Северна Kорея обяви, че е в състояние на война с Южна Kорея

От юг твърдят: По нищо не личи да предстои нападение
Обновена: 30 мар 2013 14:00 | 30 мар 2013 09:20,
292
Северна Kорея обяви, че е в състояние на война с Южна Kорея
Лидерът на Северна Корея Ким-Чен ун в компанията на висши военни. Снимка: Reuters

Северна Корея днес въведе военно положение в страната и влезе в състояние на война против южната си съседка, съобщи севернокорейската агенция КЦТА, цитирана от световните агенции.

"Всички действия на правителството, политическите партии и организации вече ще изхождат от това, че нашата страна се намира в състояние на война с Юга", посочва КЦТА, като се позовава на официален правителствен указ.

КНДР ще разглежда всички проблеми, свързани с междукорейските отношения, "по военновременните закони", се отбелязва в изявление на правителството и Корейската трудова партия.

Още по темата

"Продължаващато от дълго време положение, при което корейският полуостров не нито във война, нито в мир, приключи", се казва още в изявлението, цитирано от Франс прес. Вчера КЦТА съобщи, че севернокорейският лидер Ким-Чен ун в качеството си на върховен главнокомандващ е подписал "окончателния план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по военните бази на континенталната част на САЩ, островите Гуам и Хавай, както и Южна Корея, в случай на провокация от страна на противника".

Тази мярка беше взета в отговор на това, че на 28 март в рамките на продължаващите до 30 април съвместни американско-южнокорейски маневри два стратегически бомбардировача на ВВС на САЩ нанесоха учебни удари по полигони на територията на Южна Корея.

Представител на южнокорейското министерство на отбраната заяви, че няма признаци на необичайна военна активност на Север и нищо не подсказва за предстоящо нападение, предаде Ройтерс.

Правителството в Сеул заяви, че в новото изявление на Севера няма нищо ново, което да причини по-голяма тревога. "Днешното изявление на Северна Корея не е нова заплаха, а продължение на провокационните заплахи", заяви министерството на националното обединение.

Белият дом пък обяви, че взема насериозно изявлението на Северна Корея, че е влязла в състояние на война срещу Юга, но отбеляза, че заплахите на Пхенян не са нещо необичайно.

"Видяхме съобщенията за ново неконструктивно изявление на Северна Корея. Ние вземаме тези заплахи насериозно и оставаме в тесни отношения с нашия южнокорейски съюзник", заяви Кейтлин Хейдън, говорител на Националния съвет по сигурността.

Обявяването от КНДР на война на Южна Корея се оказа следствие от „трудности в превода”, предаде пък РИА Новости. В оригиналния текст се говори само, че Северна Корея ще действа „по законите във военно време” в случай на провокации срещу нея, които може да прераснат в „пълномащабна” и дори „ядрена” война.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кашикМалеее..... Как можеш да имаш някакво доверие на тия болни мозъци.
194
4
 
8
 
! Отговори
кашик преди 11 години
Колеги, всичко е за театро пред севернокорейците. Как се легитимира тоталитарната власт - чрез външна заплаха. Чрез тоталния монопол на медиите внушаваш че ще те нападат, и така стягаш редиците в подкрепа на режима, а военните виждат че си сериозен и че ще им пазиш свещените придобивки (в Северна Корея придобивката е храна).Просто генералите в С.Корея гледат на новото момче като човек без опит. Сега с тези истерии той иска да им докаже че и той е мъж и не го е страх.Всяко чудо за три дни.
193
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На корейците кой им е говнокомандващ?
192
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да припомням ли как ревяха по команда за партийния им ръководител и вожд?!И трябвало да реват изразително.Иначе - сеч!За да не се издънят са си трили очите с кърпички, напоени със сок от кромид лук...
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Паникьосват народа. Гадовете за да се държат на власт, създават паника.Ужким е учил в Швейцария, а се държи като пълен *** Ким Трети.Корейиците са достоен и чист народ. Не е далече времето, когато феодалната система ще падне.
190
5
 
6
 
! Отговори
Свидетел, преди 11 години
До Анонимен, абе буржоазна ***, ти не знаеш ли ,че АМЕРИКА И СЪЮЗНИЦИТЕ И КАТО ВАСдва пъти в Корея и Виетнам ядоха пердах като магарета на чужда кладня,че това ще го помнят цял живот ,защото още си *** раните и никога няма да отидат на война с тях, а това го правят сега, за да се плашят такива като теб, До анонимен 218,
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислите ли, че могат да бъдат самоубийци и да почнат война?
188
2
 
5
 
! Отговори
Mitko Palauzov преди 11 години
Severna Korea KE gi BIE.
187
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе комунистически *** в бг много сте ми интересни кой друнка оружие сега а !?изтрупналите *** от с. кореа. ами нека да продължават психологиата и подкрепата на света са в полза на ю.кореа и уса.щатите ще ги изтриат от лицето на земята тези комици.те кво си мислят това не са 50те да бягат зад храстите и да се гърмят с калашници.
186
0
 
10
 
! Отговори
комунист преди 11 години
Сега хлябът е само студен, топъл хляб не съществува като понятие...
185
1
 
1
 
! Отговори
До197 преди 11 години
Ти напълно заслужавш съдбата си! Дори не си за съжаление!
184
1
 
1
 
! Отговори
До 198 преди 11 години
Оказва се че МОЖЕ! Какво ще направиш да промениш това?
183
4
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 11 години
Тези *** ще им таковам таковата ако вземат да започнат активни военни действия, не дай си боже да изстрелват ракети. А това скапано джудже с късите ръце и тези шантавели около него не ги слушат главите.
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааа, имаше щандове за топъл хляб - с опашка, и за студен хляб - без опашка. Прясното мляко свършваше до 10 сутринта.
181
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 210За да ти опиша още нещо ще ти кажа, че в сградата на МИНПРОЕКТ, през социализма, имаше график за игра на тенис на маса през работно време. Докато едни наистина работеха, други не съвсем. Затова нямаше безработица. Освен това има и т.нар. "скрита безработица", т.е., вместо да работиш, играеш тенис на маса.
180
1
 
11
 
! Отговори
do206 преди 11 години
За да бъда кратък,ще ти опиша една дъга,няколкогодишна опашка за безработни,а в близостдо нея,опашка за кофите с ***.Ей това при социализма изглеждаше като виц
179
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
214. Говоря ти за опашките днес и при капитализма , не живея в България . Не си купувам топъл хляб . Опашки се образуват и тук ! По важното е сегашната разликата в заплатите , голяма е !
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
205. През 1989 , излязох от България и в банката обмених левове за долари - $ 0.99 за 1 лев . Също купих сръбси , но не слязох в Белград , а в Унгария . Подадох им сръбските да ги обменя , питаха ме за български , казаха ми сръбските са обезценени - много пари за нещо . Днез казват за България , левът е обезценен вътре в страната , няма ръст , икономика на фалитите , безработица ... Би могло да бъде много добре , но не е това , за което се смяташе ще бъде ?
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
206. Имаше опашка за топъл хляб , на хлебарницата хляб от предния ден , си имаше . При капитализма няма такъв топъл хляб , рафтовете са пълни с хляб от 2 дни и повече . Опашки на касите също се образуват , пред теб ако има 6 човека , няма да се тръшкаш !
176
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия северно корейците само лаят. Ако са толкова големи мъжкари защо не ги нападат. И тия са като Иран само плямпат. То ако всичко ставаше така лесно досега нямаше да останат държави.