Украинският министър на отбраната подаде оставка, отхвърлиха я

Игор Тенюх е критикуван заради начина, по който се справя с кризата в Крим
25 мар 2014 12:17, Елка Василева
12
Украинският министър на отбраната подаде оставка, отхвърлиха я
Игор Тенюх. Снимка: Reuters

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на Украйна Игор Тенюх подаде оставка заради критиките заради начина, по който се справя с кризата в Крим, но Върховната рада не я прие, предаде Франс прес. Само 197 депутати гласуваха за оставката при необходими най-малко 266.

Още по темата
По-рано днес и.д. президент Олександър Турчинов предложи на депутатите да уволнят Тенюх и да назначат на негово място генерал-полковник Михайло Ковал, който е член на координационния съвет по въпросите на развитието на казачеството в Украйна и директор на административния отдел към граничната служба, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Ако ръководството има други виждания за развитието на събитията и ако има други кандидати за моя пост, аз подавам оставка", каза Тенюх от трибуната на парламента ден след като Украйна започна да изтегля войските си от черноморския полуостров.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
До №10 преди 10 години
Е какво можеше да направи Янукович? Него го обвиниха за убийствата от наети от майданци с помощта на САЩ снайперисти. Най-голямата смешка в случая е, че го свалиха щото не щеше да подпише икономическо споразумение с ЕС, което не подписва и новото правителство в Украйна, щото от една страна не смее, тъй като ще загуби катастрофално изборите заради рестрикциите, а от друга и ЕС не се натиска, щото няма кинти за Украйна. Сто убити за нещо, 0което Янукович каза в прав текст преди няколко месеца!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович я създаде тази криза с нерешимостта си. Трябваше да смаже бунта за два дни и помен нямаше да има досега от майдановците. Заради един човек се стига почти до световна война.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
197 от 266 е 74%при необходини 75% със 72% решиха че може да махнат Янукович!Или правилата при радата се прилагат избирателно!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСНАЦИТЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБЯТ ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ ВЛОЖЕНИЯТА ОТ АМЕРИКАНСКИ БАНКИДА СИ ПРИБИРАТ ЦЯЛА ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА И ДА СИ КУПУВАТ МОЗЪЦИ ЗА ДЕ ДОРАЗВИЯТ ИКОНОМИКАТА СИДА ПРОДАВАТ НЕФТА СРЕЩУ РУБЛИ И ДА СЕ ВИДИ КАК ЩЕ СЕ СПРЕ ИНФЛАЦИЯТА...
5
3
 
30
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До аз съм българчеЕДИН ДОСТОЕН ГЕНЕРАЛ КОЙТО НЕИСКА ВОЙНА И ВИЖДА БЕЗУМИЕТО НА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА ДВАТА БРАТСКИ НАРОДА..20 МИЛИОНА РУСНАЦИ ЖИВЕЯТ В УКРАЙНА..ТОВА НЕ Е ЧОВЕК ДВА ЗА ДА ВЗЕМА АВТОМАТА ТИМОШЕНКО И ДА ГИ РАЗТРЕЛЯ ИЛИ СПОРЕД ЗАПАДА НЕЙНИТЕ ДУМИ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО ...ЕТО С КАКВИ ХОРА РАБОТИ САЩ ЗА НАЛАГАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ПО СВЕТА..ЩЕ ДОЙДЕ ЧАСТНА АМЕРИКАНСКА АРМИЯ ДА ВЪДВОРЯВА РЕД КАКТО В ИРАК...
4
1
 
25
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Ако ръководството има други виждания за развитието на събитията и ако има други кандидати за моя пост, аз подавам оставка", каза Тенюх "Щом Турчинов не е доволен от Тенюх, веднага мога да му предложа Тимошенко за министър на отбраната, тя е готова да "грабне автомата срещу Русия" и да ги "разстрелва с атомно оръжие". хахахах :D
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Игор Тенюх е критикуван заради начина, по който се справя с кризата в Крим"Този Турчинов е психично болен, бих искал да чуя какво е очаквал от Тенюх- война с Русия (смехотворно) или може би обстрел на руските бази?
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те Еврогейският съюз ще ви даде и министър на отбраната и президент и жените ви ще оправят и деца ще ви напраят
1
1
 
35
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Ще се сетите окъде изгрява Слънцето прости БАНДЕРОСИ скоро всички ще си подадете оставката