САЩ дават $2 млн. за залавянето на двама украински хакери

Те продали поверителна информация от фондовата борса
23 юли 2020 21:09, Елка Василева
8
САЩ дават $2 млн. за залавянето на двама украински хакери
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обявиха награда от 2 милиона долара за информация, водеща до залавянето на двама украинци, обвинени в продажба на поверителна информация, след като са хакнали надзорния орган на американската фондова борса, предаде Франс прес.

През януари 2019 г. Артьом Вячеславович Радченко и Олександър Виталиевич Еременко бяха обвинени от щата Ню Джърси в кражба на хиляди файлове от компютрите на Комисията за ценните книжа и фондовите борси, включително тримесечни и годишни отчети на фирми.

Според Министерството на правосъдието те след това са продали тази информация, преди тя да е станала публично достояние, предаде БНР.

"Киберпрестъпниците не спазват законите на никоя страна", заяви държавният секретар Майк Помпео. Държавният департамент предлага награда по един милион долара за залавянето на всеки от двамата хакери в рамките на програмата си за борба с транснационални престъпни организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Хакер от село преди 3 години
Басси, тия американоси ВСЕКИ може да ги хакне . То не бяха пияни ррушняци... жълти китайци... мършави корейци... пипкави украинци ... рошави араби... ЦРУ скоро пусна бюлетин че търси Амбуладигонго от племето хубеци в Судан за проникване в А..налите на министерството на правосъдието . Африканския хакер проникнал дълбоко без да притежава компютър, дори ток нямали в родното му село а компютър видели когато преди 18 г. мисионер донесъл снимка на стар комп с Интел 80486
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом дават два милиона,укрите ще дадат десет да се откупят.
4
9
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Те руските хакери , хакнаха шкафчето на Боци и го напълниха с евро , с цел да го злепоставятТочно така, изхакали са поправена снимка и другите държави ни се смеят на акъл ватнешки, защото знаят, че са фалшифицирани!
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те руските хакери , хакнаха шкафчето на Боци и го напълниха с евро , с цел да го злепоставят !
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как украинци бе ? Те нали са приятелчета на Брайдън ? Украйна не е ли освободена и демократизирана от САЩ. Държава която мрази Русия и е много благосклонна към Америка . Що плодородна земя изкупиха еврейте , що заводи си напазаруваха ... Не трябва ли да са руснаци ... или поне китайци ... ?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
MALKO SA