ЕС откупи с финансова помощ за Украйна отказа си от санкции към Русия

Кунева: Борисов направи дясното “народно и популярно”
6 мар 2014 22:15, Елена Кирилова
27
ЕС откупи с финансова помощ за Украйна отказа си от санкции към Русия
Снимка: Bulgaria On Air

Европейският съюз откупи липсата на санкции за Русия с перспективи за членство в блока на Украйна и с много сериозна, но вероятно недостатъчна за Украйна, финансова инжекция, коментира в предаването Денят On Air на Bulgaria On Air лидерът на движение “България на гражданите” Меглена Кунева.

По думите ѝ намаляването на критериите към Украйна от страна на ЕС може да изиграе лоша шега на страната, тъй като междувременно тя трябва да се подготви за членство. Според Кунева от срещата на Европейския съвет е станало ясно, че няколко държави, включително Германия, Италия и Холандия държат да не се преминава на етап на санкции във връзка с кризата в Украйна.

“Путин даде няколко много ясни сигнала, че ще има ответна реакция, ако има санкции”, поясни Кунева. По думите ѝ руският държавен глава е избрал много показателен момент, за да покаже какво може и колко силен може да натискът му при вземането на решения.

Според Меглена Кунева за Европа няма друг начин за изразяване освен този, който е заявен до момента - че не бива да се нарушава суверенитетът на Украйна. Тя поздрави министъра на външните работи, че е подкрепил тази позиция по време на срещата си с временно изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов. По време на визитата си в Киев Вигенин заяви, че България подкрепя суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна.

Критиките в българското политическо пространство, насочени към думите на министъра, Кунева определи като пореден знак за разделение и липса на подкрепа към правителството. Тя вижда разделение и на страните на Изток и Запад в навечерието на изборите за Европейски парламент, което според нея ще повлияе на конфигурацията на постовете.

“Глобализацията е факт и всички страни са зависими една от друга, но Европа за пореден път трябва да покаже дали има зъби”, подчерта лидерът на “България за гражданите”.

Във връзка с днешните дебати за Закона за Сметната палата и Закона за енергетиката Кунева заяви, че е изключително притеснително, когато законите започнат да пречат на самите законотворци. По думите ѝ законите не бива да се приемат без обсъждане, защото е възможно да се нарушат европейски норми и е много вероятно да се предизвикат реакции от страна Брюксел.

Коментирайки политическата ситуация в България, Кунева заяви, че останалите партии трудно приемат нормалността на един независим политически субект и оръжията на Реформаторския блок.

“Те не се чувстват удобно в такъв тип диалог”, поясни Кунева. Тя изрази надежда, че блокът ще бъде проект, който ще може да измерва нормалността в обществото. В предаването тя посочи, че Реформаторският блок е насочен към хора, които са много критични.

“Живеем толкова умно, колкото умно избираме и колкото умни политици имаме”, коментира тя.

Във връзка с избора на Томислав Дончев за водач на листата на ГЕРБ за евроизборите Кунева изказа своите поздравления и подчерта, че този избор е нещо “съвсем различно от онази кресливост, от която ГЕРБ започна”.

Според лидера на “България на гражданите” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е направил така, че дясното да изглежда “народно и популярно”. По думите ѝ начинът, по който той обяснява и най-сложните политики, е пример, който трябва да бъде следван от Реформаторския блок, без обаче да се копира.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази въртиопашка Кунева вече открито пристана на Борисов.Както се казва:събраха се.От тук нататък нищо добро не ни очаква.И двамата са достатъчно богати за да не им пука за народа.Празно дърдорене и борба за власт.Нищо друго.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен, Борисов направи "дясното" да изглежда като бандитска организация.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кунке,кунке ,колко си проста и грозна.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tази чапла продажна няма ли да си затвори устата,нали след изборите си подаде оставката .
12
0
 
11
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Знаем че Европа има зъби.Но е хубаво и нашите политици да показват че също имат.А не като теб др.Пръмова с чене против БГ.Нещо смени отношението към ГЕРБ.Май си намислила нещо , а Лисицо.Нормалноста за теб има различно значение: нарича се изгода.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според лидера на България на гражданите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е направил така, че дясното да изглежда народно и популярно. По думите ѝ начинът, по който той обяснява и най-сложните политики, е пример, който трябва да бъде следван от Реформаторския блок, без обаче да се копира.***
10
0
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 10 години
До Анонимен, No 7 - Има си мъж ... и вероятно е уплашен защото се скъсва да ходи за риба :) и аз да бях ... и ловец щяхда стана. Името "Пръмова" идва по мъж, а той е отроче на Ком/Соц номенклатурата! Поинтересувайте се за възхода на Иван Пръмов в БКП. Тук там пише какво се е случило в Пловдив докато е бил секратар на окръжния комитет на БКП в Пловдив. А тая репресираната се е омъжила за сина на един ит тези които уж са "убили" дядо и. Недоумявам за каква наглост и безочие става дума!
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева: Борисов направи дясното сиво-*** вонящо-уродливоБраво
8
2
 
19
 
! Отговори
dmx преди 10 години
Да, бе. Обещание за пари от ЕС далееееч не значи още пари. ЕС договори без малки букви не подписва, питай патило. Украина си няма представа в каква *** игра се забърква и как ще я изиграят. Но сега всички *** ще опитат железния юмрук на Путин. Вашта мама!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ami mnogo qsno 4e taka 6e kaje
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая как не е уплашила мъжа си, ... ако има такъв де. като вещица е.
5
5
 
33
 
! Отговори
ДЪРТАТА ПР@ДЛА преди 10 години
да се маха, че като я видя ми иде да хвана сопата
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пръмова да каже за колко пари продаде блоковете на АОЦа ни. Седнала да хвали оня гей - ***. Те и двамата са от един дол дренки - *** шмекери.Ако не са ги турили тук, сигурно ще се хванат с телефонни измами.А реформаторският им блок е само да им реформира авоарите. Те са поредната партия на БГ тип "Покемон". Всичките са еднакви - мръсната пяна на политическите ни крадци...
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя е снаха на жан Натан примо чистокръвна евреика кривата и джука издава дегенератския и произход,Виж ноланд и аштан
2
4
 
34
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"ЕС откупи с финансова помощ за Украйна отказа си от санкции към Русия"Явно някои не са слушали "Вставай страна огромная" и "Десятый наш десантный батальон" НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ!!!!!
1
4
 
45
 
! Отговори
12 преди 10 години
Какви санкции, като една част от Европа е зависима от руският газ. И без това самите хора в Крим искат да са част от Русия.