Активистки с голи гърди се врязаха сред имами

FEMEN-ки нарушиха ислямска конференция
Обновена: 15 сеп 2015 15:35 | 15 сеп 2015 15:29,
114
Активистки с голи гърди се врязаха сред имами
Снимка: кадър Youtube

Две активистки на FEMEN смутиха двама имами по време на конференция, посветена на ролята на жените в исляма, провела се във Франция, съобщи британският вестник Telegraph.

Видео на инцидента показва как една от двете активистки е ритана от мъж, докато други я изнасят от сцената. 

Движението FEMEN е известно с това, че активистките му протестират по голи гърди с надписи по тялото си.

Двете жени са се втурнали към сцената, докато двамата имами са се обръщали към останалите участници. Те са се разхвърляли в движение и набързо взимат думата.

Засега имената им остават неисзвестни, смята се, че едната е 25-годишна, а другата е на 31. А посланията, които са "носели" на гърдите си са: "Аз съм собственият си пророк" и "Никой не може да ме подчини".

Кадрите показват група мъже, които се втурват към сцената, за да свалят активистките. На кадрите после се вижда как мъж в бяла тениска рита едната жена, докато тя е на земята.

Инна Шевченко, говорител на FEMEN, сподели в Twitter как имамите са проповядвали, че мъжете не бива да бият съпругите си.

Преди своеобразният протест на жените, петиция срещу конференцията събира близо 6 000 подписа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
4
 
! Отговори
Se la vie преди 8 години
Ne vseki haresva momicheta.Vapros na vkus.
62
1
 
7
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
На ви толерантност. Другари толерасти, виждате ли що за животни влизат в Европа и носят варварските си разбирания че жените могат да бъдат бити, ритани и убити защото не са изпълнили заповедите на мъжа?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И петлите станаха за посмешище в цяла европа
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТеоДо преди година две, три или пет бих защитила подобна позиция,сега обаче вече НЕ.Ако към жените се бяха отнесли Ок ,щях да кажа откачалки неуважаващи религията ,сега обаче не мога да защитя пишльовците и нещастните имамчета .Сори.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тези мирни и добри хора реагират така? Както знаем Мохамед е бил развратник, логично е ниговите последователи да са такива... така че две полуголи жени не би трябвало да предизвикат подобна реакция.
58
0
 
34
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
До 952Готин, всеки го стяга някъде чепика. Ислямът обаче е мракобесна религия - *** ценности не ги харесвам и аз, обаче това, да убиеш жена, която говори с мъж, за да го упъти (Иран), ми се струва като завръщане в пещерните времена. Абсурдна религия и култура, френд, признай си, защото са ми го казвали хора от Близкия изток: "Ако правиш всичко, което ходжата казва в джамията, трябва да умреш..." Човекът беше от Ирак.
57
42
 
11
 
! Отговори
952 преди 8 години
Еврейо-гейски морални ценности - полуголи жени и момичета по улиците, епилирани мъже и брадати жени, надрусани и нашмъркани тинейджърки по улиците, продаващи се за жълти стотинки ... и т.н и т.н.И на фона на този разврат и морален упадък на обществото - ислямът е виновен! Аллах Аллах ... бу не иштир, бу не сикиштир?!
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като цяло всяка религия се опитва да създаде поведение подобно на кошерното. Това е изгодно за едни високо в управлението на Земята като цяло, но е в рарез с целите на човека, заради които се е появил на Земята.
55
0
 
59
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Същите диваци, като ритащите Октай Енимехмедов... Мръсни животни, не чакайте от тях, нито състрадание, нито благодарност, че са ни дошли в родината Европа!!!!
54
0
 
6
 
! Отговори
lenin преди 8 години
javno e stanalo i e otgovoreno na vyprosa na konferenziata ..."kak da se tretirat jenite i roliata na jenite v isliama?"malko mi prilicha na konferenziata na DPS kogato ritaha edin drug aktivist
53
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някой Къде видя жена бре само 2 кози има
52
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези освен че отнесоха як тупаник, ами съм сигурен че са им разпорили сливите и са одрусали джанката, до такава степен че друг пат едва ли ще са навити на такива прояви
51
26
 
9
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Позволете ми да имам малко по-различно от общото мнение.Изпълнението на тези две жени е проява на лош вкус.Всяка религия по света трябва да се уважава,а такива изцепки са,меко казано,не на място.Да,последователите на радикалния ислям са над 90% от терористите по света,но това не значи,че не трябва да уважаваме религията на толкова много хора.По този начин само влошаваме нещата.Мога да сравня поведението им с това на Пуси Райът в църквата в Русия.Но бас държа, че тези няма да лежат в затвора!
50
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Сблъсъкът на "цивилизациите"
49
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабите не ги знам що морал имат но българина използва вярата и кръста само за татуировки ФАКТ
48
18
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
В затвора!
47
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мозъците на много хора са промити по липса на мисловен процес,вижте ноахайдистките закони за християните под които когато се окупира целия Йерусалим под антихриста ще падат християнските глави и тези на мюсулмани непризнаващи кабалоеврейския супримацизъм.Мюсулманите не са зад тях и умишлено се вкарват в Европа,ех тикви,почнете да мислите ...
46
5
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
До някойДа си праведен мюсюлманин?
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOЙ СТОИ ЗАД ФЕМЕН?Виж сайта на Дейвид Дюк"Еврейските супримацистки лицемери зад радикалните феминистиФемен"
44
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !за такива авторитарни типове като теб психолозите смятат, че като малки не са били задоволени основните им потребности - храна, вода, подслон, обич.