Полицаи ранени при нахлуване на мигранти в испанския анклав Мелиля

Повечето са били африканци на юг от Сахара, но имало и мароканци
15 юни 2021 20:35, Елка Василева
12
Полицаи ранени при нахлуване на мигранти в испанския анклав Мелиля
Снимка: архив, БГНЕС

Около 150 мигранти се опитаха да влязат рано тази сутрин от Мароко в испанския анклав Мелиля. Опитът им беше осуетен, но девет полицаи бяха леко ранени, съобщи Франс прес.

Инцидентът, в който участвала "група от 150 души", се е случил преди зазоряване, около 5.15 ч. сутринта. Въпреки това "никой от тях не е влязъл в Мелиля", се казва в изявление на испанската правителствена служба в анклава.

Мигрантите са били спрени от испански полицаи, които са получили помощ от свои марокански колеги.

По време на инцидента девет полицейски служители са претърпели "леки наранявания" в резултат на "насилието, използвано от мигрантите, носещи пръчки и хвърлящи камъни".

Още по темата

Повечето от тях са африканци на юг от Сахара, въпреки че сред тях има и мароканци, се казва в съобщението.

Двата малки анклава в Испания - Сеута и Мелиля, са единствената сухопътна граница на Европа с Африка, което ги прави магнит за мигрантите, които в отчаянието си се опитват да избягат от бедността и глада, припомня БНР.

Миналия месец Испания беше изненадана, когато около 10 000 души се втурнаха в Сеута, докато мароканските граничари гледаха в другата посока.

Въпреки че повечето от тях бяха върнати, около 2000 все още са в анклава, като три четвърти от тях са непридружени непълнолетни, съобщиха служители в края на миналата седмица.

Инцидентът стана по време на дипломатическата криза между Испания и Мароко заради присъствието на болния лидер на движението за независимост на Западна Сахара в испанска болница. Пробивът на границата се определя от испанските власти като наказателен ход на Рабат.

Въпреки че лидерът на фронта "Полисарио" напусна Испания на 2 юни, дипломатическите отношения остават напрегнати.

Миналата седмица Европейският парламент прие резолюция, която отхвърля „използването от страна на Мароко на граничния контрол и миграцията и по-специално на непридружените непълнолетни за оказване на политически натиск срещу Испания“.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Браво на африканците!Да не забравяме, че испания приемаше имигранти от сий уотч 3 (същия дето нападна италианската гранична полиция в опит незаконно да влвзе в ес).
10
3
 
0
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 1 месец
Гледайте филма ,,АДУ". Ще разберете истината и безпътицата на бежанците от Африка към ЕС.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже черните не искат да живеят в създадения от тях рай, все към лошата Европа на лошият бял Човек бягат. Да ме повярваш...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
(мигранти). а...
7
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Аман от маймуни... Не можем да им смогнем на първобитността, но иначе искат да живеят като европейци. На гърба на белите. 50 деца, неграмотност и първобитщина и някой трябва да ги издържа. ***.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се направи референдум в Африка искат ли да бъдат пак колонии на европейските държави,затази опция ще бъдат всички африканци.Ако случайно има някой против другите ще го пребият.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3Щото иначе преди колонизацията народите на Африка бяха дръпнали страшно много напред!Ама те, дойдоха англичани,испанци,португалци ,белгийци,германци,холандци,италианци,все нискоцивилизовани нации и върнаха развитието на Африка с 500години назад.
4
0
 
20
 
! Отговори
овцата Доли преди 1 месец
мои приятелки, пашуващи в Сеута споделиха, че откакто 10те хиляди африканеца прескочиха/доплуваха до тях, всички са подложени на невиждана преди сексуална експлоатация на овца от човека... доколкото могат да се нарекат така пришълците.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никое зло не остава ненаказано!! Европейски държави 500 години годсподстваха над народи в Африка, Азия и Америка.. Смукаха ресурсите им до кръв, колеха и бесеха. То не бяха колонии, империи.. Но един ден всичко се връща.
2
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мюсюлманският свят гордо се завръща в изконните си територии, отнети му несправедливо от англичаните през 19-ти век.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"10 000 души се втурнаха в Сеута, докато мароканските граничари гледаха в другата посока" Това е директно от сюжет на Монти Пайтън