на вилата в барселона
тоя специалист по всичко ни направи поми.йна яма на европата
и иска всички да са бок.луци като него
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се обърнеш към бог е да се обърнеш към себе си. Защото храмът на бог е човешката душа. И аз понякога трудно разбирам Куркински, но търся причината в себе си. в себе си
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
по една лопата и бойко да ви праща да ринете чакъл на магистралата ако изобщо на някой вече му трябва магистрала
21
7
 
4
 
! Отговори
пенчо преди 2 месеца
Та човеците ,цял живот все към себе си са обърнати бе ***, сега е време да се обърнат към Бога!!!
20
4
 
7
 
! Отговори
Мариус Донкин преди 2 месеца
Само да допълня Ивайло!!! Да се обърнем не към себе си,а към Бога с молитва за помилване.Да промълвим поне едно..."Господи помилуй" !
19
20
 
4
 
! Отговори
читател преди 2 месеца
Някой да го е питал нещо тоя с особени любовни интереси?
Може би ще ни посъветва и как да станем обратни?
18
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Куркински липсва в цялото мазало с този вирус.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен

""Нобеловите награди за мир,са на името на изобретателя на динамита",

не на името, той ги е учредил, с парите от динамита.
Ако не ти харесва - не кандидатствай , има и други награди, димитровски, сталински, ленински и др.
16
3
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 2 месеца
Интересно, накъде е бил обърнат досега?Време е за творческа ваканция,на творците на изкуство. Сега е момента да осъзнаем,че Култура е средата в която живеем и отношенията между нас.Всичко друго е политика и отношение към изкуствата.Време е и да осмислим ,че не е нормално да няма тоалетна хартия и сапyн по училища,кметства,публични тоалетни,както и безразборното шетане на бездомни кучета и хвърляне на отпадъци по улици и сред природата,т.е Цивилизационно израстване.
15
10
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Мариус, тези, които са си загубили работата, и сега стоят арестувани, гладни и безработни вкъщи, гледайки празния хладилник, те, дали ще се зарадват на твоя моноспектакъл?

Леко е дразнещо, когато творец или някой друг с доста тлъстинки дава акъл как сега е време да се обърнем към себе си ...
14
9
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 месеца
О, а на тея с червените палчета - точно Черното пиле Ви пожелавам да Ви "забавлява" при тези условия. Гарантирана депресия. Айде, приятно снобареене.