Забраниха абортите в още няколко американски щата

В Северна Дакота забраната беше блокирана от съдия
26 авг 2022 09:50, Йоана Цонева
81
Забраниха абортите в още няколко американски щата
Снимка: БГНЕС

Oще три американски щата, управлявани от републиканците, забраниха почти всички аборти.

До момента в 13 щата са влезли в сила т.нар. задействащи се закони, които бяха предназначени да забранят повечето аборти, в случай че Върховният съд отхвърли конституционното право за прекъсване на бременността.

По-голямата част от тези щати започнаха да прилагат забраните си скоро след решението от 24 юни, но Айдахо, Тенеси и Тексас трябваше да изчакат 30 дни след официалното влизане в сила на решението на съдиите, което се случи няколко седмици след обявяването му. Този срок изтече в четвъртък.

Още по темата
В Северна Дакота задействането на забраната вчера беше блокирано от съдия, който разглежда жалба на клиника за аборти, подадена на основание, че забраната нарушава конституцията на щата.

Промяната няма да бъде драматична. Всички тези щати, с изключение на Северна Дакота, вече имаха закони, които до голяма степен блокираха достъпа на пациентите до процедурата. А повечето от клиниките, които са извършвали аборти в тези райони, или са спрели да предлагат тези услуги, или са се преместили в други щати, където абортите остават законни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до истински случай__Травмата,физическа и психическа,след изнасилването включвате ли я?Според вас девет месеца жената трябва да носи плода на гаврата със собственото и тяло,за да роди евентуален гений,вместо да се погрижи да преодолее травмата максимално бързо?Не забравяйте,че този ембрион,чието появяване на бял свят защитавате,носи и генетиката на изнасилвача.
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато едно дете е нежелано но все пак се е случило или родителите са наркомани и алкохолици защо е нужно въобще да се ражда? имах такива съседи- жената беше наркоманка и алкохоличка с психични отклонения от кафявият етнос имаше 5 или 6 деца. до едно станаха престъпници.след това и те се размонжиха в геометрична прогресия. Само за 25 години един дефектен женски бабуин беше произвел обитателите на половин крило от затворът. Защо е нужно това да се случва? Заради някакъв измислен морал ?
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАБРАНАТА НА АБОРТИТЕ В САЩ НАРУШАВА МНОГО ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ВСЕОБЩАТА ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НА ООН. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСЕОБЩАТА ХАРТА Е ПРИЕТА ЛИЦЕМЕРНО, А СЕГА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА "НОРМАЛНОТО" ПОЛОЖЕНИЕ !!! ИМА ЛИ В САЩ ДЕМОКРАЦИЯ?!!!
20
3
 
12
 
! Отговори
до 21 преди 1 година
Ако не се роди с куп проблеми заради роднинските връзки на родителите си. А и с 13 годишна майка е доста вероятно да не си развие заложбите. А за това какво се случва с нейния живот има ли смисъл да говорим?Така, че хайде да не съсипваме куп животи, защото, евентуално, имало теоретичен шанс това дете да е гении. Да, ама има 99% да не е и доста голям шанс да е болно.
19
1
 
7
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Опитват се да си вдигнат мижавата раждаемост
18
8
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Ако е изнасилена, може да избегне бремеността като глътне спешен контрацептив. Не е като да няма варианти в наши дни. Според мен аборт е оправдан само ако има медицински доказано увреждане/заболяване на плода и безопасно за майката може да бъде прекратена бремеността.
17
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истински случай: Да, защото детето, което ще се роди няма никаква вина за изнасилването. Това дете може да бъде Айнщайн или Моцарт.
16
6
 
19
 
! Отговори
Истински случай преди 1 година
В моето училище имаше момиче изнасилено от роднина на 13, в резултат на което забременя.Още ли смятате, че в подобни случаи , абортите не трябва да са разрешени?!
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Това е богоугодно дело. Бог да благослови Америка!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е бизнес-раждаш нежеланото бебе, даваш го за осиновяване иде богата бездетна двойка и брои луди манГизи, за да получи заветната придобивка. Ехаааа....Луди пари ще се завъртят покрай такваз търговийка. То и сега се въртят, пък като се завъртят още повече оборотни бебета...ела и скивай. В Америка нищо не се прави от доброта, а само и единствено заради пари. Разберете най-после!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може в тази "демократична" и "свободна" страна да има такива неща. Само празни приказки.
12
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Риторичен въпрос: а ако бременността ти е резултат от изнасилване и не искаш да раждаш коп...ето, че може да стане като баща си и ти е омерзително? Да не мислиш, че такива случаи са рядкост, особено пък в щатите? 077Има много казуси.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези още не са излезли по манталитет от викторианската епоха, а ние мечтаем да сме като тях. И кво праи една 15 годишна самотна майка-наркоманка, която няма и средно образование с бебе на ръце? Дава го на осиновяване? Да не мислите законно да си правите естествени инкубатори за богати бездетни двойки? А ако реши да задържи детето и какъв живот ще му осигури? Там такива с лопата да ги ринеш.
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тръмп и м ба майката... само от един мандат, ще минат години докато нещата се нормализират
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - А тези, невярващи в точно тази твоя Библия и спесифичнния ти прочит?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво от това ? Ще ходят до съседният щат.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - Ако Америка беше основана на Библията, ще ми обясниш ли тогава, как решиха да възстанат срещу християнската си монархия?
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"а момичетата да носят тениски и потници над пъпа за да им истиват яйчниците... още ли му викате конспирация? :)" - Не чйчниците, а мозъчните ти клетки са проблемни.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Човеколюбивия - то свръхпопулация има, ама не от тая страна на напланетата...
4
4
 
12
 
! Отговори
? преди 1 година
Нали беше конспирация депопулацията, чрез феминизъм, трансхуманизъм, пост човек, хомосексуализъм и т.н.? За мъжете измислиха да си лакиране ноктите и косата, а момичетата да носят тениски и потници над пъпа за да им истиват яйчниците... още ли му викате конспирация? :)