Държавната дума на Русия ще прави пиар чрез социалните мрежи

Ще бъде разработен оригинален стил и модерен дизайн
24 апр 2017 13:13, Елка Василева
4
Държавната дума на Русия ще прави пиар чрез социалните мрежи
Снимка: архив, Reuters

В най-близко време Държавната дума ще открие официални акаунти в 6 социални мрежи - ВКонтакте, Инстаграм, Телеграм, Фейсбук, Туитър и Одноклассники, пише "Ведомости".

За парламентарните страници ще бъде разработен оригинален стил и модерен дизайн, а професионални журналисти ще ги пълнят с разбираем контент - новини, снимки на деня, интересни факти за Думата и депутатите, преки предавания, коментари на законопроекти.

Предвижда се информацията да бъде разпространявана по различни начини - в Инстаграм ще се представят лицата от Думата, във Фейсбук - експертни мнения и оценки, а ВКонтакте ще е място за обяснения по законите, дава пример служител от апарата на парламента.

Политологът Михаил Виноградов съзира в действията на руското парламентарно ръководство два мотива. Първият е желание да засили контрола, тъй като социалните мрежи са станали прекалено публична сцена. Вторият - да рационализира своите действия в социалните мрежи в опит да поправи обичайното положение, когато на своите страници депутатите само описват срещите си в трето лице и поздравяват било читателите по случай празниците, било колеги депутати за рождените им дни.

Друг политолог, Валерий Соловьов изтъква, че депутатите грешат, пренебрегвайки "интернет телевизора ЮТюб, където може да открият канал на Държавната дума".

Тази седмица руският опозиционер "Алексей Навални пак е в топ класацията на ЮТюб, защото отиде на интервю при (известния спортен журналист) Юрий Дуд. Трудно е да си представим, че след него ще видим при Дуд председателя на Държавната дума", отбелязва експертът.
/БТА/
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
путинистан отдавна троли, имат си Боби, Ст. л-т, zeus и доста други верни другари. То май половината им /уж отбранителен/ бюджет за това отива, другата пол. е за Украйна и Сирия.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕЩАСНИЦИ!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя цялата им държава е един ПР от както Путин дойде... мечки ли не гони, коне ли не язди какво ли не беше... и накрая си остана същата ***...