Доньо Донев и “Възгледите на един Глупак” в "Умно село"

Документалният портрет на Донев ще се излъчи на 2 август по Bulgaria ON AIR
31 юли 2020 11:31,
3
Доньо Донев и “Възгледите на един Глупак” в "Умно село"

Тази неделя, 2 август, в 19:30 часа, ще се излъчи третият епизод от емблематичната документална авторска поредица портрети на известни личности и интелектуалци, строители на съвременната българска култура. В предстоящото издание на „Умно село“ режисьорът Доньо Донев, създал единствената по рода си анимационна поредица „Тримата глупаци“, застава пред камерата за една откровена изповед, само 7 години преди да си тръгне от този свят.

Още по темата

Специално за филма “Възгледите на един Глупак” авторите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов предоставят на големия карикатурист и художник една от стените на дома си, на която той рисува по време на снимките. Рисунките ще останат цели 10 години в стаята, а край нарисуваната от Доньо стена ще израсне синът им Николай, който поема молива лично от ръката му и става художник.

В епизода на „Умно село“ Доньо показва своите музикални умения, сбъдва мечтата си поне за малко да е началник гара и танцува по влаковите релси. В изрисуването на невероятния му портрет участие взимат и скъпите на сърцето му Татяна Лолова и Виктор Самуилов.

Филма “Възгледите на един Глупак”, който „Умно село“ посвещава на великия български художник и карикатурист Доньо Донев, гледайте тази неделя, 2 август, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тримата *** днес са завладяли държавата.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла България е едно умно село.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това във връзка с новите записи на Борисов ли?