Сърбия стъкми антизападна коалиция

Партията на сръбския президент изолирана от преговорите, съставят радикално сръбско правителство
16 май 2008 16:16,
28
Сърбия стъкми антизападна коалиция
Снимка: БГНЕС

Сръбските патриотични партии са постигнали принципно съгласие за сформиране на управляваща коалиция и ново правителство след провелите се в неделя предсрочни избори.

На срещата на лидерите на Демократическата партия на Сърбия Воислав Кощуница, на Сръбската радикална партия Томислав Николич и на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич е подписано споразумение, включващо пет основни приоритета на новото правителство, което ще бъде сформирано без участието на демократите на президента Борис Тадич.

Петте точки са:

- продължавана на процеса на евроинтеграция на Сърбия, включваща в своя състав Косово и Метохия;

- запазване на пълномощията на босненската Сръбска република, фиксирани в Дейтънския мирен договор;

- бърз икономически растеж на Сърбия и нейните региони;

- спазване на принципите на социалната справедливост;

- борба с организираната престъпност и корупцията;

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
цитирам те - "ние в България вече половин година неможем да осъдим един сръбски *** с доказана и далеч по-голяма вина -Куювич." ми да, верно - не можем да го осъдим. само не разбрах - какво доказваш с това изречение? доказваш, че сме смешна държава, управлявана от ***; и че сърбите, както и всички останали балкански държави, са далеч пред нас.
26
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
българите , се заформят като най-боклучива нация в Европа . На нас поне ни се размина клането , защото нашите *** решиха , че им е по-изгодно да ни крадат в мирно време . А техните с малко пропаганда , с повече калашници ,и с много турбо фолк ги докараха до положението на руандийци-бурундийци ....
25
0
 
1
 
! Отговори
Добричлия преди 15 години
Анонимчо,сърбоманчо,какво си слушал преди 20 години Лепа Брена ли?Тя пее на сръбски.Едно момче от Добрич тука съвсем наскоро лежа 40 дни в сръбски затвор,затова,че пипнало или както сърбите казват се погаврило с тяхното знаме,което си е чиста провокация-знам го от други,които са пътували в автобуса.Ние в България вече половин година неможем да осъдим един сръбски *** с доказана и далеч по-голяма вина -Куювич.Затова ходи при баба си в Сърбия и цапай форума.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще цъфнат и ще вържат сега.С националисти и социалисти начело...
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вергичо, ти да не си ***? Кой българин в Сърбия са хвърлили в затвора? Знаеш ли от колко време по сръбската телевизия вървят новини на български? Аз съм ги слушал още преди 20 години.
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ей, *** сигурен бях че националистите и разните други кретеноиди ще ревнат веднага какви били патриоти сърбите. Браво момчета, само така продължавайте! Вие докато пускате пара, комуноидите си плетат кошницата....
21
0
 
1
 
! Отговори
nikki преди 15 години
само така. и Воислав Кощуница ще спечели и само с него Сьрбите ще се изправят на крака.
20
0
 
1
 
! Отговори
doktor преди 15 години
na toya koito kazva na makedonia albansko make,da go lapa zdravata,zashtoto od tukrkobulgaria nyama da ostane nishto sled 5 godini
19
0
 
1
 
! Отговори
Sased преди 15 години
Imat i NEPRODAZNI politici v Sarbia. Paziat si naciopnalnite interesi.Zalko za Bulgaria.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вергилчо,сърбите са си оплели кошницата.Имат си граница,зад нея си правят каквото си искат.От нашата страна на границата е бъкано с мазни турци,които са на ръководни постове,даже един искаше да се отцепва! И к'во? Ми,нищо...Правят си каквото си поискат.Това харасва ли ти? На мене не ми харесва.
17
0
 
1
 
! Отговори
Kuuuur za komunoidit преди 15 години
Що сте тръгнали да коментирате сърбите бре. При нас всичко е наред, та се занимаваме с другите.Антизападно!!! ти болния мозък, който го е измислил. Сърбите си опредлят бъдещето и за това ги уважавам.Лошо, е че нещата се повтарят в инсторически план. Това което става с Косово, прави европа раздлена и слаба. Проблеми в Босна и Македония ще тлеят дълго именно заради късогледството на някой "велики" европеийски държави.Затова им предлагам Македонията(заради спора с името) да се нарече Албанско Маке. Лошото, е че след време, може да има и щат Къжалиоглу. Щом е тръгнало, всичко е въпрос на време.
16
0
 
1
 
! Отговори
вергил преди 15 години
Учудвам се колко много хора по форумите са готови да лижат на сърбите.Добре ,но същите ваши "герои" хвърлят в затвора хора осмелили се да признаят българския си произход в Сърбия.Нашите сънародници в Сърбия биват унижавани по всякакъв начин,не се назначават на държавна служба в районите с българско население,и ги дискриминират по всякакъв начин.И в България има хора който им казват"браво".Само така-колкото повече унижават българите,толкова повече им се възхищавайте.А после се чудим защо българите сме нямали авторитет.Ето заради такива .
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ne sa malodushnizi kato nas !
14
0
 
1
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Успешно ще станат бантустана на Европа. Хвърляйте още бомби бе! :)))
13
0
 
1
 
! Отговори
vasil преди 15 години
еи тва се казва обединен народ, затва ше ни мачкат турците щот не сме обединени. Поздравявам най-искрено сърбите.
12
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 15 години
12-nengramoten ***...Zezok da go ru4a6!!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
1 - 10, абе вие в ред ли сте?
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Сърбите няма какво да ги мислим.По-добре са от нас и още по-добре ще стават.За тях не е проблем след няколко месеца пак да направят избори, докото ние не се решаваме,за да не стане по-лошо.
9
0
 
1
 
! Отговори
Che Guevara преди 15 години
Кога ли ще имаме и ние патриотично и национално отговорно правителство, а не като сегашните йесмени и дупедавци?
8
0
 
1
 
! Отговори
klm преди 15 години
A за нас като има ЕС,че голям праз! Добре,че не въведоха еврото,тогава щяхме да ядем дебелия чепей! Заплатите наполовина в евро,цените същите в евро. За справки - Германия.