609 души са избягали от Темида у нас през 2018 година

Данните са от годишния доклад на прокуратурата
15 юни 2019 11:00,
23
609 души са избягали от Темида у нас през 2018 година
Снимка: BulFoto архив

609 души са избягали от правосъдието през 2018 г. Данните са официални, от годишния доклад на прокуратурата, който беше публикуван наскоро.

„Темата стана актуална преди  няколко години, когато изчезнаха емблематичните братя Галеви, които получиха по 4 години затвор, който още не ги знаем къде са. Да припомним Евелин Банев – Брендо, който с присъди в 3 държави, не лежи в затвора. Както и убиецът от „Соло” ”, коментира пред NOVA журналистът Стефан Ташев.

„Правомощия имат. Въпросът е, че капацитетът – и кадрови, и като потенциал, е малък. Като говорим за издирвани, статистиката е още по-страшна. Капацитетът на МВР тук е много слаб. Това лъсна с историята от Нови Искър – Росен Ангелов, който се оказа издирван 8 години, да живее необезпокоявано край Своге и да работи в София, без никой да го търси”, обясни Ташев.

Журналистът припомни, че дирекцията за издирванията в МВР е била закрита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Хайде бе преди 4 години
А тези като Цв.Цв. не бягат,ама и никой не ги търси хахахахааа....
13
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Журналистът припомни, че дирекцията за издирванията в МВР е била закрита."..и на вас ли ви е весело,колкото на мен?Защо да се САМОИЗДИРВАТ,в това няма никаква логика..
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са избягали от Темида. Как да бягаш от нещо, което не съществува на нашата територия?!Пак, добре, че в последно време престъпниците станаха съзнателни и се самоубиват с ловни пушки и изстрел в гърба.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не са опасни.На жълтите павета са най-опасни,ама тях Темида не ги пипа.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Темида вижда за какво става въпрос, не мислете, че е слапа...поне нашата Темида, де
9
4
 
5
 
! Отговори
Joko преди 4 години
От 100% осъдени, избягали 98 % !?!?!Ако и иженерите работеха с такива резултати, светът отдавна щеше да загите !
8
1
 
9
 
! Отговори
До №8 преди 4 години
Именно, съдията казва, че няма опасност престъпникът да се укрие. И по пуска срещу гаранция или под домашен арест. И после резултатът е налице - 609 човека да избягали. Естествено, съдията доволен, взел е каквото е поискал.
7
0
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 4 години
У нашенско виновни НЯМА ! Чат-пат някой кокошкар... Интересно ми е - как се измерва труда на съдии, прокурори, гранична полиция..... или всичките не се поддават на контрол.Да успеят да избягат двама-трима...шест да са, *** - дойди ... Ама 600 /шестотин и кусур/ престъпници, съдени-несъдени, осъдени-неосъдени- да напуснат страната и да избягат от правосъдието. Това като хвалба ли е или е още едно доказателство, че "държава" няма ??
6
1
 
14
 
! Отговори
защо? преди 4 години
До Анонимен 3Прав си но това не пречи виновниците от съдебната власт да се къпят в лукс,огромни заплати и привилегии......
5
2
 
13
 
! Отговори
срам и позор преди 4 години
А колко прокурори и съдии са уволнени за това?ни колко/0/ ето това е големия проблем в съдебната система има проблеми няма наказани,защо ли?
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз-от 611 осъдени-609 избягали. Останаха нъл Иванчева и Петрова-ще ни измият очите пред светот...
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези изпълнителна и съдебна власти, пак много малко хора са избягали. Единствено чистачката вършеше работа, но нищо чудно да са я уволнили. Един работар, сред купища мързеливци, се набива на очи, така знам от баба.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg export na teroristi...?!
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се уволнят дисциплинарно виновните 609 магистрата, които са се нагушили с рушвети, за да пуснат рецидивистите на свобода ! Юристи хиляди, ще се намери кой да ги замени.