Борисов приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа

Премиерът сподели мнението си пред журналисти в Пловдив
6 сеп 2012 14:02, Петя Славова
193
Борисов приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа
Бойко Борисов посети Пловдив на 6 септември. Снимка: БТА

"Въпреки че краткосрочните договори с "Газпром" сега ще ни излязат по-скъпо, в бъдеще ще са по-изгодни". Това каза при посещението си в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, предаде БТА.

По думите му най-голямата диверсификация е българският газ. "Ще видите и на други места, не само в "Хан Аспарух", ще излезе газ,посочи Борисов. По думите му, ако се подпишат договори с Русия за 20-30 години, а след 2-3 години технологиите за шистовия газ напреднат и рискът се сведе до минимум, България ще загуби.

"В момента Европейската комисия /ЕК/ води наказателни процедури към много големи фирми в Европа във връзка с договорите за газ", обясни още Борисов. Според него на нас това ни помага, "защото има много стари договори, които по безобразен начин са ги подписали Овчаров и компания".

"Много държави, участвали в проучванията на газовите находища в Русия, са си направили договори за по-евтини доставки, но сега никак не е еднаква и конкурентна цената", коментира премиерът. По думите му най-добрият вариант, за да се избегнат всякакви монополи в случая, е ЕК на направят една своя фирма на Европа, която да изкупува директно газа от Русия и след това да го преразпределя на всички страни в ЕС.

Позицията на Европа по темата с газа е много различна между отделните държави, смята Борисов. "Ние си имаме нашата прагматична позиция - "Набуко" и интерконекторните газови връзки, за да може да си караме газ и от Азербайджан, когато станат готови", допълни премиерът. Бойко Борисов беше в Пловдив, за да инспектира строежа на покрития колодрум "Цар Симеон" и СОУ "Св. Патриарх Евтимий".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
плант преди 11 години
Ей, *** защо премахнахте коментарите от 2-ра страница натам?!!! Защитавате мутрата с цензура, а?!!!
146
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 11 години
Ех Бойко ако имаше и кой да те сложи начело на тази "бленувана"фирмичка.....Ами държавите дето са разработвали находища естествено ще договорят по-ниски цени от такива "ленторези"като теб....
145
5
 
0
 
! Отговори
БОЙЧЕ , ТИ СИ АД... преди 11 години
...ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ***:ИДЕЯТА ЗА "ФИСКАЛЕН ПАКТ" НА ДЯНКОВ ...СЕ ПРИЕ ОТ ЕС И СТАНА ВОДЕЩА ИДЕЯ!СЕГА ИДЕЯТА ЗА "ПРЕДСТАВИТЕЛНА ФИРМА НА ЕС--ЗА ТЪРГОВИЯ С ГАЗПРОМ"...АКО СЕ ПРИЕМЕ ОТ ЕС ....ШАПКА ТИ СВАЛЯМЕ!ТОВА Е СТРАХОТЕН ХОД ,ПРОТИВ "МОНОПОЛНИТЕ СТРУКТУРИ" В ЕВРОПА!СЪЩОТО ,МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ И ПО ОТНОШЕНИЕ НА "ЛУКОЙЛ" В БЪЛГАРИЯ ЗА АДАПТИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦЕНИ, С ЕВРОПЕЙСКИТЕ!НЕ МОЖЕ "ЛУКОЙЛ" --ДА БЪДЕ "ДЪРЖАВА" В ....БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!
144
1
 
1
 
! Отговори
ДО 174 преди 11 години
ЗАЩОТО НАШИЯ БАЕ...СИ БАЕ--ДЕМЕК СЛУГУВА НА РУМЕНОВЦИ=ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВЦИ И Т.Н.Т.
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАДУНАЙКАТА Е ДОБРЕ ЗАМАСКИРАН КРЕМЪЛСКИ ТРОЯНСКИ КОН В ЕС.НЯМА ДА ОТКРИЯТ РОБСКИТЕ ДОГОВОРИ С КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ,КОИТО ПОДПИСВАТ ОЛАЙНЕНЕНИТЕ КРЕМЪЛСКИ ***...
142
2
 
2
 
! Отговори
хахахахахааааа преди 11 години
ами Р Овч,кат е предател що ваш бае боце не му видя сметката-нали е най-големия патриот???
141
1
 
3
 
! Отговори
хахахахаха преди 11 години
бай боцееее,и да се навеждаш и да не се навеждаш на европата,ние сме на топа на устата,ти парици си имаш да плащаш...а европата не те бръсне за Шлива,и те търпи със зор,ама на...олицетворяваш образа на данко харсъзина -от БАЙ ***,за бай *** нямаш ни акъл,ни сербезлък...
140
0
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Когато цените на газта и горивата, респективно на парното и продуктите паднат с поне 10 процента, тогава ще се съглася с политиката на ББ
139
0
 
0
 
! Отговори
FBI преди 11 години
За отрицателно време арменците успели да изтласкат повече от местните дилъри. След няколко побоя и отрязани уши са превзети най-големите територии в Бургас и Слънчев бряг. Бос на наркобандата е 41 - годишен контрабандист с прякор Кобрата, който дълги години е работел в голяма московска групировка.
138
0
 
1
 
! Отговори
Нацко Келемето преди 11 години
Хааахаха! След неколко години сичко ше е тип-топ! Гледайте смело в бъдещето, то ще бъде рай. Не се плашете от студ и парализа в държавата, ако до тогава руснаците ни го набият четвъртит! Хубавите неща стават трудно! Мислете за когато (И АКО) открият български газ! Тогава и Азебайджан ще свие опашката, а руснаците направо са загинали!Иначе нема как да не излезе газ, то и нефт ще бликне! Ние и злато имаме, ама никой не говори кой го добива, какво става с него и какво печели българибът от това!
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IQ-пак казвам-забравил си една десетична точка-IQ1.46
136
0
 
2
 
! Отговори
:-))))))))))))))) преди 11 години
Бойко Плагиатчо се изказа пак половинчато. Лошо нещо е плагиатстването Премиере, лошо нещо.
135
0
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
Разумно е да се подписват договори с умерени срокове от порядъка на 10 г., но това важи за всички енергийни договори. Няма никакъв смисъл да се подписват 10-годишни газови договори с Русия, а същевременно да се подписват договори за изкупуване на ток от ВЕИ-та със срок от порядъка на 25-35 г. Трябва да се преосмисли цялата държавна, енергийна политика относно подписаните и подписването на подобни договори. С бързите темпове на развитие на технологиите подобни договорености не са разумни.
134
6
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Всъщност това, за което съществува политиката като занятие и политиците като практикуващи го, е да работят за народните дела. Политики колкото щеш.. И по това се различават държавите-практикуват различни схващания как се живее по-добре, кое е по-добро. Дотук-добре, интересното става, когато в политиката влязат откровени КРАДЦИ, или по-лошо, когато ВСИЧКИ в ПОЛИТИКАТА са ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ. Когато политиката стане основно и единствено средство за ЗАБОГАТЯВАНЕ на практикуващите я. Не знам как се нарича такава обществена система, но ние в България сме свидетели точно на това. Вече не е критерий и обект на спор каква да е политиката и как да се постига това и онова. В основен проблем се превръща опазването на общественото богатство от КРАДЦИ. Че без пари всякаква ПОЛИТИКА е НЕВЪЗМОЖНА! Просто НЯМА ПАРИ! А ВСЯКА година бюджетът събира 40-50 млрд.лв. Това са бая пари! Затова сега избираме политиците ЗА ДА НЕ КРАДАТ! Не е важно колко са компетентни, важно е да не КРАДАТ! Ако Борисов НЕ КРАДЕ, ще го изберем пак, ако КРАДЕ, ще се оглеждаме и ще търсим друг, може би Кунева, може би Станишев, Може би ГОЦЭ, може би Капон, може би Яне, може би Костов, може би СДС, може би Каракачанов, може би Слави Бинев, може би Доган, може би Каролев, може би Волен, може би тия от ТВ Скат, не им знам имената, може би Лидер на Ковачки, може би Марешки, може би ***, може би Пульо и т.н., и т.н... А може би някой ден и батко ви с голямото IQ или някой такъв като мен, знае ли някой? Според мен от всички изброени и реалистични възможности, бате ви Бойко Борисов НАЙ-НЕ КРАДЕ! И ИЗГРАЖДА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ! Така аз мисля, затова ще гласувам за него! А на тия, дето плещят за диктатура, да попрочетат малко за Чили след Алиенде-най-корумпираното в чилийската история правителство, съставено от социалисти...А тези, за които интелектуалния капацитет на Борисов представлява лична обида, да си зададат въпроса няма ли да бъде обидно и приемливо ли е да те ЛЪЖАТ и КРАДАТ интелектуални титани и салонни лустросани типове...
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този *** не осъзнава ли, че не трябва първосигнално да реагира на всичко- да беше почакал да се види има ли наистина нарушения и тогава да се изхвърля.Ами ако се окаже,че няма- тогава кво праим? Срам!
132
11
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Представяте ли си-КОМУНОИДИТЕ Р.Овч. и СерГея, газовите ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, за няколко години вдигнаха цената на руския газ 3 ПЪТИ!!! Дали пък е възможно Боко, само с политически средства, диверсификация и собствен добив, да свали цените двойно? Искам да видя КАК ЩЕ *** КОМУНОИДНАТА ***, ако това стане. Как ще *** ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!!!
131
3
 
7
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Дали пък ЕС няма да свърши черната работа на българските политици? Политици-ПРЕДАТЕЛИ на собствения си народ! Защото как иначе, освен с ПРЕДАТЕЛСТВО, можем да окачествим постъпката на Р.Овч., който 4 ГОДИНИ ПРЕДСРОЧНО, в угода на руските интереси, ПРЕДОГОВОРИ условията и цените на газа се увеличиха ПОВЕЧЕ ОТ 3 ПЪТИ-от 170$/1000куб. на 600$/1000куб.!!!???
130
8
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
От няколкото изречения на Борисов става ясно, че най-накрая е разбрал картинката на газовата робия на България, в която бяхме вкарани от ПРЕДАТЕЛЯ Р. Овч. Разбрал е и ролята, която ще играе в бъдещото развитие добива на шистов газ. Сигурно сега малко го е срам за глупостите, които изговори и накара да направи Народното Събрание на тема шистов газ... Но по-добре късно, отколкото никога. Важното е, че на Борисов му увира кратуната и накрая осъзнава кое е в интерес на България. И че се опитва да отстоява този, националния български интерес! За разлика от всички предишни управлявали КРАДЦИ и ПРЕДАТЕЛИ, начело с ГОЦЭ, Р.Овч. и Доган...
129
5
 
4
 
! Отговори
do 157 преди 11 години
УМНИ СА ХОРАТА,МНОГО СА УМНИ,НО СЕ ВИДИОТИХА,СТАНАХА КОМУНИСТИ...НЕ НАРОД,А ***...
128
1
 
3
 
! Отговори
do 153: преди 11 години
Navedi glava I se samoporicai vednaga,che zaradi takiva maloumnici shte "berat iadove "I decata mi VE UROD