"Дракон"-ът на SpaceX се завърна, приводни се в Тихия океан

Космическият кораб достави 1,9 тона товари на МКС
3 юли 2017 20:12,
72
"Дракон"-ът на SpaceX се завърна, приводни се в Тихия океан
Снимка: архив Reuters

След като се разкачи от Международната космическа станция, космическият товарен кораб "Дракон" на американската компания SpaceX се върна на Земята, предаде ТАСС.

Космическият кораб достави от МКС 1,9 тона товари, резултатите от научни експерименти и образци от технологични разработки.

"Дракон" използва основните парашути. Благополучното приводняване е потвърдено", се казва в съобщение на страницата на SpaceX в Twitter.

Към момента на борда на МКС работят руският космонавт Фьодор Юрчихин и американските астронавти Джак Фишър и Пеги Уитсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: драконМКСSpaceXDragon
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минуси не трябват. Хапчета са нужни.
67
0
 
0
 
! Отговори
от Анонимния преди 6 години
Бухането на минуси не ви прави да изглеждате по - интелигентни. Дори е точно обратното. Изтъкването на проверяеми и реални доводи, които не са само твърдения е това, което би ви направило поне да изглеждате умни. Тоест, не евроатлантиЗЪма, а рационалността кара хората да намират интелект зад групата словосъчетания, наричани "пост в днеса" ;)))
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, забравих, ядрена енергетика ;)))Най ефективните и в същото време най - евтините реактори са руски ;)))Ако си спомняте какъв натиск видяхме да затворим тея блокове на Козлодий, щото никой в СВЕТА не можеше да произведе по - евтин ток ;)))За Белене 2 реактора излизаха към 5 милярда с ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО. После се оказа, че един на Уестингхаус с нищо включено излиза над 7 милярда ;))
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангара не е тествана 2 пъти за последните 20 години ;))). Има само 2 полета и двата са комерсиални и двата 2014 година. На руснаците тестовете им полети са комерсиални ;))) Просто няма нужда от толкова тежки носители и затова не се използват от тогава. Самата ракета беше проектирана за случая, в който Русия се отказва от потдръжка на МКС и трябва да качи чисто руска станция горе. Модулите и вече са разработени ;))Ако бяха направили това щяха да останат единствената космическа държава ;)))
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за сателитните им технологии изобщо няма да коментирам ;)))Работя в северна америка и имам някаква идея какво има на пазара ;)Акио не бяха протекционистичните политики на евроатлантизма поне 75% от сателитите щяха да са руски ;)Няма да ти споменавам какъв е дялът им в Южна Америка, Африка и Азия, че ще загубиш евроатлантическо съзнание... Добре е да сте малко реалисти ;)За всичко което говоря не говоря празни приказки. Мога да давам КОНКРЕТНИ примери няколко часа за всяко твърдение ;)))
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво развивали руснаците? От къде да започна? Корабна индустрия - проектиране и производство от А до Я. На година пускат по няколко нови модела за вътрешния и външния пазар. Процесори - само фирмите, които произвеждат собствени руски са 4. Отделно са тези, лицензирани по някаква неруска технология като АРМ. Машиностроене, авиостроене, селскостопанство, химическа и текстилна индустрия, добивна и т.н. На където и да се обърнеш, там са. Лада се произведжда в 8 държави вече ;)
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво те кара да мислиш, че не знам какво говоря? ;)))Специалността ми е технолог сателитни мрежи ;)))Ако си мислиш, че разбираш повече от мен, вероятно работиш за НАСА, Роскосмос или си космо/астро"нафт" ;)))
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58Дори не знаш какво говориш xD
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 59"А руснаците си развиват индустрията - бавно, но успешно и сигурно."Коя е тая индустрия? Износ на газ и кашалници? Уж много велика уж много площ много ресурси и накрая една кола модерна не могат да направят още. Дори Нисан и Рено не можаха да им помогнат.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 60Да тествана е само една модификация на Ангара и то 2 пъти за 20 години. Я да ми са махаш.... и Ангара не е направена за товари и МКС а за Луната и Марс ама ще си остане в хангара.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61Кое е то с руския двигател не разбрах?
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лети лети ама на руски двигатели. Ако Путин нареди да не им се продават тогава какво. Ще скачат или ще изровят "лунните ракети" на наса хахахаха
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Технологията на Ангара я направиха за да имат унифицирани тежки носители, с които да качват в космоса модули на космическа станция. Тествана е и работи безотказно. Когато решат строят ракетата и я ползват. А ти последно какво тества? Керамична батерия за мивки "Видима Идеал" произведена в Китай? поцинковано болче произведено в Турция? Диня от Любимец, израснала от друата страна на Босфора? Основната грешка на плиткоумните селинджъри е да си мислят, че евроатлантическата позиция ги прави умни...
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е не какво правят руснаците, а какво прави България ;)))Навремето телевизори произвеждахме. Кораби. Трактори. Комбайни, камиони... Сега и водни колела не правим вече. А руснаците си развиват индустрията - бавно, но успешно и сигурно. Въпреки измислените санкции. Ти какво развиваш? Русофобски размисли по форумите срещу заплащане? Ами, толкова си можеш...
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викаш въпроса е какво правят сега руснаците. Ами нали това ти казвам ;)Преди 3 - 4 дена качиха 7 - 8 спътника с един носитен на различни орбити. Някои от тях геостационарни, други не ;)))По въпроса за Ангара - имат 2 пуска и двата успешни - недостижимо за спасе хъ ;)Това е тежка модулна ракета и ще я използват само ако имат нужда. За момента нямат. КОгато спасе хъ изкара толкова тежка ракета, обади им се да ти я приземят в задния двор и да я използватр там многократно ;)
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете че руснаци са го зели и качили ясно
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ракети летят най-високо и са най-големи!
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53Ама ти продължаваш с това какво БИЛИ направили Русанците. Въпроса не е какво са направили едно време въпроса е какво правят СЕГА. Сега, ползват същата техника от ТОГАВА защото просто нямат друга и нямат финансите за нови разработки. Ангарата им май само подпира хангарите. От както е познат проекта вече 22-а година до сега имат само две тествои изтрелвания и до там, а уж всичките ресурси и акъл били в Русия мани беги.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53Спейс екс използва вече ползван стейдж 1 който преди това се приземи вертикално на платформа в океана. Когато руснаците го направят обади се.
49
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, мога да коментирам. Значи, продължавам - последното изстрелване на руски носител със спътници руснаците с един кораб качиха 7 или 8 спътника на различни геостационарни и негеостационарни орбити ;))За нашия спътник СПАС ХЪ използва цял носител за 1(ЕДИН) спътник на 1(ЕДНА) фиксирана орбита ;)))Някаква разлика в технологиите и нивата на употребата им да забелязвате? ;)))Иначе на руснаците технологиите били изостанали ;)))))Иначе евроатлантиците са умни, само дето от нищо не вдяват ;))))