Мариан Вайда за случая "Джокович": Удари го психически

Треньорът обаче е категоричен, че тенисистът ще се върне на корта
21 яну 2022 12:18, Нели Христова
48
Мариан Вайда за случая "Джокович": Удари го психически
Снимка: БГНЕС

Близо седмица след скандала между Новак Джокович и правителството на Австралия, треньорът му Мариян Вайда наруши мълчанието си. Той говори за  "несправедливото и нездравословно" депортиране на тенис звездата и обещава, че спортистът "ще се върне".

Мариан Вайда споменава за "огромните страдания", които играчът е претърпял по време на сагата.

Джокович беше депортиран, след като визата му беше отменена втори път от министъра на имиграцията Алекс Хоук поради опасения, че мненията на играча ще предизвикат "граждански вълнения" и го нарече "талисман на настроенията срещу ваксинацията".

"Това, което се случи, беше много несправедливо. Той страда много.  Австралийските власти взеха безпочвено и нечестно решени", заяви словакът, цитиран от Daily Mail.

По думите му задържането на тенисиста в карантинен хотел и лошото отношение към него ще има трайни последци върху здравето на спортиста.

"Това беше нездравословно и несправедливо решение, базирано на предположението, че Джокович може да направи или да повлияе на нещо, което все още не се е случило", заяви Вайда пред Sport Klub. "Не съм общувал с него, откакто пристигна в Белград. Ясно е, че го удари психически, ще го боли дълго време и трудно ще го изкара от главата."

Вайда описа времето на Джокович в хотела за задържане като "политически процес".

Треньорът на Джокович обаче каза, че е категоричен, че шампионът по тенис скоро ще се върне на корта.

Вайда добави: "Познавам го много добре. Новак е силен, решителен и все още не е казал последната си дума в тениса."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Може и така да е било, но когато вместо да се подходи внимателно към казуса, баща му отвори уста като пещера и наговори куп глупости, получаваш заслужен шут.
41
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Да слуша 37 Дедо Митко и да се васкинира, защото и САЩ вече не приемат неваксинирани чужденци. Да не стане пак ох, ах, аз имах виза ама те не ме пуснаха. Американците дават виза и без да си ваксиниран ама като стигнеш на портата не те пускат без документ за ваксинация.
40
1
 
3
 
! Отговори
До #38 преди 2 години
Ало,***!! Треньорът на Джокович не е Анджей Вайда, който е кино режисьор,а МАРИАН Вайда!! Схващаш ли бе тикво???
39
6
 
6
 
! Отговори
Паметлив тенис фен преди 2 години
Ало,Вайда!! Да ти припомня ли какво каза бащата на Джокович,сръбския прос....так Сърджан?? Че нашият Гришо заразил синчето му!! А защо синчето да не може да зарази куп противници и да спечели служебно АО??
38
5
 
3
 
! Отговори
Тенисексперт преди 2 години
Джокович ще се върне!! Къде бе словако?? Отново в Белград ли или в Банкя,на турнир,където го очаква " достоен" противник- първата ракета на България, Боко Чекмеджето!! Ха ха ха!!
37
3
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Епа сичко щеше да е добре с джокович, ако не беше баща му! Не за друго ми същия тоз баща рева плака кат сополи 2 ката сължи пуска гато обвиняваше григор димитров как било възможно без ваксина без тест да ходи да играе тенис! И сега тоз баща на джокович пак реве как не искали без ваксина да пуснат сина му! Еми малко крива иде таз работа!!! Да земат по семейно му да се разберът кое как и тогава да ривът!!!!
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо Аджей Вайда не е нито словенец, нито словак, а си е чист ПОЛЯК полски от Полша. Второ има Съд в ХАГА. И трето Джоко ще ги захапе защото консулите и посланника дали му първата виза небяха привикани по делото. Това показава зла умисъл и резисирано прогонване на Джоко. То е направено за да се дигне пиаръ на правителството след като Франция ги обвини в лъжи за атомните подводници.
35
14
 
4
 
! Отговори
Дедо Митко преди 2 години
За US Open да се ваксинира и да гледа какво му пише във визата
34
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да ходи на психиатър
33
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак за тоя ***. Скоро не бяхте писали за него.
32
13
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Ваксинира ли се вече или още се опъва?...
31
14
 
15
 
! Отговори
Булшит преди 2 години
Като е толкова невинен да беше казал на бащата, чичото, лелята и стринката да не плямпат много. Като ромска фамилия се пъчиха и плямпаха глупости, а сега видиш ли всичко е било само предположение. С.елска работа
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че отявлените зомби-допингирани с определен цвят на кожата са все фаворизирани......Ох ганюго дискриминиран..........:))))))))))))))))
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че отявлените зомби-допингирани с определен цвят на кожата са все фаворизирани, за да си прикриват западните общества зверските расистки разбирания спрямо обикновените им съграждани... е това е върха на лицемерието.
28
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
западът част от държавите даже допуска евтаназията... на здрави хора... Да бе, на здрави хора! Някои ганюги са наистина много забавни! :)))))))))) Абе в кое кюше живеете, бре патаран/***???:))))))
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПогледътТи пък хич не лъжеш ***... ама не си стигнал, безгрешния до Джокович ще се сцепиш да се снимаш с него... дребна душице.
26
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле показа на абутигените, че има достойнство и ум ! Не се продаде за някаква лъжлива кауза на измамниците-фармацефти. И друго много важно- сръбското правителство го защити, за разлика от нашето, когато предадоха на либийците медицинските сестри, само и само да не сме в противоречие със заб-радките и чaлмите.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според конституциите по света хората имат право да избират да се лекуват или не, западът част от държавите даже допуска евтаназията... на здрави хора... а вече взе да ми писва, макар че съм за ваксините от невероятните двойни стандарти и наглост... Вместо да намерят кой, в коя лаборатория създаде тая пандемия, те позорят един от най-великите спортисти, така се гавриха и с Лео Меси и с Кристияно Роналдо... никой не остава пощаден... Кубрат Пулев... никой, който стърчи над околните не остана неопл
24
7
 
14
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Кого ще зарази на корта, като най-близкия е на десет метра?Нали другите са ваксинирани, какъв им е проблема? Да дадеш на човека медицинско изключение и после да се гавриш с него... но губи Австралия, защото вчера сърбите прекратиха концесията на австралийците за литиевата мина и ще си изкарат те 10 милиарда долара от нея а не олигарха от страната на крокодилите, дезърта и кивитата...
23
15
 
11
 
! Отговори
Погледът преди 2 години
на Джокович говори за психиката му.ЗАЩО ЛЪГА НА високото ниво, кьдето се намираше?Сега остава да стане с руско гражданство.