Забраниха абортите в още няколко американски щата

В Северна Дакота забраната беше блокирана от съдия
26 авг 2022 09:50, Йоана Цонева
81
Забраниха абортите в още няколко американски щата
Снимка: БГНЕС

Oще три американски щата, управлявани от републиканците, забраниха почти всички аборти.

До момента в 13 щата са влезли в сила т.нар. задействащи се закони, които бяха предназначени да забранят повечето аборти, в случай че Върховният съд отхвърли конституционното право за прекъсване на бременността.

По-голямата част от тези щати започнаха да прилагат забраните си скоро след решението от 24 юни, но Айдахо, Тенеси и Тексас трябваше да изчакат 30 дни след официалното влизане в сила на решението на съдиите, което се случи няколко седмици след обявяването му. Този срок изтече в четвъртък.

Още по темата
В Северна Дакота задействането на забраната вчера беше блокирано от съдия, който разглежда жалба на клиника за аборти, подадена на основание, че забраната нарушава конституцията на щата.

Промяната няма да бъде драматична. Всички тези щати, с изключение на Северна Дакота, вече имаха закони, които до голяма степен блокираха достъпа на пациентите до процедурата. А повечето от клиниките, които са извършвали аборти в тези райони, или са спрели да предлагат тези услуги, или са се преместили в други щати, където абортите остават законни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
"Нежеланите бебета ги давайте за осиновяване." Ти си някакъв средновековен тиранин бе. Каква е причината няма никакво значение. Това е решение само и единствено на жената и няма защо да се оправдава пред когото и да е. Или си готов или не. Домове за сираци по света отдавна няма.За това пък има значителен шанс изоставеното дете да се използва за органи.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там са толкова невчас със се-са въобще, че още на 15 забременяват и до 20 вече са с по 3 бебета, защото преобладава простолюдието. А за нежеланите бебета има богат пазар-нарича се Холивуд. Видохте ли как се сбръчкосаха по време на локдауна като немаха адренохром? Този закон против абортите ще им реши проблема.
41
1
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Никой не е длъжен да ражда бе питч
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги ми е било много забавно да слушам мъже обсъждащи женски проблеми :)))
39
9
 
4
 
! Отговори
Ay преди 1 година
Шок и ужас! Сега клетите жени няма да могат безнаказано да си yбивaт бебетата!
38
2
 
4
 
! Отговори
До До 31 преди 1 година
Абе медицината го е решила. Какво има да разсъждаваш. До трети месец- ембрион и точка.
37
3
 
5
 
! Отговори
До До 31 преди 1 година
Няма как някой друг да реши ще раждам или не. Статистиката ти не знам от къде я измисли, но даже няма значение. Дори да няма медицинска причина, дори всичко да е наред е много по- добре да направиш аборт отколкото да родиш нежелано дете.То ще бъде нещастно и няма да стане качествен и нормален човек. ***.т.е. са идеален пример за това. Добре ли се чувстват зарязани на улицата, просещи 5-годишни или бебе, което се ражда със зависимост и вече предопределена съдба.Има хиляди нещастни съдби.
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мнозинството от абортите са по избор, а не по медицински причини или изнасилване, което също не е оправдание. Нежеланите бебета ги давайте за осиновяване. Не може жените да се правите на жертви, да настоявате за Истанбулска конвенция, а в същото време да убивате безнаказано десетки хиляди бебета годишно.
35
2
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Детето има пулс в 7-8 седмица. Да, в България никога няма да се случи, тук на година има малко повече официални аборти от раждания. Но нека не се залъгваме, че е убийство. Над 95% от абортите не са от болест или изнасилване, а защоти някой не. е внимавал
34
5
 
6
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НАЗАД В ТЪМНОТО СРЕДНОВЕКОВИЕ НА СВЕТАТА АМЕРИКАНСКА ИНКВИЗИЦИЯ - ЗА ЖЕНИТЕ ! И ЗАЩО МЕ БАННАХТЕ, ДНЕС? ЗАЩОТО ПИША ПРОТИВ ЗАБРАНАТА НА АБОРТИТЕ ЛИ? АЗ ИМАМ ЖЕЛАНИ И ОБИЧАНИ ДЕЦА!
33
6
 
6
 
! Отговори
До До 34 преди 1 година
Не мога, ама на теб функцията ти се ограничава до мятане на семето и нищо не се променя за теб. Ако плода растеше в теб тогава ти щеше да решаваш.До тогава трай и не давай акъл , който нямаш.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*насилствено
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно на дъртите педофили им свършват запасите и си гледат да си ги подновят. Забраната за аборти ще доведе до доста изоставени дечица в домовете без адекватна майчина грижа.
30
2
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
КОЙ СИ ТИ ДА КАЗВАШ КОЕ Е БОГОУГОДНО ДЕЛО И КОЕ НЕ? МАЙ СЕ МИСЛИШ ЗА БОГ? ТО НЕ СЛУЧАЙНО ИЗВРАЩЕНИЯТА И БЕЗУМИЯТА В САЩ СА ОСНОВНО В РЕЛИГИОЗНИ СЕКТИ.
29
3
 
10
 
! Отговори
До Аха преди 1 година
Не е лесно да си ***. До третият месец има ембрион а не дете, а това го казва медицината-едни хора по-умни от теб са го решили. Знаеш ли, че през цялата бременност се следи развитието на плода именно за да може при евентуални малформации да бъде премахнат за да не се роди едно нещастно и страдащо същество. Има изнасилвания, генетични болести и т.н. По-важен ли е ембриона от вече развит човек? Така или иначе за щастие от теб нищо не зависи и това никога няма да се случи тук.
28
1
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
да, не може да забременее сама, много жени забременяват сасилствено с помощта на мъжете
27
4
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 година
ПРОСТО САЩ ИМАТ НУЖДА ОТ БЕЗМОЗЪЧНИ ВОЙНИЦИ, РОДЕНИ БЕЗ ЛЮБОВ, БЕЗ МАЙКА И БАЩА, ДА ПРАВЯТ С ТЯХ ВОЙНИ. ЧЕ НЕ СЕ РАЖДАТ ОТ ХОМО ДРУЖИНКИТЕ. ЗАТОВА Е ВСИЧКО!
26
8
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 1 година
Много се забавлявам когато мъж започне да разсъждава на тема - аборти. Нито имате право да решавате, нито може да се поставите на мястото на жената.Така или иначе дори да са забранени, аборти ще продължат да се правят.Разликата е, че ще бъдат незаконни и много по опаси за жените. Тъжно и много жалко.
25
3
 
8
 
! Отговори
замислете се преди 1 година
Тия плачат за неродени бебета от невръстни майки-алкохолички и наркоманки, а колко струва живота на възрастен, съзнателен индивид в щатите? Разпалват войни по цял свят от втората световна война насам без пауза-кориейската, виетнамската, иран, ирак, кувейт, сирия, либия, Сърбия-като казват, че не можело да има войни в Европа, ги подсещам, Афганистан....тук няма място за всичките. Войната в Сърбия беше точно на пъпа на Европа, в европейска столица и всички извърнаха очи и се престориха, че няма ни
24
4
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Нежеланото дете е Нещастно дете. В 1000%. ПРИНУДАТА ЗА РАЖДАНЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪЧЕТАНА И С ПРИНУДА ЗА ИЗДРЪЖКА ПОНЕ ДО 18 ГОД. ДА. АМА НЕ! ЗАЩОТО СВЕТЪТ В САЩ Е МЪЖКИ!