Хотелите в Одрин пълни с българи за Коледа

Девалвацията на лирата е добре дошла за нашенците
20 дек 2023 11:28, Петър Бойчев
36
Хотелите в Одрин пълни с българи за Коледа
Снимка БГНЕС

С наближаването на Рождество Христово хиляди българи заливат Одрин за шопинг и за прекарване на коледните и новогодишните празници.

Хотелите са запълнени на сто процента. Няма незаети стаи и в пансионите в града и в близките селища, информираха от управата на хотелиерската асоциация. Резервациите в ресторантите в Одрин за новогодишната нощ също са запълнени на 90 на сто от българи, съобщи ekspresso.bg.

“Нашите готвачи сега изучават български  ястия, които ще предложим в новогодишните менюта.  Изпълнителите и джидеите ще включат български песни в репертоарите си”, разказа Мерт Арабаджъ, мениджър в ресторански комплекс в Одрин.

Според одринските търговци около 90 процента от клиентите им са българи. Някои идват по за ден, други остават по два-три дни и пазаруват различни стоки. Заради високия курс на лева на фона на обезценяването на турската лира пазаруването им излиза по-евтино, отколкото в България.

В навечерието на коледните празници Одрин бе украсен със светлинни гирлянди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Адил преди 4 месеца
Дерете братя Турци,българските ***!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 19 Дори така да е, това не значи че искаме да имаме нещо общо с дивашките култура, религия и манталитет на днешните турци. Това,че сте роднини с някого, не значи че задължително трябва да се харесвате, свщаш ли се? А колко и вие сте чисти тюрки също е под въпрос, понеже османската империя ви е направила яко мелeзи.
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълни с българи ама друг път!! По-скоро турци с български паспорти.
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Политиците гонят българите от България. Не е нормално в собствената ти страна да не се чувстваш като в къщи.
25
4
 
16
 
! Отговори
българите преди 4 месеца
Българите са хитри като свраки. Крещят че били най бедните в света , а магазините в големите градове на България се пукат по шевовете . Цените в България са високи и въпреки това българите пазаруват като бесни. Просто българите са богати , нямат кредити.
24
3
 
9
 
! Отговори
мда преди 4 месеца
*бедните* работещи и учещи в България ходят в чужбина , хахаха . след празниците на протест че доходите им са ниски :)
23
2
 
18
 
! Отговори
Илиян до нямали пари преди 4 месеца
Айде помисли защо е така. Щото при бай Тошо границите бяха затворени, а сега в Одрин ни е по-евтино отколкото при нашите пишман хотелиери. Ако имахме пари щяхме да празнуваме при тях.Проумя ли го?
22
8
 
13
 
! Отговори
нямали пари преди 4 месеца
а пътуват кат мухи. Парадокс - уж сме много зле а Одрин пълен, по времето на Бай Тошо уж бяхме много добре и всички си стояха в България.
21
16
 
15
 
! Отговори
мне преди 4 месеца
Никога не сме били тюрки и никога няма да бъдем.И 5 века не сме си сменили вярата и езика. Единствено през 45+30 години комунизъм малко поддадохме и се напълни с русофили, заблудени от фалшивата история, която им преподаваха, но и това ще мине, защото както са отбелязвали и Раковски и Ботев и ДСтамболов - русофил = бълкгарски национален предател!
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днесбг стана плювалник!
19
26
 
12
 
! Отговори
Tanri Turku korusun преди 4 месеца
И двата народа са тюркски. Вярвали в един Бог Тангра, на турски Тенгри. Кръвта е по-силна от религията. Затова българите ги тегли нататък, въпреки пропагандата, че са били роби, и тем подобни глупотевини. Символа на рода Дуло е тюркски. Пряк знак, че говорим за тюркски номадски родове. Но дано Аллах да стори така, че да се обединим пак под една държава.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
християни разбииш лЕ
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ханъми има ли у хотела на аванта :)))
16
3
 
27
 
! Отговори
Царя е гол преди 4 месеца
И аз съм един от тях! С нашите некадърни политици, на всякъде се ширят спекулации и още повече некадърност! Позволиха на мутрите да заграбят целия хотелиерски бизнес и сега ще има фалити. Никой не остави хотелската част на кадърни и учили за това специалисти, да развиват, да обслужват клиентите си както се полага, да мислят и смятат подходящи цени за клиентите си. Те, абе да си ее... мамайката, да ходят дето шът, е на ходим, а на вас приятен фалит!
15
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заради пословичното гостоприемство на турците В Турция всеки собственик на заведение не гледа на туристите само като гост в неговото заведение , а като гост на Турция А човек винаги се отнася добре с гостите си
14
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свинска пържола дават ли у хотела :)))
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак тръгнаха по почивки......много са се изморили.
12
8
 
33
 
! Отговори
Има опции преди 4 месеца
Одрин наистина е много малък и няма кой знае какво за гледане. Ако не отивате само за да се наядете и дс купите това-онова, ви препоръчвам Чанаккале. Малко повече път, но града си заслужава. Може да отидете с ферибот или по новия мост, който е най-големият мост в света. Ако пък съвсем ви се ходи някъде да гледате повече история - Истанбул. Може да хванете корабче до принцовите или да отидете до азиатската част, която е по-модерна. Турция е най-добрия ни съсед и затова българите го предпочитат
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е да , за Турция се води като село Само 200 000 жители
10
6
 
11
 
! Отговори
Общ работник преди 4 месеца
След 20 години управление на Козоебецца вече са толкова скъсани, че и най-големите скъссаняцци в ЕС могат да ги купят и продадат. Да продължават да си бият тиквитее о земи и да се дуппят по десет пъти на ден.