Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"

Шефът на НАТО е обезпокоен от напрежението в Украйна
Обновена: 13 апр 2014 14:46 | 13 апр 2014 14:44,
172
Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"
Андерс Фог Расмусен Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с "по-дълбока международна изолация", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В публикувана днес статия в датския в. "Политикен" Расмусен заяви, че Москва "се опитва да определя и даже диктува курса на Украйна".

Още по темата
Според него Русия е "разположила военнослужещи по границата с Украйна" и е "провела незаконен референдум в Крим". "Русия е изправена пред избор: да спре да обвинява другите за своите собствени действия, да изтегли войските, да се придържа към международните си задължения и да започне да възстановява доверието; в противен случай Русия може да очаква единствено по-дълбока международна изолация", каза той.

В изявление, цитирано от Ройтерс, Расмусен изрази безпокойство от появата на проруски въоръжени лица в Източна Украйна и предупреди, че каквато и да е по-нататъшна руска военна намеса в Украйна би задълбочила международната изолация на Москва.

"Крайно обезпокоен съм от покачването на напрежението в Източна Украйна", каза той.

"Виждаме съгласувана кампания на насилие от проруски сепаратисти, целящи да дестабилизират Украйна като суверенна държава", заяви Расмусен.

Според него появата в Източна Украйна на мъже с руски оръжия и идентични униформи без отличителни знаци - като тези, които носеха руските войници при завземането на Крим, е "тревожно развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.