САЩ ще реагират на агресия срещу съюзници от НАТО!

Байдън: Русия е тръгнала по "тъмен път" към изолация
19 мар 2014 16:11, Елка Василева
254
САЩ ще реагират на агресия срещу съюзници от НАТО!
Андрис Берзинш, Далия Грибаускайте и Джо Байден. Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че страната му ще реагира на всякаква агресия срещу нейни съюзници от НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Байдън заяви след среща във Вилнюс с президентите на Литва Далия Грибаускайте и на Латвия Андрис Берзинш, че "има растяща цена на всяка агресия".

Предупреждението бе отправено от американския вицепрезидент ден след като руският президент Владимир Путин подписа договор за анексиране на украинския регион Крим, което бе определено от Съединените щати и други държави като нарушение на международното право, отбелязва АП.

Още по темата
Байдън заяви, че САЩ приемат "много, много сериозно" отговорността си съгласно Северноатлантическия договор да помагат за отбраната на страни членки на алианса.

Русия е тръгнала по "тъмен път" към изолация с действията си в Украйна, каза Байдън, цитиран от Ройтерс.

"Стоим решително до нашите балтийски съюзници в подкрепа на украинския народ и срещу руската агресия. Докато Русия продължава по този тъмен път, тя ще се изправя пред растяща политическа и икономическа изолация", каза Байдън по повод съобщенията за въоръжени нападения срещу украински военнослужещи в Крим.

"Виждаме да се прави опит с груба сила да се преначертаят границите на европейските държави и да се унищожи следвоенната архитектура на Европа", заяви президентът на Литва Далия Грибаускайте.

Балтийските страни се безпокоят не само от руските намерения, но и от икономическата цена на покачване на напрежението, ако Русия отвърне на санкциите срещу нея с търговски забрани или спиране на доставки на природен газ.

Миналата седмица Русия преустанови вноса на хранителни продукти през литовското пристанище Клайпеда, което се прие от местни фирми като политически натиск от Москва, отбелязва Ройтерс.

В понеделник латвийският финансов министър заяви, че ЕС трябва да обезщети страни, които евентуално пострадат от санкциите му срещу Русия.

САЩ ще увеличат военното си присъствие в балтийските страни, заяви Байдън, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Искам да потвърдя решимостта ни да се придържаме към члена за колективната сигурност в Северноатлантическия договор. Поради това неотдавна увеличихме участието на САЩ в патрулирането на въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония", отбеляза той и изрази надежда, че и други натовски страни ще увеличат това свое участие.

"Ние също така ще вземем допълнителни мерки по укрепването на военното сътрудничество, включително ротация на сили на САЩ (в балтийските републики) и военни учения", каза Байдън.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
149 слабо ме интересува животинския свят в Северна Америка! Аз говоря за един друг вид мечка, от която всички, които мразят православието ги е страх!
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даа, САЩ се стягат за Студена война, а НАТО ще им върши мръсната работа. Добре познат сценарий. Само че тук вече си играят с огъня. Остана още малко да подразнят руската мечка и ще има много акита. И войнолюбците да не забравят, че Русия също не е сама - Азия, Африка, Лат.Америка, част от Източна Европа.Въпреки че и сама да е - няма проблем.
108
1
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Паметлив Еми че то батка,сега имаме В Афганистан 7 загинали В Ирак -13 загинали Така че ,разлика не виждам. Ама какво да ти приказвам ,ти си от ония "демократи" дето все Русия им е виновна са собствените им ла*на. Я ми кажи като си имал запек или диария,пак ли Русия обвиняваше? По-скоро тия идват от западното ГМО.
107
2
 
5
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Толкова по-добре да се успокои за всички. Крим е вече в Русия, и няма връщане назад. Хора на Крима и на Русия е щасливи. Украйна трябва да се успокои и решаване на тяхните голями проблеми.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПаметливОправи правописа бе, заблуден суртук!
105
1
 
6
 
! Отговори
az преди 10 години
Хехех.Хората им казват, че искат пари заради финансовите си загуби а онея им пращат самолети да патрулират. Горивото за самолетите обача пак на Русия го плащат.
104
8
 
3
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До найденов "--130;Защо вашата партия не иска западните покраинини? все за Крим пишете.НавреметоГоцето посети Сърбия и като се върна сърбите намалиха часовете по български с 2 часа.Косово беше АВТОНОМНА и Милошевшч и отне автономията.Започна гонение и масово убиство на косовари,каквото само комунисти могат.Цивилизования свят се надигнаи така трябваше да стане.Когато Русия ни заплашваше с окупация ,След ДЕТРОНАЦИЯТА ,Англия ни спаси..Пази боже Русия да те освободи.
103
2
 
6
 
! Отговори
муспи преди 10 години
САЩ ще реагира на агресия срещу съюзници от НАТО, но в междусъюзнически агресии няма да се меси - например, ако турция си анексира България.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа че ще реагират като от детската градина са хамериканците. Ама на Путин не му дреме. Тва че хамериканците искат да продължат студената война си е тяхна работа. Толкова са жалки.
101
7
 
2
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До Без име--123;Слушай бе глупчо русофилски Как те овъзмездяваше СССР.Харчехме пари за износ на революции .Хрантутехме Разни ***.Подържахме 150 000армия .Повреме на съветската инвазия в Афганистан загинаха 73 българи.САЩ ни гарабтира безопасност с 25000армия..Българсите комунисти бяхте най --прости и по--страшни от руските танкове.Нени обичат заради вас.бяхте на големи плювалници и продажници.
100
2
 
9
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 10 години
Великия Путин ще смачка натовските плъхове !!!!
99
1
 
15
 
! Отговори
111 преди 10 години
Той вместо да се грижи за Русия, да вземе да си погледне *** *** *** Америка, която все повече губи облика си на бяла държава и деградира неумолимо и безвъзвратно.
98
9
 
2
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До панама122 ;По--големи близачи от *** няма .Вие "пятриотите"русофили колко пъти искахте да ни закачите за Русия.Вие сте тоалетната хартия за руските ***
97
1
 
11
 
! Отговори
николина преди 10 години
ще умра от смях , празни приказки за наивници , Америка едва издържа да поддържа армията си и там вече е гола вода , върнах се преди един месец , одобрението на американците на обама е много ниско...
96
3
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До Анонимен--117; Руснаците имат бази в Куба и Венецуела.Те нали цъфнаха и вързаха от комунизма който им подари "братския СССР"
95
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като свърши газта и петрола на Казахстан, висококвалифицираният съветски мужик ще се преквалифицира в мияч на китайски ибрици.
94
4
 
23
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Тъмен път, груба сила? Look who's talking!Виетнам, Гренада (1983), Никарагуа (1985), Панама (1989), Ирак (1991, 2003), Хаити (1994), Югославия (1995, 1999), Афганистан (1998, 2001), Либия (2011)...Крим сам реши да избяга от грубата сила на фашизоидите от "Десен сектор" и "Свобода", които вие им натресохте с 5-те млрд. долара. Може би това е светлият път, по който тласкате Украйна, драги американски и европейски "демократи"?А руски войски в Крим си има отпреди кризата, по договор с Украйна.
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа и САЩ няма за какво сега да се намесват. Тя дислокацията си върви: h t t p: // rus.ozodi.org/content/tajik-china-2013/25204289.html И Ванга и Дънов предричат бъдещата доминация на жълтата раса. Както и разбира се възраждането на Русия. След 500 годишно китайско робство.
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Премиерът Дейвид Камерън обяви при изслушване в британския парламент, че ако Русия изпрати свои сили от Крим в Източна Украйна, отговорът трябва да бъде налагане на най-тежките възможни" икономически и дипломатически санкции на Москва, предаде Франс прес".Той подчерта, че страните от Г7 се събират следващата седмица и трябва да обсъдят перманентно изваждане на Русия от Г8, ако Москва продължава да дестабилизира Украйна.
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атина ще признае Косово !!!!