Британският дипломатически екип е напуснал Либия

В подходящ момент диалогът ще бъде продължен
6 мар 2011 22:23,
123
Британският дипломатически екип е напуснал Либия
Дейвид Камерън. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският дипломатически екип, изпратен в Бенгази, за да установи контакти с бунтовниците, е
напуснал страната, след като е "срещнал трудности", заяви министърът на външните работи Уилям Хейг, съобщи Ройтерс.

"Възнамеряваме, в консултации с опозицията, да изпратим още един екип, за да укрепим нашия диалог, в подходящ момент, заяви министърът. Това дипломатическо усилие е част от по-широката работа на Обединеното кралство по отношение на Либия, включително продължаващите хуманитарни усилия."

Говорител на бунтовниците в Бенгази също потвърди ,че екипът, който според информациите е включвал и командоси от специалните части, е напуснал Либия.

Той потвърди също, че градовете Зауия и Мисурата "остават освободени".

Междувременно британският премиер Дейвид Камерън заяви, че  е време е Кадафи да си върви, съобщи АП.

"Ще продължим да оказваме натиск над режима. Ще продължим да заявяваме, че международното правосъдие има памет и тези, които извършват престъпления срещу човечеството, няма да останат ненаказани", добави още британският премиер на конференция на консерваторите в Кардиф, Уелс.

Британският министър на външните работи Уилям Хейг също повтори призивите на международната общност към Кадафи да се оттегли.

"Предвид продължаващото равнище на незаконно насилие в Либия ние призоваваме полковник Кадафи да сложи незабавно край на употребата на въоръжена сила срещу либийския народ. Той трябва да предаде властта незабавно на правителство, което напълно отговаря на легитимните аспирации на либийския народ,"  заяви още
Камерън.

Още по темата
Британското правителство потвърждава подкрепата си за прехода на властта към правителство, което ще осигури
по-голяма демокрация, справедливост, прозрачност, човешки права и отчетност в Либия.

"Разбираме желанието на либийците да се радват на свободите, които са им отказвани в течение на много
години и ги подкрепяме в усилията им", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: КадафиЛибияУелс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Ей преди 13 години
След дучасови опити да открие пони един от тримата бунтовници, многобройната британска делегация е напуснала Бенгази.
121
0
 
0
 
! Отговори
Марк до 119 преди 13 години
Чака бе! Нали се водеше Студената война - ние искахме да ги унищожим /дори и физически/ , а те какво да ни целуват и обичат ли?!?!Това е все едно по време на война да обвиняваш врага , че стреля срещу теб!!!!!Е те спечелиха, а социализма се срина, което какво показва?Айсе нека да тие3 за домашно този въпрос!
120
0
 
0
 
! Отговори
Марк до 111 преди 13 години
Не съм банков експерт, но всеобщо известно е че световната криза /финансова и икономическа / започна от САЩ! Причината най-дилетантски казано е необезпечените финансови инструменти, които банките масово пусваха на пазара и сега с в ръцете на обикновенните американци!Та това е вътрешният дълг на Щатите към собствените им граждани! Планът "Обама" спаси големите банки от фалит чрез налива не на трилиони долари от федералния бюджет! Което ще е една от причините да няма 2-ри мандат!
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че какво лошо има в разбиването на СССР, много хубаво беше даже. Поосвободихме се малко от руснаците.
118
0
 
0
 
! Отговори
до 116 преди 13 години
От тези, които разбиха СССР, СФРЮ, и продължават да разбиват
117
0
 
1
 
! Отговори
алилиии преди 13 години
ингланд юбер алес!!
116
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 13 години
Do Mark.Q mi kaji,koi sa nai-golemite kreditori na USA ili ti prosto si 4e6e6 ezika,6toto nqma6 rabota
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИВ означава Съвет за икономическа взаимопомощ ---- И той, и социализмът изобщо не са фалирали, а бяха целенасочено сринати-------------- Я поясни от кого и как бяха целенасочено сринати?
114
1
 
2
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 102 - СИВ означава Съвет за икономическа взаимопомощ ---- И той, и социализмът изобщо не са фалирали, а бяха целенасочено сринати ---- Фалира САЩ, фалира и ЕС - за това говорят демонстрациите и стачките и протестите и какво ли още не ---- Ситуацията наподобява тресавище ---- Изхода от тази ситуация се търси в други държави на други континенти, но това е един непочтен изход
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, тази Нинка е много зле. Ту за икономика дава мнения, ту за Ми-28, а от нищо не разбира. Само глупости от тебе, дарагая.
112
1
 
2
 
! Отговори
Марк до Ивка преди 13 години
Охо пуснаха пак интернета на 4-ти километър!Дефицита няма нищо общо с печалбата!Щатите имат вътрешен а не външен дълг!Но стига време ти е за хапчетата!
111
4
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Който пък каже, че американската икономика генерира печалба просто е адски заблуден, пълво годишният им дефицит е около 13 % и второ външният им дълг е в колосални космически цифри като набъбва всяка година.
110
3
 
3
 
! Отговори
за 110 преди 13 години
искай........ *** няма:)ако ''***'' искат ще го смелят за 2-3 дни
109
2
 
5
 
! Отговори
DN. преди 13 години
ISKRENO ISKAM KADAFI DA IZMETE DROGIRANITE AMERIKANSKI *** .
108
3
 
3
 
! Отговори
КГК преди 13 години
ТОЗИ Е РАСИСТ И МНОГО ГНУСЕН,ЛИЧНО ОТ АНГЛИЧАНИ СЪМ ЧУВАЛ КАК МРАЗИ БЪЛГАРИТЕ И РОМЪНЦИТЕ И ПОСТОЯНО ПОБЛИКУВАХА ЕДНИ СТАТИ В КЕРЛИВИТЕ ИМ ВЕСТНИЦИ КАК КРАДЕМ И УБИВАМЕ И ИМАШЕ МНОГО СНИМКИ НА ***.
107
2
 
10
 
! Отговори
Niko преди 13 години
Без да харесвам Кадфи и режима му,но този такива гнусни и популистки приказки избълвал.Великобритания между другото е рай за сякви мюсюлмански екстремисти и въобще за хора от тази религия.Аз съм в Лондон и има места където все едно съм в Северна Африка,Саудитска Арабия и Пакистан едновременно,а когато децата се водят от учителките по улицата поне 2/3 от тях не са англичани или бели въобще.
106
4
 
5
 
! Отговори
до 103 преди 13 години
Защото соц.икономиката никога не е акумулирала печалба, а винаги се е дотирала:Първо от национализираните богатства.Второ от пенсионните фондове /също национализирани 56 г./Трето от реекспорт на съвветски нефт.Четвърто от заеми от "империалистическите банки".Поради липса на пета опция - фалира!Лека нощ!
105
2
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
102,СИВ е икономически съюз, а социализмът е държавен строй и паралел между тях трудно се прави. Социализмът може да се е сринал, убит, ликвидиран, отречен и всичко друго, но не и фалирал. Виж, ЕС е друго - той също е икономически съюз и приликите и хрумките между него и СИВ са странно познати, независимо от разликата в идеологиите.
104
2
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 13 години
Просто съм по-възрастен!Имам близки в чужбишна /то кой ли няма/ и знам много добре на какво дередже са! Не го казвам, за да оправдавам ситуацията тук!Но тези с "обезумелия поглед" май си остават с него и там!Лошото е че от там вече няма накъде да избягат!Ей го на братовчед ми в Канада /дано не прочете това/ - мизерия , но не ще да се върне щото другите му приятели по чужбина какво щели да кажат!А бе ...Айде лека нощ!
103
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разликата е в това, че тогава, като *** произведеше нещо на 6 ракии, те щат-не щат го взимаха.-------------- Това е сигурна рецепта за технологична и морална деградация. И за безсмислено хабене на ресурсите. Ако ти си такъв ***, просто мястото ти е под мостовете.