След решение на ВАС: Няма мърдане – по-скъпи винетки!

Според магистратите няма нарушение на процедурата по новите тарифи
16 май 2017 14:45,
87
След решение на ВАС: Няма мърдане – по-скъпи винетки!
Снимка: архив Булфото

Високите цени на винетки остават, реши окончателно петчленен състав на Върховния административен съд, който отхвърли жалбата на неправителствени организации и граждани срещу последното поскъпване на стикерите.

Цените на винетките бяха увеличени в началото на 2016 година и останаха в сила и тази година.

Годишната винетка за лек автомобил е 97 лева, месечната и седмичната са съответно 30 лева и 15 лева. Тези тарифи бяха отменени от съда на първа инстанция през юли миналата година.

Още по темата

Те бяха атакувани с мотива, че не са били подложени на обществено обсъждане.

Според подателите на жалбата е било нарушено правилото – проектите на постановленията на Министерския съвет и мотивите към тях да се публикуват в интернет и да се даде най-малко 14 дни на заинтересованите от предлаганите изменения да изразят становище.

Днес петчленният състав на ВАС отмени решението на тричленния от миналата година.

Мотивът на магистратите е, че с последните изменения в Закона за нормативните актове обсъждането е част от процедурата по изработването на проекта. Затова и петчленката заключава, че няма нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: жалбавинеткавастарифи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ВАС - "независимият" съд показа на кого е пристанал и направил духово изпълнение. Винетките може да пъскъпват и без обсъждане, но минималната работна заплата остава, защото така иска Допус Ага. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, ТОВА Е ООД!
75
0
 
7
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Със всяко вдигане на цени ,вие обричате на геноцид един народ ,една нация ,погледнато въз основа на доходите на българина! Искренно се надявам да си понесете последствията от това престъпно деяние!
74
0
 
6
 
! Отговори
ant преди 6 години
ne vaji kakvo e kasal tosi korumpiran mafiotski bg sad, zaradi koito bg e poslednata dupka na kavala v eu.na europeiski sad ste gi dadem sichkite vinetki i vinetkadjiikata Pavlova i plostaden bg sad.
73
1
 
5
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Проблема не е в цената, а къде отиват парите. А някой очаквал ли е някаводруго решение на т.н. съд - мафия.
72
0
 
4
 
! Отговори
et niki преди 6 години
tosi pat sha iadat ketchupa.
71
0
 
3
 
! Отговори
hitrino преди 6 години
do 75 ne e sigurno...
70
6
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе хора това са 20 лева годишно 3 кутии с цигари ?!?
69
0
 
12
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Старият вожд изпусна дим от скъпия хавански калюмет и процеди през зъби:-Мойто племе е най-търпеливо,понася всичко,за всеки мустанг ще плати налог по 5 боброви кожи,а не по 2 както миналата зима.Великият бял баща седящ срещу него протегна ръка и връчи на вожда шише с огнена вода.Вожда изпи половината наведнъж,обърса се с опакото и каза:Догодина по шест!Великият бял баща го гледаше и се усмихваше..
68
0
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Това е то - независимия български съд, дано да пукнат скоропостижно.
67
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко нямаш пари за винетка и ГО най малко то по добре се вози на обществен транспорт! Най безопасно е за всички останали пък и най вероятно и за теб самия! 200лв винетка 500лв данък и 5лв за литър бензин! Аман от прошляци!
66
2
 
18
 
! Отговори
nina преди 6 години
Защо ли ВАС взема решаващи присъди винаги след изборите ЦвЦв-след осъждане на 4 години ефективна присъда-оправдание...след изборите; за винетките-същата процедура!/Хайде, стига вече!
65
0
 
19
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 6 години
Всички сте страшни тапири да знаете. Те ви казват че ще ви направят винетката една трета от мин. работна заплата а вие някакви вицове и майтапи си пускате. АБЕ ХОРА ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ. Да знаете случайно че в Швейцария мин. заплата е 2500евро а винетката им е 40 евро от 10-15 години. Продължавайте тука да си се майтапите !!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету се чуди как да ни изрекетира.
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а на детските колички кога? тия с дистанционно управлениеи на бабичките количките за пазаруванеама разсейвате се има нереализиран приход
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждат се вече новите схеми на Боко за ограбване на народеца
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-зле са от бирниците навремето
60
0
 
13
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
До аЗСЪМЗАче си фен на мутрата проста и неграмотна е ясно. уникално неграмотен и фрапантно ***. приятен ден.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лигльовцище допуснете ли да ви подсетя, че те сте ни таксували за вдишан и издишан въздух.покорно благодаря...живея, за да служа на Вожда, да се свети името мупиша с малки букви, зада не ви засегна нещо с големите...
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи, събудете се!! Не извоюваме ли ние лично правото на достоен живот, никой няма да го направи вместо нас!!! Тиквата си купи поредните избори и започна вдигането на цените. Невероятна наглост. Сега мълчим но като дойдат сметките през Декември свят ще ни се извие! Парите от винетките се крадат.Топлофикация София е надвзела над 2 МИЛИАРДА лева.Кой ги е прибрал? Разберете, униженията на които сме подложени никой друг народ не може да изи търпи! Албанците ще ги избесат за една нощ, сърбите също
57
21
 
10
 
! Отговори
Лигльовци преди 6 години
Я млъквайте бе!Всяко семайство има по 2-3 коли, а за винетки нямали пари, така ли ?!В чужбина си плащате, а тук не искате?В градовете се паркира по градинките и тротоарите, а уж нямате пари ?!Щом карате ще плащате, така е навсякъде.