Съд отново се прицели в имиграционния указ на Тръмп

Решението в щата Вирджиния се отнася за притежателите на визи
14 фев 2017 09:10, Петя Славова
37
Съд отново се прицели в имиграционния указ на Тръмп
Снимка: БТА

Федерален съдия в щата Вирджиния издаде нова заповед срещу имиграционния указ на президента на САЩ Доналд Тръмп, поредният правен неуспех за правителството, предаде Ройтерс.

Още по темата

Решението на окръжен съдия Леони Бринкема е по иск от щата Вирджиния, пише БТА. Бринкема посочи, че американското министерство на правосъдието не е представило "никакви доказателства", доказващи, че поисканото от Вирджиния издаване на заповед срещу указа, е неоснователно.

Решението обаче не се отнася за всички засегнати от указа групи, а само за притежателите на визи. То също така няма да има и никакъв правен ефект върху указа, тъй като изпълнението му така или иначе беше спряно след решение на федерален съдия Джеймс Робарт от Сиатъл.

Мексиканският министър на външните работи Луис Видегарай заяви, че в страната му не се наблюдава увеличение на депортации от САЩ въпреки съобщенията за акции на американските имиграционни власти в няколко щата сред които Джорджия, Северна Каролина и Южна Каролина, както и в градовете Ню Йорк, Атланта, Чикаго и Сан Антонио.

При акциите са арестувани над 680 души, над 100 от които мексиканци

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
# преди 7 години
@ 32 и 33Какво велико сравнение - хора с документ ги сравнявате с престъпници, без разрешение за влизане в страната :)Само малък пропуск - става дума за хора минали щателната провекра на имиграционните и ПОЛУЧИЛИ ВИЗИ, а не за незаконно преминаващи браздада талибанси.Иначе не сте ***, не :)
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Либералните съдии-лунатици се опитват всячески да блокират патриотичното желание на Тръмп да брани нацията си от външни опасности!
24
2
 
9
 
! Отговори
Феликс преди 7 години
Представете си го в контекста на България- президента издава указ забраняващ влизането на сирийци и афганистанци в страната , а някакъв съдия го отменя .... Какво ще си помислите за съдията?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AZ AKO SAM SHE SE PREZELIA V ANUSA NA ROTSHILD A TOI E FED
22
1
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Кой ще помотне на Тръмп срещу атаката от Тръмп?
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Тръмп,има 11 мил.за гонене,а псевдо демократи много!
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Там, където ти никога няма да можеш да отидеш. Та точно това е фалшът на тази прословута "демокрация". Защо е целият този театър, който струва милиарди? Крясъци, истерия, кривещи се ликуващи тълпи... Идва ли ти в мозъчлето този въпрос? Не, то е програмирано в малокултурно и неграмотно лицемерие. Вниквай повече, не гледай само на зелено. Ба-а-а-й!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Да, готованци много, и предатели на собствената родина - също. Много по-изгодно е, вместо да работиш за собствената си държава, да я направиш по-добра и по-добре - да духнеш за да ядеш социалните фондове на хора, които са работили силно, убивали са се един друг, заробвали са се, за да направят едно "уютно"(до време, разбира се) място.А в Русия има над тридесет милиона имигранти ... У нас също напират прачовеци ... по-добре им е тук. Анадъмну?
18
2
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Трябваше да кажат на Тръмп, преди да издава заповеди, да хвърли едно око на законите... хахаха. :)))
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Ти май започна да заекваш. Та точно "правилата са такива", но не ги разбираш, естествено, атрофията ти е виима без изследвания. Личи, както по правописа ти, така и по граматиката ти. Жалко, вече няма "рабфак". Там са ограмотявали безнадеждните случаи.
16
2
 
2
 
! Отговори
български мечтател преди 7 години
До Анонимен 2,6,7,8каква демокрация е обикновен цирк...
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за анонимен 8Ще ти се и ти да си там. Та най-после да се нахраниш като човек, да не тровиш децата си с ГМО, да не ги учиш на "семеен секс" - все неща в неруската ***, където са ти модифицирали мозъчето.
14
0
 
0
 
! Отговори
Сто на Сто 100% преди 7 години
Като котка е!
13
6
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Съда в Америка е независим и брани хората и техните права. Не се слага и нагажда на никого, най малко на случайно овластени за кратко ***.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Да, клоуни, анонимни клоуни, използващи стари, болни, психически травматизирани в интимния си живот, страдащи от старчески маразъм амбициозни женици. Мъчат се на всяка и с всяка цена, но на чужд гръб и живот, да запазят мръсното си статукво.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналд Тръмп е истински патриот и бял човек . След 8 години на тъмничкия Обама нищо не се случи , а и той нищо не правеше. Така стана удобен на корпорациите и си изкара с кеф осем години . Да ама средния американец обедня и затова сега гласува са Тръмп .
10
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен"От много високо място..."? Чакай малко! Нима има човек с повече власт от президента на САЩ?! Няма такъв човек! Нали преди месец се кефехте как е стреснал всички и ги е принудил да върнат производството в САЩ?! Сега отмятате ли се?!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Поклоннико и познавачо на демокрацията, много си изостанал в информацията. Последни данни сочат, че за баба Клинтъница гласовете са много по-малко, но с шмекерлъци са показани повече. А що се отнася за "урока" пак показващ мисловна ампутация - в САЩ "народните гласове" нямат никакво значение - изборът се извършва от т.нар. електори - избирателна колегия от 538 души, а не директно, както се заблуждава цял свят.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Ей-й, взел ви е акъла тоя Путин! Кошмар ви стана този руснак... Всичките ви мръсотии само го разсмиват. Но вие, въпреки че разбирате нищожеството си, продължавате да "воювате" с него, защото силите на злото, на разврата и човешкото разложение ви плащат. Това са ви умствените и морални възможности, това можете, това са ви дали бащите ви и майката Природа - ощетила ви от всичко човешко.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.............Не,няма да можем да намерим такава ***. Но си представяме си в твоята *** - клоака някой да не прочете последния наръчник за плюене. Всички дебилари ще се натикате в уличните шахти на Филипонци. Ха-ха, rлисти при rлисти. Веселие..............А ти сега в руската *** ли си?