Искал ли е Адолф Хитлер да завладее Америка и Канада?

Книга разкрива плановете на фюрера за Холокост извън Европа
29 яну 2019 21:30, Нели Христова
77
Искал ли е Адолф Хитлер да завладее Америка и Канада?
Снимка: Library and Archives Canada

Когато попитали Хитлер, дали иска да превземе Америка, той отговорил, че е "също толкова фантастично, колкото да завладее Луната".

Нацистка Германия, поне официално, нямала никакво намерение да се изправя лице в лице със САЩ. Ала неофициално... Хитлер искал да завладее света от край до край, включително Америка и Канада.

Още по темата

За плановете на фюрера да бъде върховен владетел на цялата Земя се носят митове и легенди. Знае се, че той е искал да разшири влиянието си дори и до Япония, а книга, която съвсем наскоро стана притежание на архивите на Канада хвърля светлина, какво точно е искал да прави Адолф Хитлер с евреите в Канада и Америка.

И за никого не е изненада, че той щял да даде и на тази част от света своето "Финално решение".

Това, което 137-те страници разкриват е, че Холокостът не е нещо, което фюрера не е смятал да задържи само в границите на Европа.

"Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада", е  написана от Хайнц Клос. Тя била завършена през 1944 година, но времето, което нацистът прекарва в изследване, е изключително дълго. 

Клос заминава за САЩ още през 1936 година. Втората световна война още не е започнала. Прекарва сред американците близо една година и се връща в Германия, където се превръща в един от мъжете, който помага за изграждането на стратегиите на Хитлер. 

Мъжът проучва еврейски вестници, подвизава се в еврейски градове и събира всякаква информация за общността от началото на 30-те. Най-фрапиращото е, че книгата не съдържа данни само за големите градове като Торонто, Уинипег и Манитоба, където еврейската общност е наистина голяма, но и информация за по-мънички населени места. В най-малкия град има едва 52-ма евреи. 

Според експертите, това е доказателство, че Хитлер наистина е провел конфиденциално проучване за Америка, което съхранил във вилата си в Берхтесгаден, край Баварските Алпи. Върху страниците й се вижда неговият герб и думите: "Ex Libris Adolf Hitler", което пък доказва, че идва право от личната му библиотека. Тя съдържала между 6000 и 16 хил. книги.

"Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада" е свързана с така наречената "Черна книга", която съдържа данните за евреите, които са живели във Великобритания по това време.

Съществуването и на двете творби означава, че ужасът от Втората световна война всъщност е бил добре премислян и координиран.

След падането на Обединеното кралство, канадските граждани започнали да се притесняват, че нацистите рано или късно ще стигнат до тях. Ала били убеждавани, че това няма как да стане – Адолф Хитлер нямал време да мисли за Канада.

По подобен начин били успокоявани и американците. Заради Франклин Рузвелт, фюрерът държал нацистката пропаганда далеч от САЩ, но имал своите начини да привлече съюзници.

Хитлер обичал да гледа уестърни. И понеже не искал американските филми, германските режисьори се надпреварвали кой да направи поредната лента, която да се хареса на нацисткия лидер. Но в тях имало нещо необичайно. Докато в американските уестърни индианците били изобразени като диваци, в нацистките, те били вежливи и кротки.

Това всъщност бил добре измислен план – когато Адолф Хитлер рано или късно стигнел до Америка, той щял да обещае на индианците да им върне изгубената земя и по този начин да ги привлече да се бият на негова страна.

За щастие, Втората световна война приключва зле за нацистка Германия. Холокостът не успява да се разпространи отвъд Европа. А през 1945 година "Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада" е отнесена от американски войник обратно в родината му като сувенир. По-късно става част от частната колекция на евреин, оцелял след Холокоста, а преди година, Канада я купува за скромните 4500 долара и я излага в музея си, за да покаже, какво е можело да стане, ако Хитлер всъщност беше марширувал победно по улиците на Торонто.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
AHA преди 1 година
"САЩ и Англия имаха военна мощ и можеха да приключат с Хитлер и Германия за няколко седмици и нямаше да има никаква ВСВ."

Въобще не мисля така,Британия се огъваше,а Хитлер чакаше да се съгласят на мир,САЩ не можеше да дойде току така в Европа,немците си имаха и бойно самолети с които щяха да се защитят доста добре.Ако американците бяха дошли е Европа по-рано и Хитлер не беше изпозлвал почти цялата си войска на изток,то янките щяха да се изправят срещу пълната мощ на вермахта.Няма как да стане.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ***

Аз печеля добре :)
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер не мразеше евреите.
Той самият е евреин - Шекелгрубер.
Както и цялата нацистка върхушка около него.
На кого се сърдят за холокоста?
59
2
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Бруталната истина е, че Балканските войни, Октомврийската революция, ПСВ и ВСВ, Корея, Виетнам и прочее, както и развитието и последствията им са продукт на световни политически игри, чиито корени са заровени дълбоко през Средновековието, в следствие на интригите от кръстоносните походи, които пък са породени от конфронтацията на религиите, възникнали след н.е. Чак му идва на човек да се запита, кой печели от цялата 20 вековна военна история. Да не говорим, че има следи от пр.н.е...
58
2
 
3
 
! Отговори
До "kokoТО" преди 1 година
Ходи ли на психиатър? Ако не-то ти е време ,щом арийците и ние сме от един корен. Я се ограмоти,че се излагаш като "кифла " или "блонди",ааа ти си блонди ,разбрах,за това се считаш ,че си арииец. Само да те светна,блонди и със сини очи са и черкезите,а те,както знаеш,доста са по пътешествали по нашите географски ширини.Тъй че,дори и да си блонди,не означав ,че си арийче- работан можеш да си от черказ,араби(също има блонди),католонец,влах .... . Споко на завойте и повече чети,мой човек.
57
3
 
4
 
! Отговори
ИН-САЙДЕР преди 1 година
И ХИТЛЕР, И СТАЛИН, И ЧЪРЧИЛ, И РУЗВЕЛТ

ВСИЧКИТЕ ТЕА СА ОТ ХАЗАРСКИ ПРОИЗХОД
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една религиозна еврейска догма "холокост"(ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ НА ТЕХНИЯ БОГ ЯХВЕ,ДАВАНО,ЧРЕЗ НЕЕВРЕИ(ГОИ),в течение на вековете и особено след ВСВ,беше наложено посредством купените от тях политици,медии и образователни системи на "гоите",като обърнат обратно холокост,като вина на самите гои спрямо евреите!

И за голямо съжаление,еврейската мафия успя и сега вече целият свят блее в унисон стова твърдение!

Като за целта,евреите внушиха многократно увеличение броя на жертвите-евреи!

А другите????
55
1
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Повечето европейски парламенти гласуваха за предаване на своите евреи или част от тях. С изключение на България и Дания, европейските народи се отърваваха от евреи, роми и асоциални групи. В Украйна, Полша, Унгария и Прибалтика местните разстрелваха евреите на място. Хитлер даде на европееца възможност да прояви своето искрено отношение към евреите. Сега обаче прехвърляме всичко на Хитлер - служи ни като *** за измиване на срама.
54
0
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До Анонимен
Хитлер не мразеше евреите. Хитлер обичаше германците, които мразеха евреите. А добрият политик дава на народа това което народа иска. Повечето евреи по време на войната бяха разстреляни по полските и украински села от полски и украински селяни.
53
1
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Когато се отворят архивите от ВСВ, тогава ще разберете истината. А тези архиви са в Русия, Британия и САЩ.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност омразата на Хитлер към еврите слага краят на третия райх. Ако беше постъпил както Сталин който също е мразел евреите но не го е направил официална политика като Хитлер резултатите от ВСВ можеха да бъдат съвсем други. Съзнателите на ядреното оръжие в мнозинството си в същност са били учени евреи избягали от Европа.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38

Фактите говорят съвсем обратно на твърденията ти. Три години преди 22 юни 1941 Германия на Хитлер и СССР на Сталин са първи съюзници.
50
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше победил, червените *** нямаше да ги има.
49
0
 
10
 
! Отговори
рада преди 1 година
обединеното кралство всъщност не е паднало. хитлер внезапно се отказва и тръгва срещу ссср.
48
3
 
5
 
! Отговори
koko преди 1 година
бългАРИТЕ и АРИЙЦИТЕ са с един корен. Това че сме славяни е измислица.
47
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Тенчо Пенчев

Нещо сигурно Гойко Митич са го взели за актьор на Лени Рифенштал
46
4
 
12
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 1 година
Кралското семейство, Хитлер, Банкерите в САЩ са били комбина. Не е имало смисъл от завладяване. Справка следвоенното развитие на САЩ.
45
9
 
3
 
! Отговори
Леви преди 1 година
Хитлер е избил 60.000000 евреи.Пише го в Холокоста.Който не вярва да отиде да го заяви в Австрия или Германия, където автоматично ще получи 5години затвор.
44
5
 
13
 
! Отговори
До Мдаа преди 1 година
Много си наивен ,Хитлер не виждал славяните и балканците за нещо повече от работна сила За сЪЗДАВАНЕ на цивилизовано общество,БАЛКАНЦИТЕ нямали място в неговите ВИЖДАНИЯ,освен за работническия матриал,типа да берат ягоди в Англия,строителство в Германия,да мият задниците на старите италианци,да берат маслини в Гърция и всичко да отивало в Берлин ,както сега отива в Брюксел.Почети повече и виж какво пишнат западяниците за славяните през 19 век.))
43
0
 
2
 
! Отговори
МАн преди 1 година
ВИждам че 43 и44 са станали 39 и 40