Бежанците "изяждат" рейтинга на Меркел

Канцлерът е едва четвърта по популярност
27 сеп 2015 18:01, Бойчо Попов
42
Бежанците "изяждат" рейтинга на Меркел
Снимка: Reuters

Популярността на германския канцлер Ангела Меркел в страната намалява за пръв път до четвърто място сред политиците, съобщава германското списание Spiegel, като се позовава на две проучвания - TNS Forschung и ZDF Politbarometer.

Популярността на Меркел пада рязко заради начина на управление на кризата с бежанците, коментира Ройтерс.
Меркел е обвинявана от съюзниците си в Бавария, входна точка за повечето мигранти – и някои източноевропейски страни от ЕС, за насърчаването на притока на хора, давайки им зелена светлина да пристигат в Германия. По последна официална информация Берлин очаква 800 000 мигранти и бежанци от военни конфликти да влязат в Германия само през 2015 г.

На първо място по популярност в страната е външният министър Франк-Валтер Щайнмайер с 67%. Втори е министърът на финансите Волфганг Шойбле с 56%, а трети – федералният президент Йоахим Гаук с 64%. Ангела Меркел е на четвърто място в класацията с 63%, губейки 5 процентни пункта от юни насам, пише Spiegel.

Това е най-лошият ѝ резултат за периода, в който е канцлер. Меркел управлява Германия от 2005 г. и се очаква да поиска четвърти мандат през 2017 г., припомня Ройтерс.

Всичко от света на икономиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Strob преди 8 години
1-2-3 места, 2 место не правильно указан процент.
29
1
 
1
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Ако пак гласуват за нея, ще ги заплюя!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да не ги кани пак там ще отидат.В България бежанците не остават,защото на картата на Идил България влиза в халифата им.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега се видя , че Меркел е поставена марионетка. Не само ше и изядат рейтинга но и ще и изядат главата!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЯ ДА СЕ МАХА
25
1
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
"-Бабо Меркел,где така? -На джамия,Мустафа!"
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека поостане още мандат, за да видим докъде ще стигнат собствените й толерантност и солидарност. много скоро тя самата ще върши точно обратното на това, което говореше допреди седмица. политици, какво да ги правиш.
23
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
меркел да настани бежанците в ам военни бази в германия хем ще са на сигурномясто пък и краварите ще ги хранят с телешко ако не може да си подаваоставката
22
1
 
6
 
! Отговори
85123 преди 8 години
Комсомолка от ГДР
21
2
 
24
 
! Отговори
Бенковски преди 8 години
За какво се поддържа НАТО,след като не може да защити членовете си?За какво са морските армади,ако не могат да блокират едно Средиземно море?А сухоземната граница(на България и Гърция с Турция) е само 500км-толкова ли не може да се защити?Каква еврейска отрова са изпили управляващите в Европа,та я предават отвътре?????Не се ли вземат твърди мерки сега-след 5-10 години ще загинат десетки милиони бели европейци,а континентът ще бъде разсипан!
20
2
 
25
 
! Отговори
СС преди 8 години
Това са незаконни емигранти т.е трябва да бъдат съдени и експулсирани, такъв е закона във всяка държава.Меркел да изпълни закона!
19
2
 
28
 
! Отговори
@@ преди 8 години
Какъв е таргета на мама Меркел да 2016 - 1 милион? Може би 2 или 3? Съсипа цяла Европа. Преди малко гледах видео, в което нейни гости в Холандия се оплакват, че им е студено, интернета е слаб и един каза, че иска пари за цигари и да се обади на майка си в Сирия........... Те това е - грижи...
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕвропа е купена преди тая овца да се роди... и тоя дето я купи (големиот амерички брато) че я продаде на който си иска...
17
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая овца продаде Европа и трябва да бъде съдена.
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая кукувица сама си изяжда рейтинга с неадекватното си поведение и пълното незачитане на мнението собствения си народ, срещу когото извършва открит геноцид. Бежанците не са й виновни.
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 15да, знаем - 172 са базите на янките на територията на Германия. И всеки канцлер при встъпването си в длъжност преподписва "канцлер акт" зад океана. Германия е победена и окупирана държава. А в Европа ни накараха да си разпуснем армиите, да не стане случайно грешка и някой да изгони янките от територията си. Докато е така, Европа винаги ще бъде пътник.
14
3
 
43
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Ислямолюбка! Защо се е снимала без бурка? Нима смее да обижда бежанците?!?
13
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
овца
12
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако розчоплите родословията на Путин и Меркел ще разберете защо ще управляват доживот. И тук Сатанишката трябваше да уплавлява така, но пустият Боко излезе по- хитър и коварен от него. Сега той ще управлява доживот, каквото и да зтачи това.
11
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли колко американски бази и войници има в Германия. Меркел ще продължи да налага волята на ФАЩ над останалите държави и с минусов рейтинг.