От 3 до 15 г. затвор за крадените картини на Майстора

Прокуратурата иска постоянното задържане на апашите
8 яну 2019 11:45, Петя Славова
11

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на двамата мъже, които задигнаха 15 картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров.

Арестуваните са на 27 и 45 години и са от ромски произход. Двамата продали картините, а преди дни повечето платна бяха открити в търговци на антики.

Още по темата

"Обвинението стигна до тях чрез изключително добрите действия на органите на МВР. Бяха им повдигнати обвинения за кражба в условията на опасен рецидив. Предстоят още много действия за изясняване на обективната действителност", каза за Bulgaria ON AIR районният прокурор на София Радослав Димов.

Той добави, че двамата мъже са многократно осъждани за грабежи, като единият има 16 присъди, а другият - 19.

Двамата дори имат общо дело и обща присъда. Димов обаче отказа да коментира дали задържаните са знаели какво точно крадат.

Според него обвинените антиквари пък са спомогнали да бъдат отчуждени вещи, за които знаели, че са отнети чрез престъпление.

"Самият факт, че в двама души от малцинствата се намират толкова много картини, води до извода, че са знаели, че са били предмет на престъпление", коментира той.

Лишаване от свобода от 3 до 15 години грози задържаните крадци. Антикварите пък може да лежат в затвора от 1 до 6 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ще вкарате ли тройното експоненциално правило, първа присъда 1 г, втора 3г, трета 9 , четвърта 27г така няма да има на свобода хора с повече от 3 както са и тези ***! Изселване на цига ните от България нямаш 11 клас отнемане гражданството и изселване. Това са животни не хора! Мвр да извади статистика колко от циг аните нямат извършено нито едно престъпление??!! Сигурен съм че са всичките 100 процента са престъпници от 1 клас!! Вън от БЪЛГАРИЯ ДО ЕДИН
7
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А за ци га ните за опит за убийство и трайни осакатявания на командос с две деца? Сигруно безплатни адвокати от бхк и забележка. Наказанието трябва да е мин 30 г каторжен труд в мините.. . Дани децата му не забравят и като пораснат да направят каквото трябва ако не са емигрирали до тогава. Герб тероризират българския етнос
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това добре,а за другите ромски престъпници,които пребиха командос,колко?
5
0
 
20
 
! Отговори
Alex преди 5 години
Ама разбира се, МВР си е свършила работата перфектно, питам се само защо лица с 16 и 19 присъди се разхождат на свобода!
4
0
 
11
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
То е ясно от какъв произход са
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно президентът на Габон Бонго е в безопастност след опит за преврат.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв Майстор не е бил този! Какъв майстор е, той една крушка не е можел да смени!
1
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
А ВАСИЛ БОЖКОВ КОГА!!! ДЕТО ГО ХВАНАХА С КРАДЕНИ КАРТИНИ *** ТОЙ НЕ БИЛ ВИНОВЕН И НЕ ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЕ НА НИКОГО!!!!