Газпром няма да намали доставките заради разследването на ЕС

Компанията е доказала надеждността си като доставчик на природен газ
7 сеп 2012 17:39, Елка Василева
56
Газпром няма да намали доставките заради разследването на ЕС
Централата на Газпром в Москва. Снимка: Reuters

Руският монополист в износа на газ Газпром няма да намали доставките във връзка с антимнополното разследване, което започна срещу него Европейският съюз, съобщи днес представител на Кремъл, цитиран от Ройтерс.

 "Не се говори за ответни мерки. Много десетилетия наред Газпром е доказал надеждността си като доставчик на природен газ и в действителност е гарант за енергийната сигурност в Европа",заяви Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин, пред журналисти във Владивосток, където Русия е домакин на среща на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС).

Още по темата

На 4 септември Европейската комисия започна задълбочено разследване, за да установи дали Газпром не е нарушил антимонополното законодателство на ЕС, възпрепятствайки конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа. Комисията подозира Газпром в три практики, нарушаващи правилата за свободната конкуренция - ограничаване на потока на газ за страни членки на ЕС, възпрепятстване на дейността на конкуренти и налагане на нелоялни цени, обвързвайки стойността на петрола с цената на природния газ.

Вчера заместник-председателят на руската Държавна дума Павел Завални, цитиран от ИТАР-ТАСС, заяви, че с разследването Еврокомисията се опитва да се пазари за сваляне на цените на газа, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
10
 
! Отговори
газ за БГ преди 11 години
Руснаците правят Южен поток, за да заобикалят Украйна и Турция. САЩ се опитват да пробутат недоносчето Набуко, което да преминава през Турция и чрез Турция да контролират Европа и България. Само дето техните игрички няма да станат. Колкото и да се напъваме, засега няма алтернатива на газа от Русия.
19
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
пропуснах да вметна...то и ние уж правихме някакви опити за противопоставяне на цените на горивата..но до там..колкото искат..толкова плащаме..а иначе нека си протестираме..никой не ни пречи за това..но всяко чудо за 3 дни в БГ..та даже вече и за 1 ден
18
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ще му пръдне ЕС на оная му работа на ГАЗПРОМ...той е монополист и никой не може да му диктува цени...най малко пък някакъв си ЕС и то на Русия..ама как не..искаш ли гориво..плащаш си..ако не затапват ти кранчето и взема този който плаща..а зимата особено -:))) та..така..другото си е само мускули и празни приказки
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турските гастарбайтери вече са научили как се казват парите в Германия. Бре, бре, бре.Добре че ни казахте, иначе нямаше да знаем как дойчовците казват на еврото.По тази логика, работещите в Англия, и те да се изфукат, трябва да пишат юро. В Каталуня, Холандия и т.н. също го произнасят по различен начин.
16
5
 
4
 
! Отговори
демократ преди 11 години
Кои са тия та няма да се подчиняват Е. С. длъжни са да го правят щом имат територия в Европа.Колкото до газта ако много се дърварят Е.С.ще почне да внася от САЩ и да ги видя тогава какво ще правят защото за шистовият газ могат с кораби да внасят минерала и тук да го заливат с препарат и ще получават евтин газ каквото количество искат.
15
9
 
3
 
! Отговори
EU citizen. преди 11 години
Дори и да е малко по-скъп, шистовият газ трябва да се използва, за да фалираме руснаците. После ще им вземем всичко.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 3Точно на немски си е "ойро":)А ти въртиш,сучиш,все на турцизми те избиват и ти се привиждат?Що тъй,да нямаш комплекси някакви?;)Шегичка
13
4
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
"Много десетилетия наред Газпром е доказал надеждността си като доставчик на природен газ",казват от Газпром.Знаем го,изпитахме го на гърба си.--Какво, да не би си стоял на студено? Цирковете преди ги правеха поляците. Руснаците и германците построиха северен поток и сега ги заобикалят. Проблемите с доставките в България ги правеха украинците, подкокоросани от американците. Затова скоро започва строежа на Южен поток. И украинците ще си седнат за ***. Русия е могъща сила, не е пудел.
12
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Ойро си е на немски. Не е турцизъм. Как искаш да му викат след като работят във Германия? --Това да ти изглежка като германски сайт? Или турски?Българската дума е евро!
11
9
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 години
Анонимнико,в Щатите име вече повече от 55000 сондажа за шистов газ,добиват си го и "бедният" американец плаща повече от три пъти по-евтин газ от нас.Че се канят да го и изнасят,като очакванията са в скоро време да задминат Газпром по добивани количества.Да си чел някъде или чул,че природата на Америка е скапана.И се казва "шистов",не "шитов" газ.
10
9
 
5
 
! Отговори
NORM преди 11 години
"Много десетилетия наред Газпром е доказал надеждността си като доставчик на природен газ",казват от Газпром.Знаем го,изпитахме го на гърба си.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ойро си е на немски. Не е турцизъм. Как искаш да му викат след като работят във Германия?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ойро си е на немски. Не е турцизъм. Как искаш да му викат след като работят във Германия?
7
1
 
5
 
! Отговори
Газовик преди 11 години
Кат хванат студовете и да искат и да не искат пак ще намалят налягането, както е било всяка година.
6
6
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Mи да намали доставките,ако и стиска.На другия ден ще почнат да намаляват приходите в ойро.А на свикналите на разкош и яхтени подаръци газови принцеси никак няма да им хареса тая новина;)Наздаровье! --Зле си истината. В момента се строят огромни газопроводи към Китай, който иска все по-големи колическа газ. Газпром проблеми няма, Европа може да има проблеми без газ!Ойро няма, това турцизъм. Така говорят турските гастарбайтери. Joke. Iocus. Шутка.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дреме им на ,,газпром'' нЕк'ви евробюрократи какво ще решат.Нито са членове на ЕС,нито имат напъни да бъдат,пък и ЕС е зависим от руския газ,не обратно.В тази връзка..май ще стане същото,когато преди година се наложи еврокомисарите да ходят на крака да се извиняват на Саркузи,сега да не се наложи да се извиняват на друг.....смешна работа.Хляба и ножа са в техните ръце,ако не са европа-Китай и Индия ще се радват на този газ,само дето първите ще се оа..т
4
7
 
9
 
! Отговори
така е! преди 11 години
Тези циркове ги правят европйските пудели на ***.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mи да намали доставките,ако и стиска.На другия ден ще почнат да намаляват приходите в ойро.А на свикналите на разкош и яхтени подаръци газови принцеси никак няма да им хареса тая новина;)Наздаровье!
2
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И какво ще направят на Русия дори да се докаже,че е така?
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има си хас да са ненадеждни доставките. Ако не са еврата, Русия ще умре от глад.