Радев връчи Орден "Стара планина" на американския посланик

Отличието било израз и на стратегическото парньорство със САЩ
10 юни 2019 13:29,
72
Радев връчи Орден "Стара планина" на американския посланик
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи днес най-високото държавно отличие - Орден "Стара Планина" - на посланика на Съединените американски щати в България Ерик Рубин.

"За мен е чест да удостоя с най-високото държавно отличие посланик Ерик Рубин за неговия безспорен принос и всеотдайна работа за развитие на двустранните отношения между България и САЩ. Считам, че това високо отличие е израз и на значението, което България отдава на стратегическото парньорство със САЩ", каза Радев, цитиран от Агенция Фокус.

Още по темата

По думите на президента, посланик Рубин е ръководил посолството по време на различни глобални предизвикателства и е направил така, че отношенията между двете страни да се развиват възходящо.

"Специално в сферата на сигурността посланик Рубин внесе нов импулс с особен акцент на модернизацията на българските военно-въздушни сили", посочва още държавния глава.

Радев посочи още, че благодарение на Рубин са се задълбочили и нашите търговско-икономически връзки.

"Тук дойдоха важни американски търговски мисии, организираха се бизнес форуми, имаше срещи на различни нива - правителство, бизнес, образование. И резултатите са красноречиви - в последните години имаме непрекъснат солиден възход на друстранния стокообмен", изтъкна още президентът.

Според него, Ерик Рубин е достъпен посланик, който усещал пулса на българското общество и със своите многобройни и разнообразни инициативи, е намерил пътя към обикновения български гражданин.

Ерик Рубин е американски дипломат от кариерата. Пристига в България в началото на 2016 година, след като Сената утвърди неговата номинация по предложение на президента Обама. Преди да встъпи в длъжност у нас той е бил заместник-помощник в Бюрото по въпросите на Европа и Евразия, където е отговаря; за въпросите, свързани с Източна Европа, Кавказ, както и такива, касаещи регионални конфликти в Европа. Ерик Рубин е бил и заместник-посланик на САЩ в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
да вземе да произведе Бойко в генелал-маршал, че скоро ще се пенсионира и да може да вземе някой плюс към пенцииката
56
0
 
1
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
Право на Президента е да награждава според Конституцията - чл.98,т.8, възоснова на МОТИВИРАНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ (направено не само от министерски съвет но и от граждански комитети, народно събрание и др.) - чл.11 от Закона за ордените и медалите, чл.102, ал.2 от Конституция изисква ПРИПОДПИСВАНЕ на указите от министър! Никъде не пише , че президентът е ДЛЪЖЕН!!!
55
0
 
2
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Радев и той май като Бойко започна да действа...умник, молодец
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До обикновен 48Точно това прави - спазва закона! По закон той няма право да не изпълни решението на МС! Дали има особено мнение или не никой не го пита. Затова и награждаванията са на кило!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво им дават ордени на тези чиновници. Радев да каже на народа, чак толкова ли е голям приноса на този посланик. Какво толкова е станало. Гъделичкат си егото властимеющите. Раздават си парчета метал ей така за кеф и разнообразие. Ония се гъбаркат със нас, а ние им даваме медали. Като няма какво да правят си раздават медали - за отличие от простосмъртните един вид.
52
1
 
7
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
Мда, "напълно заслужено" и визите свалиха, и нови изтребители на цена като на "важни и отговорни съюзници" ни дадоха, и "евтин" газ ни дават. Айде за края на мандата на следващия и на него орден
51
4
 
6
 
! Отговори
РККА ДО РАДЕВ преди 4 години
СЛЕД КАТО ПУТИН ТИ КАЗА ЧЕ СИ ВАСАЛ ,ПОБЪРЗА ДА ГО ДОКАЖЕШ.......
50
3
 
1
 
! Отговори
Може повече преди 4 години
Радев все пак е военен.Като вижда че САЩ транспортират към България закупените от нея самолети F16 не може да не похвали посланикът на САЩ,който вероятно е и оказал влияние България да отделя повече за отбрана-мотото на петелът,което той набива в тиквите на цяла Европа и особено на Меркел.Отделно Радев има симпатия към тия самолети защото са като носът му остри.А той самият е и пилот.То хубаво, ама визите кога ще отпаднат за САЩ и кога Макдонладс ще се върне в Русе?
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Галаго лът е П О Р И .Според сайта е *** дума.Както и. Д У Х А.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постъпката е добра.
47
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Няма начин, танкерът с американска газ *** вълните и на Радев му увира главата.
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ушев чорапогащник московски слуга докога ще го търпим?
45
3
 
6
 
! Отговори
Симеон || преди 4 години
Нали завчера се сдърля с ***! Сегас как веч ще се появи там, със какви очи? Джуджето от Кремлин е мноого злопаметно... Румча, ням вече да посмее да стъпи в необятната пустош, където могат да го сфитнат веднага!!!!!Така, че *** свиквайте)) все по често може да го виждате ваши0 президент на посещения в Сащ, НАПРИМЕР! А Може и да замести Роско, като куче пазач пред Козяк...
44
1
 
2
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
До Анонимен (47)е като президента знае закона, да не би да го спазва? Що не е изказал ОСОБЕНОТО си МНЕНИЕ срещу решението на правителството, както го прави навсякъде и по всичко, и не им е скръцнан със зъби? Да не искате да кажете, че е кукла на конци...управлявана от ГЕРБ?! Или пък - вижте го колко е добър и готов на партньорство с правителството!!За мен това си е чисто измиване на ръцете в стил - не съм го номинирал аз, значи не е моя вина!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До обикновенПрочети закона: Президентът само награждава. Решението за награждаване (което президентът само изпълнява) се взима от МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!А там съвсем не са си направили труда да прочетат законно приетите статути на ордените, та да са наясно кой орден за какво се дава. И карат наред за всички "Стара планина" първа степен.За сведение: за посланици и чужди граждани (не държавни глави или министър председатели) е предназначен орден "Мадарски конник" (в две степени).
42
1
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
Пълен ТалашиТ е нашия пРезиденша!!!! Орден Стара Планина се дава за ОСОБЕН ПРИНОС И ЗАСЛУГИ на..... ВСЕКИ, който е симпатичен на президЙента ни!! Наистина е станал БЕЗЦЕННО (изгубил и най-малка стойност) ОТЛИЧИЕ!! Браво!!! Вероятно е връчен за това, че на 30 Март 1944 аМерикански и бРитански г*йове са бомбардирари с УСПЕХ не военни, а ИСТОРИЧЕСКИ цели !!! Що не ръкопляскате, бре?? Това е ВЪРХОВЕН ПРИНОС към обезличаването ни и натрапването ни на аМерикански извратени ценности! Всички да пляскат!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък Радев, слуга на Масква!
40
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бря!!!...Каква стана тя?!..мажоретки,нали според вас Радев бил "слуга на Москва"..?!Та каква стана тя?...Президента фанал та наградил не руския,а америчкия амбасадор..Що така ,бе комсомолци?!
39
1
 
2
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Предстои смяна на послника на САЩ и заменянето му човек стоящ близко да републиканците!
38
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахаааааааа, путин бил прав :)))))))))))))))) А нещо за скалъпения арест на журналиста И. Голунов?