Вицепрезидентът на Малдивите се закле като президент

Мохамед Уахид Хасан е бил представител на УНИЦЕФ за Афганистан
Обновена: 7 фев 2012 14:27 | 7 фев 2012 14:27, Елка Василева
2
Вицепрезидентът на Малдивите се закле като президент
Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на Малдивите Мохамед Уахид Хасан положи клетва като президент, след като първият демократично избран държавен глава на страната Мохамед Нашид подаде оставка след седмици протести заради спорен арест на висш съдия, предаде Асошиейтед прес.

Д-р Уахид, както го наричат повечето жители на Малдивите, е първият им съгражданин, получил университетска докторска титла, и то в Станфорд, и е работил за ООН като представител на УНИЦЕФ в Афганистан.

След неколкоседмични протести кризата ескалира днес, когато стотици полицаи излязоха на демонстрация в столицата Мале и избухнаха сблъсъци, при които имаше ранени. По-рано разбунтувалите се полицаи са превзели държавната телевизия и са започнали да излъчват призиви към народа да излезе на улиците, за да свали президента Мохамед Нашид, предаде Ройтерс.

Още по темата

Малдивите вече бяха на ръба на политическата криза в началото на годината, когато правителството нареди да бъдат затворени стотици спа центрове и салони за масаж, които формират съществува част от приходите от туристическата индустрия в страната. Правителственото решение предизвика политически скандал на островите, тъй като беше установено, че повечето подлежащи на затваряне центрове и салони са собственост на лидери на опозицията. Тогава президентът Нашид преразгледа приетото от властите решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Малдивите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в дубай па третите.. :)
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са на Сен Тропее, други на Малдивите ахлелеле....