Актьори възраждат поезията на Димитър Воев

Подробности от режисьора на спектакъла Иван Юруков
31 авг 2020 10:38, Анисия Иванова
6

Актьори възраждат поезията на Димитър Воев, който поставя началото на култовата група "Нова генерация". Автор и режисьор на спектакъла "Част от колекция" е Иван Юруков.

"Поезията е все така актуална, провокативна, истинска и въздействаща, както и през 90-те години. Мислещият човек търси промяна. Ние се отъждествяваме с философията на поезията на Воев. Направихме компилация от текстове по книгата "Поздрави от мен боговете" и решихме да я показваме само на автентични места. Опитахме да вкараме политическа сатира и философски поглед на артиста-бунтар. Успяхме да постигнем поетично звучене на тези провокативни текстове", разказа Юруков пред Bulgaria ON AIR.

На 3 септември актьорите от "Част от колекция" ще бъдат в Ямбол, на 4 септември ще го представят на "Аполония" в Созопол, а веднага след това и в Поморие. На 5 септември ще бъдат в морската градина в Бургас. В София зрителите ще могат да се насладят на спектакъла на 13,14 и 15 септември на Откритата сцена на Народния театър "Иван Вазов".

Според Иван Юруков случващото се в момента в България е естествен процес и трябва да го приемем.

"Човек се интересува от изкуство само на пълен стомах, но човекът не е човек на пълен стомах без изкуство. Винаги трябва да се грижим артистите да живеят в добри условия", каза още той в студиото на "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Джони преди 3 години
Никой не е чувал за тези :))))Нито за писателя.Друсалки-псевдомузиканти(
5
3
 
2
 
! Отговори
Друс, друс преди 3 години
До Ко? Не!Не ти трябва да знаеш дори. Кърт Кобейн на хормони. Извода си е за теб.
4
3
 
4
 
! Отговори
Ахаа преди 3 години
Световно известен талант е явно. Писал за някаква генерация и Дони? Ясно. Странно е само защо светът не е в краката му ?! Не бе, не се заяждам. Дразнят ме суперлативите и необяснимата истерия. Ясно е, че човек ще липсва на близките им. Според дописката едва ли не, ще възраждаме Вазов. Ами ... някой от повече са чели, пред това да се ... друс, друс. Да не се правим на неразбрали все пак.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Димитър Воев от Нова Генерация, един страшно талантлив музикант и поет, който си отиде много млад в началото на 90-те. Нова Генерация са култ и той още ни липсва на много хора. Писал е и текстове на други изпълнители от онова време, например на Дони и Момчил.
2
7
 
6
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
На кой ???
1
3
 
4
 
! Отговори
xJesusx преди 3 години
Нито една дата във Варна?