Близки до Русия страни могат да станат обект на агресия

Клинтън: Путин опитва да преначертае границите на Европа
Обновена: 19 мар 2014 07:25 | 19 мар 2014 07:23, Камелия Цветанова
154
Близки до Русия страни могат да станат обект на агресия
Хилари Клинтън. Снимка: Ройтерс

И други страни, които са близо до Русия, може да станат обект на агресия, ако руският президент Владимир Путин не бъде наказан заради действията си в Украйна, каза вчера бившият държавен секретар Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес.

Клинтън, която може да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 г., нарече решението на Русия да анексира Крим незаконно и нарушение на международното право.

Още по темата

По думите й, ако сега се позволи на Путин да му се размине, ще има много други страни, които ще бъдат пряко подложени на руска агресия, които ще бъдат до такава степен сплашени, че да се превърнат във васали, а не да бъдат суверенни демокрации.

Клинтън говори на проява, организирана от Търговската камара на Монреал. В отговор на въпрос за Украйна Клинтън каза, че според нея кризата трябва да се реши чрез съчетаване на икономически инициативи с отстояване на западните ценности.

Освен за санкции срещу Русия тя призова към увеличаване на финансовата и техническата помощ за едно демократично правителство в Киев. Освен това Европа трябва да бъде насърчена да намери други енергийни източници, така че да не бъде зависима от руския петрол и газ, препоръча бившият държавен секретар на САЩ. Тя определи конфликта около Украйна като "сблъсък на ценности" и опит от страна на Путин да преначертае границите на следвоенна Европа. Клинтън изрази надежда, че може да бъде избегната нова Студена война.

Неотдавна Хилари Клинтън сравни действията на Путин по отношение на Кримския полуостров с поведението на Адолф Хитлер през 30-те години на миналия век. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая с един мъж не можа да се справи, тръгнала Русия да командва. Жалка сте мадам и смешна!
76
2
 
9
 
! Отговори
На САЩ преди 10 години
и трябва отново Президент-републиканец и всичко ще си дойде на мястото.
75
2
 
10
 
! Отговори
тя преди 10 години
Не бъди толкова "загрижена".
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
без да е имало избори в Украйна няма как да е легитимно правителството
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Близки до Русия страни могат да станат обект на агресия...ce koi nein satelit ostana da bude napadnat ot vas??
72
2
 
24
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Много ми е странно точно американски политик да говори за нарушаване суверинитета на една страна. Все пак САЩ безнаказано атакува почти всяка страна по света, в която има петрол, газ или нещо подобно. Те се намесиха в Косово, защото косовци искаха собствена държава. Те ли ще говорят за нарушаване на суверинитет? Време беше Русия да отговори на водената антируска политика от ЕС и НАТО.
71
2
 
13
 
! Отговори
Ори преди 10 години
Не са продажни русофилите, ами ние живеем в скапана, пропита от корупция държава и за 130 години нищичко не съумяхме да направим. А и народеца ни никак не е за ожалване, понеже когато стане въпрос за спазване на правила и норми, то повечето искат това да се отнася за всеки друг но не и за самия него.
70
2
 
10
 
! Отговори
капитан америка преди 10 години
абе тия изобщо разбраха ли че хората си го решиха с почти 100% съгласие , а и Крим никога не е бил Украйна а автономна република под опеката на Киев,всяка една република може да прави съюз с която си иска държава
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РАДОтговарям ти веднага: с политиката на наща страна това ще стане и то не след дълго. Раждаемостта на етническите Българи е под всякаква критика. И ако утре стане това обявяване за независим Разград примерно, може и да не ни харесва обаче е логичен завършек на безумната политика на страната ни.
68
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сближаването с Русия е опасно за националната ни сигурност.
67
1
 
11
 
! Отговори
Гангрена преди 10 години
Каква наглост само
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А мъжо ти у Косово що стори?
65
6
 
11
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 129Гледам,че доста низки душици потриват злорадо ръце, че Крим се присъединил към братска Русия, но никой не си задава въпроса, ако сепаратизмът се пренесе и към нашата държавичка!И тогава ли ще обяснявате, че "народът на кърджалийско има право да се самоопредели"?Питам!Няма нужда да отговаряте! Ясно е,че сте на принципа : "Да обичаме Русия и да мразим САЩ", вместо да обичате собствената си страна!
64
10
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Русия може само да си дръпне още малко от пушечното месо, наречено Украйна и може би онази окупирана територия от Молдова. Останалите й съседи членуват в ЕС. При каквато и да е военна намеса в държава членка на ЕС, ще последва военен отговор. Украйна не беше членка и затова го отнесе. Путин може да се преориентира към юга, за да окупира Армения и протурски Азербайджан. Навремето Хитлер първо Дания и Скандинавия превзе заради рудата, сега целта ще бъде петрола и газта. Планът "3 Св. война върви.
63
2
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
"Клинтън: Путин опитва да преначертае границите на Европа" - А САЩ какво направиха с Косово
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хилари, вчера Прибалтика сам реши да си приложи натиск и да поиска да се самоанексира към РФ. Много скоро повечето държави сами ще искат същото. А ти как ще накажеш Путин? Ако станеш президент, ако изобщо ги има САЩ 2016г. Възможно е да станеш президент на Република Вашингтон-Колумбия, но не и на Република Тексас :-))) или Независима Република Калифорния.
61
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая трябва да иправят пред съда в Хага гаднен американски ***. Затова ще ви падат небостъгачите близките 100 години защото сте най големият агресор в света.Но Русия ще ви постави на място
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хилари как само се изтъква пред руснаците - нали САЩ текущо извършват агресия в страни дето не граничат с тях!Иска да демонстрира логистични възможности ли?
59
2
 
24
 
! Отговори
скрий се преди 10 години
Дърт,хищен ястреб,каква ти е работатата,че се месиш в чужди държави и граница.Вие можете да влизате с войски навсякъде по света,да създавате и унищожавате държави,друг не може да защити исконните си територии.Алчна и противна жена
58
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А САЩ се опитва да преначертае границите на света!) Тази е ***, а и нашият слабоумен президент се кланя и хили като долнопробна па*авра и дрънка простотии.