Туризмът по света - опустошен от коронавируса

Много държави разчитат силно на приходите от този бранш
3 авг 2020 11:33, Петя Славова
14
Туризмът по света - опустошен от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се отварят и туризмът започва да се съживява, като цяло въздействието на пандемията върху индустрията се оценява като опустошително, съобщава CNN.

Много държави, които силно разчитат на приходите от туризъм, загубиха един от основните си източници на бюджетни приходи през март. Кои все пак са най-тежко засегнатите в това отношение държави?

Още по темата

Според статистиките Мексико е най-уязвимата от най-големите икономики в света, тъй като 15,5% от БВП на страната разчита на туристическата индустрия, предава БГНЕС.

Онлайн порталът, който предоставя данни за глобалната дигитална икономика, състави списък на онези, които вероятно ще бъдат най-тежко засегнати въз основа на данните от 2019 г. от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Мексико е начело в списъка, следван плътно от Испания и Италия.

Двете държави са сред страните с най-висок брой смъртни случаи от коронавирус, а европейските дестинации, привличащи като правило милиони туристи също са най-засегнати от намаляващия брой туристи. През миналата година приходите от посетители са съставлявали 14,3% от БВП на Испания и 13% от този на Италия, според WTTC.

Испания полага огромни усилия да съживи туристическата си индустрия, като отвори отново границите си още през изминалия месец за граждани на всички страни от ЕС и одобрени от съюза трети държави.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
A туризма в БГ го съсипа алчнотията и простотията.
11
2
 
13
 
! Отговори
Фернандо преди 1 месец
Народ който разчита Единствено на туризма загубва достойнството си. Трябва да чака хора на които да слугува, да им пере чаршафите, да им чисти и т.н.
10
6
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
От години се подхвърля една идея,че туризмът е прекалено масов и трябва да се ограничи,за да остане само за богати.Дали не са решили,че това е моментът?
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cигнaли зa мизeрия в хoтeл вмecтo oбeщaния 4-звeздeн лукc пo Чeрнoмoриeтo. Туриcтитe били нacтaнeни в cтaи cъc cкъcaни чaршaфи, ръждяcaли мeбeли и нeпoчиcтeни бaни. Cлужитeлитe нe нoceли прeдпaзни мacки, a oбcлужвaнeтo пo нищo нe oтгoвaрялo нa кaтeгoриятa нa хoтeлa, твърдят пoтърпeвшитe, кoитo избрaли дa пoчивaт в Цaрeвo, рaзкaзвa "Нoвa тeлeвизия".

Eдин oт пoтърпeвшитe e Eмил Eмилoв и ceмeйcтвoтo му. Кoгaтo приcтигaт рeaлнocттa ce oкaзвa дaлeч oт звeзднaтa кaтeгoрия, кoятo e oпиcaнa в oфeртaтa.

„Кaчихмe ce в cтaятa и вeднaгa уcтaнoвих липca нa кърпи и кoшaрa зa дeтeтo ми, кoятo ми бeшe
8
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туризма е тъпотия и вреди на природата.
7
0
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
много опасен вирус съсипва туризма името му е Беалпро20- от бетон алчност простащина
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нищо не може да унищожи българския туризъм освен бетона ,алчността и простащината
5
0
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 месец
Туризмът по света опустошен, катаклизъм и катастрофа, Ривиерата е в паяжини, Лас Вегас в развалини, Бахамите пустеят а в малките български курортни селца по Черно море, хотелчетата пълни. Ти да видиш.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако разчитате на туризъм, значи сте бананова република
3
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Да ходят да...копат маслинените градини и банановите плантации,памука и авокадото.Производство му е майката само с...гол туризъм рискуват да останат...гладни.(безплатен...съвет)
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много добре.
Разни дебелаци няма да си возят дебелите задници на самолети и да плюскат печени агнета и прасенца.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то европа на нищо почти друго не разчита. Сега ще тъне