Взрив до училище в Кабул, повечето жертви - ученици

Все още никой не е поел отговорност за нападението
9 май 2021 08:34, Петя Славова
25

30 души загинаха при експлозия до средно училище в Кабул. Ранени са десетки. Взривът е станал в момент, когато децата са напускали сградата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Видеа от мястото показват разпилени учебници и обувки по улицата пред училището. Повечето загинали са ученици.

Взривът е станал в квартал на хазарейска общност, които често стават обект на кървави нападения от страна на "Ислямска държава", която ги смята за еретици.

Все още обаче никой не е поел отговорност за нападението. То идва на фона на нарастващото насилие в Афганистан след започналото изтегляне на международните сили и Съединените щати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СССР и те не са искали да влизат там. Отказвали са много пъти. Накрая на поредната молба от правителството взимат емоционално решение и влизат да крепят светската държава там. Ставането на Афганистан ислямистки директно дестабилизира всички съветски републики в Централна Азия. Та затова са влезли. Не, че там има богатства особени. И американците какво направиха? И какво стана? И сега какво? Ами целият ислямски свят който от 2010г насам разбутаха? Ами всички преврати и убийства и войни.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който убива невинни не е религиозен, той е слуга на дявола!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинСкъпи българино, защо не знаете, че през 80-те години руснаците водеха т.н. "афганистанска война". Тя беше в подкрепа на едно просъветско, но СВЕТСКО правителство / никакви бурки, равенство на мъже и жени, къси поли, момичета в университетите и пр./. Знаете ли какво направиха американците, за да изтласкат руснаците от региона? Въоръжиха, насъскаха и обучиха фанатичните муджахиди! Онези, които по-късно създадоха ИДИЛ.Викаш да ръкопляскаме на американците? Хе, хе ;)
11
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
Има много , които плюят непрекъснато по американците - правели арабски пролети , подтискали невинните талибани , с оръжие завладявали мирни араби и т. н. глупости ! Е , сега , като напуснат Афганистан ще видите какво клане ще настане !!
10
0
 
10
 
! Отговори
Що за човек... преди 2 години
...трябва да си, за да убиеш невинни хора / особено пък деца!/ по този начин?....Жалко за починалите, нека почиват в мир!
9
2
 
2
 
! Отговори
Каракочев преди 2 години
А бе, в тази страна с усилията на САЩ демокрацията не беше ли победила окончателно и безвъзвратно???
8
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАБРАНЕНО Е НА МОМИЧЕТАТА НАД 9 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ДА УЧАТ!!ТАКА ПИШЕ В КОРАНА!!ТОВА ГО НАУЧИХ ОТ ЕДИН ФИЛМ!! ЕДИН ИСКАШЕ ДА УБИЕ ЕДНО МОМИЧЕНЦЕ, ЧЕ УЧЕШЕ НЕЩО А БЕШЕ НАД 9 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ1
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек и добре да живее, може да го подети кравар.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не каквато и да е,***.В днешния свят го правят само ислямистите.Разбра ли.Назовавайте нещата със собствените им имена.Не се прикривайте за престъпленията на исляма зад другите религии.
5
1
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Веднага фрау Меркел да приеме тия афганци дето взривили бомбата.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варварско е убиването на човек заради каквото и да било: религия, вяра, убеждения...
3
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАБУЛ ВИДЯ МАЛКО СПОКОЙСТВИЕ ДОКАТО БЕШЕ ОКУПИРАН ОТ ФАЩ !!!НО ОКУПАЦИЯТА СВЪРШИ!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това я чака и Европа.Но едни страхливци решиха да подарят отново на талибаните Афганиатан.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги така правят за да не може Афганистан да бъде обявена за "сигурна " държава съответно нови пълчища арабски ислямо-клошари ще бъдат насочени към Европа.Относно жертвите -ми там малките семейства са с по десет деца така че загубите не са големи.В тва училище сигурно са към 10000.Тия се плодят като насекоми 1 умира и 200 се раждат.