Русия ударила военна инфраструктура на Украйна с крилати ракети

Според Москва набелязаните цели са били поразени
Обновена: 29 ное 2023 07:52 | 29 ное 2023 07:48, Елка Василева
105
Русия ударила военна инфраструктура на Украйна с крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, съобщи рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

"Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети "Калибър" в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника", съобщи министерството в "Телеграм". То добави, че "набелязаните цели" са били поразени. Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение. Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура.

Още по темата
Ройтерс не можа да установи непосредствено кога е извършено нападението. Видеозапис от атаката, публикуван от министерството в "Телеграм", показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети "Калибър". "Нивото на ракетна заплаха е високо", заявиха военноморските сили на Украйна в "Телеграм".

Черно море се превърна в ключов театър на бойните действия в продължаващата вече 21 месеца война. Засилените въздушни и морски атаки на Украйна срещу руски военни обекти там повредиха плавателни съдове и заводи за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол наред с други цели. Москва използва Черноморския флот, за да нанася удари на далечни разстояния по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите, които се свързват със Средиземно море, са и важен плацдарм за използване на сила в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че способността на Киев да нанася удари по военни кораби и да ограничава руското наблюдение в Черно море са подкопали военните усилия на Русия и са помогнали на Украйна да си осигури морски път за износ на зърно.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Безработните лица нямат колеги защото като не работят нямат колектив !
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имам колеги русофили и ви уверявам, че това са най-prostite същества, с които ме е сблъсквала съдбата. Вече не споря с тях, не ги убеждавам, не говоря дори. Нищо
74
0
 
2
 
! Отговори
руски войнОмир преди 6 месеца
ЧОВЕКЪТ НЕ ЕВОЛЮИРА ! СЛИЗАНЕТО ОТ КЛОНА НЕ ПОМОГНА ! КЛАНОВЕ ШИМПАНЗЕТА СЕ ИЗБИВАТ ЗА СМОКИНОВИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА ! ВСИЧКИ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ СЕ ЗАГРАБВАТ И ЗАСЕКРЕТЯВАТ ОТ ВОЕННИТЕ ПСИХОПАТИ И НИЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ ОТОПЛЯВАМЕ С ДЪРВА И ВЪГЛИЩА КАТО НЕАНДЕРТАЛЦИ !
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не само че първия леопард е паднал в боя ами и последния ще падне. Но който падне в бой той не умира , че и украинците така изгоряха за да светят горките за интересите на пиндостан което е много жалко.
72
0
 
3
 
! Отговори
легализация ли е? преди 6 месеца
Сутринта фрегата от руския Черноморски флот е калибрирала с четири крилати ракети обекти в Украйна. След по-малко от 2 часа дойде новината, че пиндостански военен конвертоплан "Оспри" е паднал в океана. На борда е имало 8 души, които явно са загинали. Дали действително е имало катастрофа с "Оспри" близо до японския остров Якушима или това е опит да се легализира смъртта на 8 отан-офицери след руското калибриране с четири крилати ракети?
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слушай омбрело правилно е че признаваш че Русия ни е освободила защото сорросоидите твърдят че Руснаците са ни били окупирали.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много ясно че като има военни действия трябва да се цели военната инфраструктура на противника , а не да разрушаваш жилищни сгради и цивилна инфраструктура построена с европейски пари и европейски инвестиции и да убиваш хиляди жени и деца. Да но точно това стана в Газа.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първият Леопард вече падна в боя.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сравняването на БВП на страните е измамно защото богатите страни харчат прекалено много пари за глупости. Руснаците знаят и две и двеста. Санкциите са страшно тежки и абсолютно незаконни. Но те се взеха в ръце и ще се справят. Може да излязат победители защото ще развият производства. Западните фирми инвестират само в магазини и така грабят..
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-готиното е, че българско нелегитимно правителство подкрепя губещата украйна, и сащ крадат милиарди от българския бюджет чрез него за да финансират войната си срещу Русия -- за заспалото българско стадо нека да няма пари за елементарни нужди. То друго не заслужава.
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Владетелят на Черно Море- Зеленко, отново е проспал ситуацията
65
5
 
2
 
! Отговори
кандил преди 6 месеца
ДО 69 Икономика колкото БВП на Испания воюва с човешки вълни по метода на Сталин- хич й пука.
64
2
 
11
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Укри или не срещу мечка никой няма шанс.Укри може и някои учени да ги смятат за първото славянско племе и да значи на балтославянски бърз,смел,но срещу Сибирска мечка изходът е винаги един.
63
2
 
21
 
! Отговори
В,В,ПУТИН. Z, преди 6 месеца
Украина. бита. Карта. Поведоха. се. Послуша. на. Англия,. САЩ,. и. НАТО. си. Направиха. Украинската. Територия. Учебен. Полигон
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе нали им бяха свършили ракетите или сега шамари им бият
61
1
 
2
 
! Отговори
От доктора: преди 6 месеца
До Лъжливото овчарче Пий си хапченцата моето момче и намали писането на глупости във форума, че ще пратя санитарите да ти сложат усмирителната ризичка. Превъзбудил си се и малкото ти мозъче генерира *** online.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Уточн. Сумарен брутен вътрешен продукт който отива за скъпи и прескъпи коли джипове апартаменти вили яхти круизи екскурзи алкохол наркотици и прескъпа храна електроника и какви ли още не ненужни неща и джаджи.
59
0
 
2
 
! Отговори
От доктора: преди 6 месеца
До ATACMS тези неща дали работят не знам, но професионално те виждам - нямаш мозък мойто момче и си зациклил на една - две мисли, които са се заклещили в празното пространство в черепната ти кутия. Тичай бързо да видиш къде ти е изпаднал.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Володимдъртпръч получил подаръци на зазоряване и някои от хората му са с голямата награда - директно заминали при Бандера?
57
3
 
30
 
! Отговори
към №50 преди 6 месеца
От почти 2 години Русия, чиято икономика е на 5-то място, воюва срещу около 50 страни. В числото на тези 50 страни са Г-7, Хегемонът и слугите му, отан. Тези 50 страни имат сумарен БВП около половината от световния. От почти 2 години Русия воюва срещу 50 страни със сумарен БВП около половината от световния и цивилизованите, богатите и изключителните губят битката. Русия не иска да стига до Лондон, а само до линията, на която беше отан през 1997 г. Ни повече, ни по-малко.