#DoNotTouchMyClothes: Жените в Афганистан срещу насилието

Онлайн кампанията е започната от д-р Бахар Джапали
19 сеп 2021 11:14, Ния Христова
13
#DoNotTouchMyClothes: Жените в Афганистан срещу насилието
Снимка: БГНЕС
Жените в Афганистан се обединяват и се противопоставят на насилието под мотото "#DoNotTouchMyClothes". В рамките на кампанията жените трябва да публикуват своя снимка в традиционно афганистанско облекло, предаде БГНЕС.
 
Онлайн движението е насочено срещу политиката на талибаните по отношение на жените и женския дрескод. Всяка жена, която иска да се включи в капманията трябва да използва хаштаговете #DoNotTouchMyClothes и #AfghanistanCulture.
 
Д-р Бахар Джалали, афганистански историк и гостуващ доцент в университета Лойола в Мериленд, е започнал кампанията в социалните медии.
Още по темата
 
Д -р Джалали заяви пред Евронюз, че афганистанските жени в момента са изправени пред „ужасна ситуация“ при управлението на талибаните.
 
"Основните човешки права на жените са подложени на атака", каза тя.
 
На митинг, организиран в университета в Кабул, около 300 жени можеха да бъдат видяни да носят дълги, напълно забулени черни бурки, покриващи лицата и ръцете им.

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Скарлет преди 1 месец
Талибаните съставляват едва 47% от населението на Афганисткан!!! Неадекватно е да обсебят цялата власт!!! Но след като, янките поэорно ИЭБЯГАХА преэ нощта от там а и Гани иэбяга с херикоптер пълен с пари - ние ли да ги мислим!!!-))) Дреме ми эа арабеските освен ако наистина не искат пак да напълнят Европа пак с пещерянки!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Вече ви казах преди 1 месец
За всяка брада има подходящ бръснач. Талибаните ще ги оправят само масирани женски военни десанти, осъществени от китайки, рускини и израелки. Никак не са ми симпатични така наречените талибани, но само като си ги представя под подобна атака и ми става жал за тях.
9
0
 
3
 
! Отговори
KEK преди 1 месец
Лелките носят хиджаби, а преди това са били с европейско облекло. За какво да ви се извинявам?
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До KEK - Всъщност, такова облекло си носят, защото избират, но на снимката няма нито една жена, която да носи бурка, така че изказването ти е грешно и дължиш на висчки ни извинение.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До House M.D. - Означава, че не си нито интересен, нито оригинален.
6
5
 
1
 
! Отговори
KEK преди 1 месец
Ах, колко са силни и независими афганистанските феминистки! За една нощ захвърлиха европейското облекло и навлякоха бурките и хиджабите!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 - Не знам, дали ще са живи и здрави. Няма да се изненадам, ако не са убили половината от тях вече. Познавам човке, който е живял в Афганистан до 8 годишна възраст и ми е казвал, че само за оплакване, се е слузвало талибаните да избият цял род.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще изкочата 5-10 парчета с калашниците, ще из бията 30-40 от протестиращите и толкова ще е ...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжете им избягаха, жените останаха да се борят!? Браво на тези дами, да са живи и здрави!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очакваме и насрочване на дата за гей парад в Кабул. Тогава ще се успокоим и ще знаем, че имат демокрация. Целия свят ще е спокоен за бъдещето си.
1
4
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Господин Бахар Джалили работи в университет с интересно име. А какво означава думата "дрескод" в превод от суахили?