Отнемат незаконни земи за над 1 млн. лв. на Юзеиров

В Търговищкия съд е внесен иск за над 1000 дка
21 мар 2014 18:18, Анисия Иванова
21
Отнемат незаконни земи за над 1 млн. лв. на Юзеиров
Архив: Булфото

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Търговищкия окръжен съд иск за отнемане на имущество на Росен Йорданов на стойност 1.022 млн.лв., съобщиха от институцията.

Йорданов е по-известен като Юзеир Юзеиров и с опита си заедно с брат си Али да учреди у нас мюсюлманската партия "Отоман".

Още по темата
С внасянето на иска в съда комисията изпълнява законовото изискване за започване на съдебна процедура по отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, до 3 месеца след постановяването на обезпечението.

От Йорданов предстои да бъде отнета собственост на стойност 1.022 млн. лв., предимно земеделска земя от над 1000 дка на територията на община Попово и на съседната област Велико Търново. Това са над 200 имота, които в по-голямата си част са придобити на името на юридическо лице, на което Йорданов е едноличен собственик.

През януари КОНПИ запорира имущество за над 600 хил. лв. на Росен Йорданов. Проверката срещу него е започнала в началото на 2013 г. след получено уведомление, че Йорданов е осъден за недекларирани доходи и неплатени данъци за 2008 г. за близо 90 хил. лв. 

Установеното от инспекторите на комисията разминаване между доходите на Йорданов и придобитото от него имущество за последните 10 години е над 1 млн. лв. През януари комисията съобщи още, че са установени множество преводи в евро на средства в банкови сметки, без да има декларирани доходи.

Това е първото дело за отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Юзеир Юзеиров бе задържан през 2010 и 2011 година в Белгия за нарушаване на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници.

След опита да се учреди "Отоман" през 2010 г. двамата братя бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство. Юзеиров се прочу и с опита си да издигне паметник на незнайния турски воин в село Славяново, който властите събориха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
не разумни народе преди 10 години
Като цяло Българските мюсулмани са доста прости,необразовани,неквалифицирани и манипулирани.Те лесно се подават на внушенията че всеки мисюлманин е Турчин.По тази логика всеки християнин е Българин,тоест всеки Руснак,Грък,Французин,Италиянец и др.Това е пълна глупост.Но неукия лесно се манипулира.За мен Българските мюсулмани са ислямизирани насилствено Българи.Много от тях са си чисти славяни със руси очи и светли коси.Ако някой от тях отидот в анадола да видят Турците какви са там ще ме разбере
15
4
 
4
 
! Отговори
OSMAN преди 10 години
До ОбективенABE LEVSKI SI E PREDATEL VE MOM4E KAKVO SE NADIHVASH
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре звучи, но да видим продължението на историята
13
1
 
19
 
! Отговори
ЕМИЛ преди 10 години
ЧАКАМЕ ,ДА ОТНЕМЕТЕ МИЛИОНИТЕ НА ТЕЗИ ИГРАЧИ ,КОИТО ЗАМЕНИХА НЯКАКВИ ЧАСТНИ ЗЕМИ ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ СТРУВАЩИ 0,50 СТ. НА КВАДРАТ , С ТАКИВА В ОКОЛНОСТИТЕ НА ГР. БЯЛА ВАРНЕНСКА ОБЛ. / НА МОРЕТО / ,КОИТО БЯХА ПРОДАДЕНИ ЗА 76 ЧАСА НА СТОЙНОСТ 120 ЕВРО ЗА КВАДРАТ ! ТАКА СЕ СТАВА МИЛИОНЕР САМО ЗА ДЕСЕТ ДНИ ,ГОСПОДА "ДЕМОКРАТИ " ! УТОЧНЯВАМ - СТАВА ВЪПРОС ЗА 80 ДЕКАРА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ КРАЙ МОРЕТО ,ЗА ТОЛКОВА НЯКЪДЕ ИЗ РАЗГРАДСКО ,НО ЧАСТНА ТАКАВА ! АЙДЕ ,ЧАКАМЕ ОТГОВОР !
12
4
 
4
 
! Отговори
doycland преди 10 години
i xr botev e pocnal taka
11
2
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 10 години
Попе картечарю,Сакън, не продавай българската земя, ще вземе да я купи Бог знае кой и да вдигне там паметник кой знае на кого. :)))
10
3
 
24
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
Никой не кара турчина да е българин, но той е гражданин на Република Българи. Нека да спазва гражданските си задължения, а пък на етническите му ценности никой не посяга - те са нещо много лично. Когато спазва гражданските си задължения, има основание да изисква да се спазват и гражданските му права.
9
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на Сидеров демек не е хулиганство така ли,малко ли глупости направи даже е много по зле от Юзерови!Турците и помаците в България се събуждат и всеки ще се определи какъвто е,не може помака и турчина да е българин!
8
4
 
15
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Юзеиров е съмнителен човек. Преди години той се опита да създаде неговата ултра етническа партия, правеше всевъзможни провокации към властите и обществото. Тази работа много намирисва на спонсорство от Доган, за да се покаже ДПС като единствената партия, поддържаща етническия мир у нас и контрапункт на фундаменталисти като Юзеиров. Откъде тези двама братя голтаци намериха пари, че чак в Белгия бизнес започнаха? Да не би един богат чичак от сараите си да им е платил за някаква услуга?
7
4
 
10
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
Бреййй по мои сметки излиза че земите са оценени на по 1000 лева декара и то в търговище,град който е въпрос на време да изчезне от картата на България.Май пак някой се опитва да ни замаже очите.Имам към 20 декара,ако някой ми ги купи на такава цена ги продавам веднага.(за протокола отбелязвам че съм от търговище)
6
5
 
7
 
! Отговори
bravo.han krum преди 10 години
taka da se provede i nazionalizazia na vsicko 23 god. grabeno v bg. saraite na dogan-mestan,na mutri,oligarski i vsiakakvi perekendeta. stani narod zaspal i vsicko si varni.edni otrepki sasipaha rodinata,
5
5
 
31
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Отоман ли???? тва да не ви е Саудитска арабия или Иран бе кавали, пет века сме ви яли отомана, сега пак се правите на хитри.Левски ако знае какви мизерници населяват пределите на родината, за която е умрял, в гроба ще се обърне.
4
3
 
17
 
! Отговори
bosnak преди 10 години
Приятели, всичко е театър, а това че го съдят е следващото действие, такъв като него който изпълнява поръчки не влиза в затвора, въпроса е чия поръчка сега изпълнява и каква е целта
3
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя българи до ката още не е късно ,да се опомним и да ги изметем както тях и незаконната партия разрушителя ДПС.-
2
6
 
32
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
МНОГО ДОБРЕ СА ГО ПОДХВАНАЛИ ТОЯ ***.КОГА ЩЕ ПОДХВАНАТ ДОГАН,МЕСТАН,БОРИСОВ,ВЕЛЧЕВ,КУНЕВАКОВАЧКИ,КАДРИТСКИЯТ КРАДЕЦ.
1
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е редно един шут по "отоманския" зад,ник , и там далече някъде в Анадола, където му е истинското място !