Руски войник застреля украински офицер в Крим

Украински военни се напили и се спречкали с руски колеги край КПП
7 апр 2014 13:05, Елка Василева
148
Руски войник застреля украински офицер в Крим
Снимка: архив, Reuters

Руски войник застреля снощи украински военноморски офицер в Източен Крим, информира днес министерството на отбраната в Киев, цитирано от Ройтерс. Това е един от малкото смъртни случаи, за които бе съобщено, след като Русия пое контрола над черноморския полуостров, добавя агенцията.

По предварителни данни украински военни са се напили в с. Новофьодоровка и са се спречкали с руски колеги край КПП, където украинците служели по-рано, посочва РИА Новости, според която убитият е офицер от сухопътните сили на Украйна.

Руски военен, получил телесни повреди, стрелял при самоотбрана по майор Станислав Карачевски, обяснил пред журналисти Андрей Васелков от следствието в Крим. Образувано е дело за убийство; максималното наказание е 15 години затвор, добавя агенцията.

Група пияни хулигани нападнали през нощта КПП на кримско военно поделение и общежитие към него. Нападателите се нахвърлили срещу служители на МВР и военен патрул в опит да им отнемат огнестрелното оръжие. По време на схватката един от хулиганите бил задържан, а друг - ранен и починал от раните си, преди да пристигне линейка. Трима успели да избягат, обобщава случката РИА Новости.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
8
 
! Отговори
me преди 10 години
Много тъжна новина. За съжаление и много трудна за потвърждение - дали са били пияни украинците или руснаците или всички, за какво са се скарали, кой е бил въоражен, кой не...дори и да направят аутопсия, пак никой няма да им повярва. Така че е гадно и тъжно. Но все пак, това което ми е странно е, защо наричат жертвата украински военен,след като всички украински войници, които не пожелаха да се присъединят към Крим бяха изпратени до границата. Има някакво несъответствие...
98
15
 
6
 
! Отговори
Ръжен преди 10 години
До тя--120 ;И като е бил там трябва да го убият така ли? Крим е Украинска територия.Ама че русофилска логика.
97
7
 
10
 
! Отговори
Ръжен преди 10 години
До Див аграр--112 ;Ти знаеш ли какви ги вършеха Руските"освободители" тоест окупаториУ нас след ДЕВЕТИ. Унас са живяли Германци и Руснаци.Не съм чул някой да каже лошо загерманците и добро за руснаците.Сталин също настоява САЩ и Англия да бомбардират Б--я.Освен това Русия също бомбардира Добрич,Силисра,Русе и др.През ПСВ Русия Разруши КРАЙМОРСКИТЕ НИ ГРАДОВЕ. Мълчите като *ани за това.
96
3
 
0
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
До Перун...дааа.....в чуждо село и керемидите бият
95
8
 
13
 
! Отговори
тя преди 10 години
Какво прави в Крим този украински офицер?
94
2
 
2
 
! Отговори
BAYAZ преди 10 години
Putin ,koga idva6 v bg ,nae..... gi tezi prosti vulgar.... be
93
6
 
24
 
! Отговори
тя преди 10 години
Пияни украинци нападат руски часови и той отвръща със стрелба. Който си го търси- намира.
92
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 10 години
Никакво отстъпление , всяко престъпление трябва да се наказва.
91
4
 
20
 
! Отговори
batmario преди 10 години
Досега не съм видял снимка на плачещо украйнско дете /малко грозно изказване/ докато снимки от Ирак,Афганистан на американските акции само деца в кръв виждам...
90
6
 
1
 
! Отговори
БГ НАЦИОНАЛИСТ преди 10 години
kolko interesno !!! sled 17:00 chasa niama ruska propaganda !!! teia sa plateni pisachi na trudov dogovor s rabotno vreme - shtatni propagandist-dezinformatori !!! svarshva rabotno vreme - svarshva propagandata !!! XE-XE 8 ) )
89
0
 
14
 
! Отговори
Перун преди 10 години
Бе...То и франсетата имаха някакви мераци преди месеци , ама нашите от Коиловци им показаха ,че щом си на чужда територия да не се правиш на мъжкар...
88
13
 
7
 
! Отговори
Стоян Петров преди 10 години
Не са проруски, защото им обещават нещо, а защото са етнически руснаци. По същия начин турците в Кърджали са протурски настроени. А те са в Украйна защото руснаците убиха с глад около 5 млн. украинци(Голодомоп) и настаниха в домовете им руснаци, които изпълзяха от землянките си в Русия. В Крим депортираха всички кримски татари и отново раздадоха жилищата им на по-руси хора. Само, че в други области на Украйна не може да им се отвори парашутчето защото са малцинство. В Донецк са по-малко от 38% от населението.
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да хвърляш гранати и да стреляш в общежитие си е дивашка работа. Това не е армия, а сбирщина от масови убийци.
86
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво друго да направят тея,алкохолизирани, пияни нещастници са ***.
85
8
 
4
 
! Отговори
Аво преди 10 години
Браво,уничтожавай потенциални предатели,украински *** да бъдат мачкани,хитро племе.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прaв си 107 тия сегодя." бг" сa руски лизaчи
83
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предполагаемия убиец младши сержант Зайцев е задържан едва на другия ден след като е изтрезнял и е почистил оръжието си.
82
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен стрелбата с АК-47 срещу невъоръжените украински офицери са взривени няколко светошумови гранати на всеки от 5-те етажа на общежитието в което са живели украински военнослужещи.
81
6
 
8
 
! Отговори
зико преди 10 години
С право е застрелян, напада КПП на друга държава.
80
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руски шпицкоманди прочистват Крим.