Намушкаха с нож лидерът на южнокорейската опозиция

Нападението стана в пристанищния град Пусан
11
Намушкаха с нож лидерът на южнокорейската опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на южнокорейската опозиционна партия Лий Дже Мюн беше намушкан с нож във врата, докато говореше с репортери в пристанищния град Пусан, предаде АФП.

Опозиционерът вървял в тълпа от журналисти, след като посетил строежа на ново летище, когато мъж пред него се хвърлил и го ударил във врата, показват кадри на южнокорейски телевизионни канали.

Вижда се как 59-годишният Лий пада на земята, а хората се втурват да му помогнат, а един от мъжете притиска кърпа към врата на опозиционния лидер.

Той "вървял към колата си, докато говорел с репортери, когато нападателят поискал автограф", разказва свидетел пред местния телевизионен оператор YTN, добавяйки, че след това Лий бил ударен с нещо, което "приличало на нож".

Служителите на спешна помощ са видели как пренасят опозиционният лидер в линейка. По-късно той е бил откаран в болница с хеликоптер.

При транспортирането му до Националната университетска болница в Пусан Лий е кървял, но е бил в съзнание.

"Това е терористичен акт срещу Лий и сериозна заплаха за демокрацията, която не бива да се случва при никакви обстоятелства", заяви Куон Чил Сеунг, депутат от Демократическата партия на Лий.

"Що се отнася до състоянието на Лий, очакваме оценката на медицинския персонал", добави той и поиска "задълбочено" полицейско разследване на нападението.

Според южнокорейската информационна агенция Chosun Ilbo полицията в Пусан е съобщила, че Лий е получил "едносантиметрова рана на врата" и че "остава в съзнание, а кръвоизливът е незначителен".

На телевизионни кадри се вижда как полицейски служители повалят нападателя на земята. Вижда се, че той носи шапка с името на Лий, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така се говори с комунист.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
....и ТОШО и КОПЕЙКИН СА ЗА МУШКАНЕ...ХАХАХАААА.../...мястото е по избор../
5
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
...и на тия им е писнало от комунисти и левичари....ХАХАХА
4
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Даже заглавието в демократичната медия е неграмотно написано!
3
4
 
6
 
! Отговори
Териториален преди 3 месеца
Демократи... Обичат да се самонараняват за да увеличат гласовете....у нас няма да се случи понеже те всичките са демократи....
2
4
 
7
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 месеца
А кога и у нас ?
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тиквата го пази нинджа от УБО :)))