Присъда от 25 години за мъж, убил фелдшер в с. Орешник

Престъплението е извършено през 2019 г. по особено мъчителен начин
Обновена: 8 ное 2021 21:20 | 8 ное 2021 21:19, Ния Христова
7
Присъда от 25 години за мъж, убил фелдшер в с. Орешник
Снимка: Pixabay
Бургаският апелативен съд потвърди присъда от 25 години "лишаване от свобода" на Иван П., който е признат за виновен за убийството на 72-годишния медицински фелдшер Димитър Ф. от гр. Тополовград, обл. Ямбол. Това съобщиха от Апелативен съд - Бургас, предаде Агенция "Фокус".
 
Престъплението е извършено на 8 октомври 2019 г. в село Орешник.  Иван П. умишлено е умъртвил Димитър.Ф. при изпълнение на службата му като медицински фелдшер. Смъртта е причинена по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Установено е, че по тялото на жертвата са нанесени 38 удара с нож, в областта на цялото тяло, крайниците, тилната област и шията
 
Иван П. е признат за виновен още и за това, че противозаконно е държал 111 бpоя патрони. Той също така ще трябва да изплати на близките на пострадалия обезщетение в размер на общо 250 000 лв. Наложеното наказание "лишаване от свобода" трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг "режим".
 
Пред Апелативен съд – Бургас делото е образувано по жалба на подсъдимия, който претендира за отмяна и постановяване на нова оправдателна присъда и от частните обвинители, които настояват за доживотен затвор или доживотен затвор без замяна по преценка на съда. В съдебно заседание представителят на Апелативна прокуратура - Бургас заявява, че жалбите са неоснователни, а присъдата е обоснована и законосъобразна.
 
Решението на съда подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъж!? По-скоро мануш. Мъжете работят да издържат манушите, защо пишете глупости?
6
4
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Мааани ти как ги изчисляват, по ми е интересно как осъдените ги изплащат. От къде тоз ще намери 250К. Дори и да му разпродадат имотите и земите (ако изобщо има) по село я е събрал 30-40 я не.
5
6
 
0
 
! Отговори
А колко дават преди 2 години
За производство на кайма?
4
3
 
0
 
! Отговори
коя преди 2 години
си ти да ни представя6 *** мухлясала чиновничкате роднините само това чакат
3
1
 
10
 
! Отговори
Djo преди 2 години
Проверете добре гр. Тополовград в коя област е!
2
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как определят тези години за наказания и обезщетенията за тези убийства толкоз различни,като за наказание в срок ясно по умисъл,злостворство,за всяване страх и др,че изглежда не само от прободни рани от нож,куршуми,игли,бутилки,пластмаси и др. предмети,но за обезщетенията на роднините на жертвите са съвсем непонятни как ги надчисляват във връзка с годините на наказанията,които пък са съвсем различни по случаи.
1
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
38 УДАРА С НОЖ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО ТАКИВА НАКАЗАНИЯ СА САМО ЗА ХОРА КАТО БОЙКО БОРИСОВ, РУМЕН РАДЕВ , ВАСИЛ БОЖКОВ , ДИМИТЪР ЖЕЛЯЗКОВ ПО ПРЯКОР МИТЬО ОЧИТЕ!