Украинските сили са си върнали контрола върху село край Бахмут

Информацията идва от украински министър и украински висш военен
17 сеп 2023 22:20, Красимир Ангелов
196
Украинските сили са си върнали контрола върху село край Бахмут
Снимка: БГНЕС

Генералът, командващ украинските сухопътните сили, заяви днес, че украинските сили са си върнали контрола върху източното село Клишчеевка в района на град Бахмут, предадоха световните агенции.

"Клишчеевка беше прочистена от руснаците и освободена", заяви в "Телеграм" генерал Олександър Сирски, командващ сухопътните сили на Украйна.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко също потвърди в "Телеграм", че украинските сили са си върнали контрола върху селото след тежки боеве с руските сили.

Клишчеевка се намира на девет километра южно от Бахмут и преди войната е имала население от около 400 души. Селото е на няколко километра северно от Андреевка, което беше отвоювано по-рано тази седмица.

И двете селища бяха значително разрушени през месеците на боевете за контрола на град Бахмут. (БТА, Габриела Големанска)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До КЛИЩИЕВКА 1. научи истинското име на селището 2. Площ на населеното място 2км Север-Юг на 1 км Изток-Запад - реално даже няма 2 кв/км площ... 3. Селото е превзето след колко месеца Контра настъпление??? Април, Май, Юни, Юли , Август, и половината Септември... 4. Селото е в долина - тоест КАПАН всеки Киевски военен разположен там ще е под обстрел от юго-източните възвишения където е РФ армия. 5. Няма значение реално РФ е в защита а ВСУ губи стотици животи за Капани като това село.
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като ги наричате "сили" и не ми трябва да чета вицове, за да ми бъде смешно. Цяло село ли, за 4 месеца контранастъпление? Ето това вече наистина са сили, да им признаем забележителните успехи.
135
4
 
1
 
! Отговори
КЛИЩИЕВКА преди 7 месеца
Е прочистено от пълчищата путинови.....
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
фашистка русия яде папарлягата!
133
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До блицкриг Зависи от каква височина се пуска. Ако я пуснеш с 900км/ч на 15000м височина прелита пре спокойно 40-60км. Може и повече. Зависи от площа на крилете, ъгълът на стреловидност, скоростта на планиране, коефициент колко метра губи височина като прелита колко метра по хоризонтал със скорост еди каква си. Тоест ако направиш бомбата да лери с 800км/ч ще прелети бързо 40км ако е с 600км/ч по-големи криле може и 60км
132
4
 
2
 
! Отговори
Да се провери ! преди 7 месеца
Отвоюват едно село,а от колко са се отеглили ?
131
0
 
0
 
! Отговори
блицкриг преди 7 месеца
До Боби----Боби, тази бомба има ли двигател и до колко километра и е далекобойността. В нета не намерих такова инфо.
130
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До r3v0lv3r от както РФ пусна в серийно производство УМПК с което превръща 250/500/1000/1500кг обикновени бомби в страшно управляемо оръжие ВСУ вече просто няма шанс. Тук е открит "бункер" или укрепен окоп на ВСУ. Праща се една 500 или 1500кг бомба с УМПК и с ВСУ обекта край!
129
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До r3v0lv3r и един мармот го затваря в бурканчета, и като се събудиш - краката ти отвити. Русия превзе Клишчевка са 2 седмици с минимални загуби. Укропите от 4 месеца се мъчат, 10 пъти го превземаха, и още има руснаци в източната част.
128
4
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 7 месеца
Сами ги дразнят, руското командване не иска да търпи имиджови щети и скоро очаквайте поредната руска атака в стил великата отечествена. Бая руски бригади бяха смляни в битката за това нещастно село. Украинците държат височините и правят руската пехота и техника на мармалад.
127
3
 
3
 
! Отговори
оракул на боб преди 7 месеца
Велика победа.Вече са по-близко до Бахмут,но остават още 10 км и до другото лято може и до него да стигнат,ако войната продължи.Може и да не стигнат - тук боб трябва да се хвърля.
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
информацията идва от професионални лъжци, така че няма как да не е вярна ;)
125
2
 
1
 
! Отговори
Ехаа преди 7 месеца
До Анонимен 130 Военният бюджет на коя да е държава не надхвърля 3-4%, защото управляващите ще бъдат обесени на следващият ден бе болен..за 20% могат само зеленият покемон и укропитеците да мечтаят
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Типичното при Украйнците, че много бързо танцуват на масата за педя земя и не им пука за жертвите........ после пък мрънкат и се оплакват, че малко оръжия им дали..,. От времето на Наполеон, Русия винаги абсорбира атаките, чрез отстъпление, но винаги се връщат........ няма да се научи запада ..... ама никога......
123
3
 
9
 
! Отговори
Горящ Challenger 2 преди 7 месеца
Важното е това село дали е пред и ли зад първата отбранителна линия на руснаците, а също и колко жертви са дали за да го вземат.Това укропите не случайно го премълчават! СВО върви с пълна сила и всеки ден хиляди укронацисти биват превръщани в тор за руската земя след като бъде освобоена
122
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жалки безполезни форумни ***!!!
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе уркопитецки циркаджии, как се казва стотинката на гривната?!? А д видим кого наричате копейка.....;)
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой видя ли на картата за каква маала става въпрос? Андреевка"отвоювана" ли е? Щото имам друга информация. И то от украински военни!!!!
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
руснаците продължават да са ненужни мили и съобразителни, например когато бомбят военни заводи, винаги го правят през нощта, когато са празни, вместо през деня, така че да обезкуражат укропите от това да работят там, и докато са там да треперят всеки един момент, пълната противоположност на укропите, които вчера за пореден път ползваха хаймарс срещу пазар пълен с хора, като терористите които са
118
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ама че сте наивни, наистина ли мислите че ФАЩ ще помогне на укропите да спечелят - те нарочно си забавиха помощта за да дадат на руснаците време да се окопаят и да обрекат укро контрата на провал. ФАЩ знае, че Русия не може да си позволи да загуби, и ще направи всичко необходимо за да спечели. Ако ФАЮ изсипе камара оръжия на укропите, Русия ще ги бомби с атом и войната свършва. ФАЩ искат да я удължат за да може военните им индустрии да се нацоцат максимално преди укропите да изчезнат