Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия

Генералният секретар на НАТО каза, че изтребителите идват скоро
22 фев 2024 09:19, Петър Бойчев
731
Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия
Снимка БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред Радио "Свобода“, че когато Украйна получи изтребители F-16 от съюзниците си, тя ще има право на самоотбрана, включително да нанася удари по законни руски военни цели извън Украйна.

На въпрос кога Украйна ще може да разположи изтребители F-16, Столтенберг отговори, че е невъзможно да се каже. Той повтори, че всички съюзници на Украйна искат те да бъдат там по-скоро, отколкото по-късно, но каза, че въздействието на F-16 ще бъде по-голямо, ако пилотите са добре обучени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ персонал са добре подготвени.

"Така че мисля, че трябва да изслушаме военните експерти точно когато сме готови или когато съюзниците са готови да започнат да изпращат и доставят F-16. Колкото по-рано, толкова по-добре“, заяви той.

Всеки съюзник ще реши дали да достави F-16 на Украйна, отбеляза още генералният секретар, а съюзниците имат различни политики. Но в същото време войната в Украйна е агресивна, отбеляза той и Украйна има право на самоотбрана, включително нанасяне на удари по законни руски военни цели извън Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
576
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
поредна глупост.................
575
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво стана с А50 снощи? Украйна го свали над село Трудова Армения а самальота падна в двора на 2 баби. Загинаха 17 военни офицери специалисти, но бабите са живи. Самольота гори много добре което се вижда от множеството видеа. Заснет е момента на удара по самальота на украинската ракета. Секунди преди свалянето на А50 имаше друг взрив в близост до А50 свалил друг самальот вероятно Ил22 придружаващ А50, пгрешно изтълкувано в клипа от снимащите като удар по топлинна примамка пусната от А50.
574
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен като путин и той е изпратил дъщерите си в чужбина да защитава пр усия
573
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До запознат 351 САМО ТИ ще оживееш
572
0
 
7
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Най обичам да чета за ядрени заплахи от ват...и,това означава,че краят на този режим е близо!!!
571
3
 
4
 
! Отговори
ЕВРО-АТЛАНТИТЕ преди 2 месеца
ОТ СОФЕТУ ( дето цял живот са на безплатно руско парно ) И КОИТО ЗА БЛАГОДАРНОСТ НАРЯЗАХА ПСА ПЪРВИ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЪРЖЕНИ ОТ САМО ЕДНА РУСКА ЯДРЕНА РАКЕТА > никой и нищо няма да ги спаси
570
4
 
7
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Знаете ли защо са изработени ядрените оръжия? За да се използват някога! Кога? Когато му дойде времето! Не бойте се! Путин няма да използва ядрено оръжие! Ще го стори следващия президент на Русия! Бедна ви е фантазията каква злоба и ненавист трупат руснаците към вас! Тя е в пъти повече от злобата и ненависта с която се сблъсаха руснаците след 22.2.2022 в западна Европа! Така, че е въпрос на време да полетят ракетите снабдени с ядрени бойни глави и вие нищо няма да можете да сторите срещу това!
569
2
 
6
 
! Отговори
да ви светна преди 2 месеца
6 от подводниците са кръстени на князе! Седмият ракетоносец от семейство "Борей-А" се казва "Император Александър III" и е спуснат на вода на 29.12.2022 г. През тази година се очаква да бъде довършен осмия "княз Пожарски", като са заложени още два "Борей-А" - "Дмитрий Донской" и "княз Потьомкин". Всеки разполага с по 20 бр. твърдогоривни МБР "Булава" летящи на разсояние до 10 000 км. Това значи че от бреговете на Антрактида ще улучат Лондон, Варшава, Брюксел, Париж, Берлин, Вашингтон и София!
568
2
 
5
 
! Отговори
В Библията пише! преди 2 месеца
Ще свирнат тръбите на 7 те княза и Архангела Господен ще поведе войните си в битката със злото! Сатаната ще бъде окован за 1000 години и ще настъпи МИР на Земята и благоденствие. Ще води битката Архангел Император Александр III! Те идват пастирки !!! А с тях и края на Сатанинската ви система на злото!
567
1
 
1
 
! Отговори
Путин го каза преди 2 месеца
До Куку: "Терпи мая красавица!" Ще те работя още 6 години и накрая ще се изкендзам върху теб и така ядрено заразена ще те предам на запада, замърсена и използвана!
566
1
 
3
 
! Отговори
Путин го каза преди 2 месеца
"Зачем нам мир у катори нет Россия?" Да преведа: Защо трябва да продължава да съществува свят в който няма да има Русия? Демек: Няма Русия - няма свят, няма човечество, край на живота на земята!
565
5
 
3
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Трета година започна и фтарая армия мира превзе едно село и едно ТКЗС!Тази година стотина Фки,догодина още толкова!Амин дай Боже!
564
7
 
8
 
! Отговори
стига глупости преди 2 месеца
Хайде, развейте бялото знаме и върнете достойно територията на украйнската съветска социалистическа република на законния и собственика, че има да плащате репарации на руската федерация в следващите 1000 години и има да ви пукат ушите!
563
5
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Есента Тръмп ще е президент и ще извади САЩ от НАТО , самолетите са американски,значи Столтенберг ще трябва да ги купи оттам ,за да ги даде на бандеровците.
562
3
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Tе нашите F16 ще пристигнат 2027г. ,ако изобщо дойдат . Значи Украйна ще нанася удари на Русия,когато самата тя ще е руска територия.
561
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Столтенберрг да не се напъва, Зеленски е вече вътре в ада, дали ще го премине и как ще го премине, не знам!
560
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна беше насилствено омъжена от еврейски олигарх, за мъж, който я пребива редовно и я държи в мизерия, терор, глад, нацизъм, на Украйна и е необходим развод с насилника си съпруг и да се връща при майка си Русия, за да живее и диша свободно!
559
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО трябва да се разтури, защото *** много пари и всява раздори и омраза между държавите, насъсква ни срещу братските ни славянски народи, убива славяни, убива тихомълком и европейци! Парите може да се дават на населените места, да си оправят инфраструктурата и помагат на населението си, а не за непотребни никому оръжия и шепа паразззитии с мазни заплати!
558
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Солтенберг е обикновен чиновник и нищо не може да дава.
557
3
 
17
 
! Отговори
Столтенберг преди 2 месеца
Колко му е - Путин да разреши на ДНР и ЛНР да уддарят с ракети по Брюксел. Те нали според нас не са част от Русия?